هری پاتر نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر

هری پاتر نسخه موبایل

[index]

راهنما:Quick Start Guide

از جادوگران®، فرهنگ نامه هری پاتر.

index | تغییرات اخیر | ویرایش این صفحه | تاریخچهٔ صفحه | تعویض به حالت مدیا ویکی

نسخهٔ قابل چاپ | تکذیب‌نامه‌ها | سیاست حفظ اسرار

راهنمای سریع کار با mediawiki و فرهنگ نامه

در ادامه متن سعی شده است تا هر چه خلاصه تر نکات مهم کار با ویکی که حداقل نیاز ها برای کار در فرهنگ نامه را فراهم میکند آموزش داده شود. مطمانا برای اطلاعات تکمیلی و قوانین فرهنگ نامه لازم است قوانین فرهنگ نامه را بخوانید.


فهرست مندرجات

صفحه جدید

برای درست کردن صفحه جدید نام آن را در نوار آدرس مینویسیم مثال:

http://www.jadoogaran.org/modules/mediawiki/index.php/Harry

ویرایش

برای ویرایش صفحه روی «ویرایش این صفحه» میزنیم. بعد از انجام ویرایش برای اینکه ببینیم کار بعد از ذخیره چطور خواهد شد روی «پیش نمایش» میزنیم. قسمت «خلاصه» برای نوشتن خلاصه ای از ویرایش شماست که در صورت تمایل آن را مینویسید.

تاریخچه

لینک «تاریخچه صفحه» به شما خلاصه ای از تغییرات در آن صفحه را نشان میدهد.

قالب بندی

برای قالب بندی میتوان از کد های html نیز استفاده کرد ولی ویکی کد های مخصوص به خود را برای قالب بندی دارد:

عنوان و زیر عنوان

عنوان و زیر عنوان دو امکان مهم در ویکی هستند که با کمک آنها میتوان صفحه را به بخش های دلخواه تقسیم کرد. برای ساخت عنوان عبارت را بین دو مساوی ==عنوان == (یا انتخاب عبارت و زدن دکمه A در نوار بالای صفحه) و برای زیر عنوان سه مساوی === زیر عنوان === استفاده میشود. با انجام این کار میتوان بعدا هر عنوان و زیر عنوان را به طور مستقل ویرایش کرد.

پر رنگ و کج

برای متن کج از دو کوتیشن
''کج''
و برای متن پر رنگ از سه کوتیشن'''پر رنگ''' استفاده میشود. (یا انتخاب عبارت و زدن دکمه I یا B در نوار بالای صفحه)

برای متن پرنگ و کج از چهار کوتیشن ''''پر رنگ و کج'''' استفاده میشود.

تورفتگی

به سه روش می توان در متن تورفتگی ایجاد کرد:

تورفتگی ساده

ساده‌ ترین شیوهٔ ایجاد تورفتگی متن، قرار دادن نشانهٔ دونقطه : در ابتدای یک خط است. هرچه تعداد دونقطه ‌ها بیشتر شود متن بیشتر به داخل فرو می‌رود. برای مثال:

این خط کاملاً در سمت راست واقع شده‌است.
: این خط کمی تورفتگی دارد.
:: تورفتگی این خط بیشتر است.

که به این صورت نمایش می‌یابد: این خط کاملاً در سمت راست واقع شده‌است.

این خط کمی تورفتگی دارد.
تورفتگی این خط بیشتر است.

نشانهٔ نکته (فهرست علامت دار)

با استفاده از نشانهٔ نکته که معمولاً برای فهرست‌ها استفاده می‌شود نیز می‌توانید تورفتگی ایجاد کنید. برای ایجاد یک نشانهٔ نکته از * استفاده کنید. استفادهٔ بیشتر از نشانهٔ نکته نیز در ابتدای پاراگراف مانند علامت دونقطه باعث تورفتگی بیشتر خط می‌شود. برای مثال:

*اولین فقرهٔ فهرست
*دومین فقرهٔ فهرست
**زیرفهرست دومین فقرهٔ فهرست
 *سومین فقرهٔ فهرست

که به این صورت نمایش می‌یابد:

  • اولین فقرهٔ فهرست
  • دومین فقرهٔ فهرست
    • زیرفهرست دومین فقرهٔ فهرست
  • سومین فقرهٔ فهرست

خطوط شماره‌گذاری شده (فهرست شماره دار)

می‌توانید فهرست‌ های شماره ‌گذاری شده نیز به وجود بیاورید. برای این حالت از نشانهٔ شماره # استفاده کنید. برای مثال:

#اولین مورد
#دومین مورد
##یک مورد زیر دومین مورد
#سومین مورد

که به این صورت نمایش می‌یابد:

  1. اولین مورد
  2. دومین مورد
    1. یک مورد زیر دومین مورد
  3. سومین مورد

خط افقی

با زدن چهار خط تیره یا زدن روی دکمه خط افقی در نوار بالای صفحه ----

جدول

این مورد مقداری مشکلتر است. ولی شما میتوانید فرمت آن را به جای نوشتن کپی کنید. فرمت گذاشتن جدول مثلا برای جدولی با سه سطر و سه ستون به این شکل است:

{| border="1"
|-
! سر ستون1
! سر ستون 2
! سر ستون 3
|-
| سطر 1, ستون 1
| سطر 1, ستون 2
| سطر 1, ستون 3
|-
| سطر 2, ستون 1
| سطر 2, ستون 2
| سطر 2, ستون 3
|}

که خواهیم داشت:

سر ستون1 سر ستون 2 سر ستون 3
سطر 1, ستون 1 سطر 1, ستون 2 سطر 1, ستون 3
سطر 2, ستون 1 سطر 2, ستون 2 سطر 2, ستون 3

border برای نمایش مرز است و اگر نباشد مرزی بین سلول ها دیده نخواهد شد. علامت تعجب ! بر سر ستون که اگر شما سر ستون نداشتید آن را حذف میکنید. |- برای رفتن به سطر بعدی | برای ستون بعدی همواره باید برای جدول سطر به سطر اطلاعات را وارد کرد.

ایجاد لینک (پیوند)

در ویکی دو نوع پیوند عمده وجود دارد:

لینک داخلی

یعنی لینک به صفحات داخل ویکی و فرهنگ نامه. برای این کار نام صفحه را بین دو قلاب قرار میدهیم. مثال [[harry]] اگر خواستیم نام دیگری به جای نام صفحه نمایش داده شود آن را با خط عمودی از نام صفحه جدا میکنیم یعنی اول نام صفحه بعد خط عمودی و سپس نام نمایشی. مثال [[harry|هری پاتر]]

لینک خارجی

یعنی لینک به صفحات خارج از فرهنگ نامه. برای این کار آدرس را بین یک قلاب قرار میدهیم. مثال [http://www.jadoogaran.org] که خواهیم داشت [1] همانطور که میبینید در این صورت نام لینک به صورت عدد نشان داده میشود. برای اینکه نام دلخواه خود را برای لینک بگذاریم از فاصله استفاده میکنیم یعنی اول آدرس بعد فاصله ( تعداد فاصله مهم نیست) و بعد نام دلخواه. مثال: [http://www.jadoogaran.org جادوگران] که خواهیم داشت جادوگران

تصویر

برای نمایش، تصویرها در ویکی معمولا باید بارگذاری شوند و شما نمیتوانید تصویر خارج از فرهنگ نامه را نمایش دهید. (البته میتوانید به آن لینک دهید)

بارگذاری تصویر

برای بارگذاری اگر در قالب سایت جادوگران هستید از منوی آبشاری بالا گزینه «بارگذاری پرونده» را انتخاب کنید و روی دکمه «برو» بزنید. اگر در قالب ویکی هستید روی لینک «بارگذاری پرونده» در منوی سمت راست بزنید. در صفحه جدید تصویر را از کامپیوتر خود آورده و بارگذاری کنید. (قوانین نام تصویر در صفحه قوانین فرهنگ نامه نوشته شده است)

نمایش تصویر

برای نمایش کافی است نام تصویر را بین دو قلاب با پیشوند تصویر: یا image: بنویسید [[تصویر:hh.gif]] یا [[image:hh.gif]] که خواهیم داشت تصویر:hh.gif (میتوانید از دکمه «تصویر داخل متن» واقع در نوار بالایی هم استفاده کنید.)

نکته: توجه کنید که در فارسی مکان «اول» سمت راست و در انگلیسی مکان «اول» سمت چپ است.

تنظیمات تصویر

با به کارگیری تنظیم center,left یا right تصویر در سمت چپ، وسط و یا راست صفحه ظاهر می‌شود. که باید به این صورت [[تصویر:hh.gif|left]] نوشته شود.

در صورتیکه تصویر بزرگ بود می‌توانید ابعاد تصویر را بر حسب پبکسل تنظیم کنید. برای اینکار فقط کافیست روی تصویر اصلی کلیک راست کرده و روی پراپرتیز بزنید. در آنجا عرض تصویر نوشته شده که میتوانید سایر آن را به این صورت [[تصویر:hh.gif|right|216px]] بنویسید.

نمایش تصویر و گذاشتن لینک صفحه دیگری روی آن

وقتی تصویری را نمایش میدهید لینک آن به صفحه خودش است. اگر میخواهید به تصویر لینک دیگری بدهید باید از ابزاری به نام ImageLink که به عنوان یکی از ملحقات به فرهنگ نامه این سایت اضافه شده استفاده کنید. برای دیدن چگونگی کار با این ابزار به راهنمای کار به ImageLink مراجعه کنید.

فهرست مندرجات

در هر صفحه ویکی که 4 یا بیش از 4 عنوان داشته باشد به صورت خودکار فهرست آن عنوان ها در بالای صفحه قرار میگیرد که به آن «فهرست مندرجات» میگویند.

در صورتیکه کمتر از 4 عنوان داشتید یا خواستید فهرست مندرجات در محل مورد نظر شما قرار گیرد می توانید کد __TOC__ را در محل مناسب در صفحه قرار دهید. اگر به هر دلیل خواستید فهرست مندرجات در صفحه قرار نگیرد میتوانید از کد __NOTOC__ استفاده کنید. محل این کد در صفحه مهم نیست.

برگرفته از «https://www.jadoogaran.org/modules/mediawiki/index.php/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7:Quick_Start_Guide»

این صفحه ۲٬۰۳۰ بار دیده شده است. این صفحه آخرین بار در ۱۰:۱۳, ۱۸ ژانویه ۲۰۰۸ تغییر کرده است. محتویات تحت اجازه‌نامهٔ جادوگران® در دسترس است.


هرگونه نسخه برداری از محتوای این سایت تنها با ذکر نام «جادوگران» مجاز است. ۱۴۰۳-۱۳۸۲
جادوگران اولین وبسایت فارسی زبان هواداران داستان های شگفت انگیز هری پاتر است. به عنوان نخستین خاستگاه ایرانی ایفای نقش مبتنی بر نمایشنامه نویسی با محوریت یک اثر داستانی در فضای مجازی، پرورش و به ارمغان آوردن آمیزه ای از هنر و ادبیات برجسته ترین دستاورد ما می باشد.