تدریس و چالش کلاس معجون سازی (شخصیت پردازی)
- دیر کردید!
شاگردان که تازه در حال ورود به کلاس تاریک، نمور و بخار گرفته معجون سازی بودند، استاد خفاش مانندشان را بر روی سکوی کلاس دیدند که دست به سینه انتظارشان را میکشید.
- هنوز که کسی نیومده... چطوری دیر کردیم؟
- چطوری دیر کردیم "آقا"! ببینم گروهت چی بود؟!
اسنیپ سراسیمه، در حالی که شنل سیاهش در پشت سرش پیچ و تاب میخورد خودش را به شاگرد معترض رساند. دماغ عقابی اش در ده سانتی متری چشم شاگرد وحشت زده قرار گرفت. میتوانست تک تک تار موهای استاد معجون سازی را مشاهده کند که گویی آخرین بار به جای آب با روغن شستشو شده بودند.
استاد با لحنی زمزمه وار شروع به صحبت کرد.
- میبینم که بدشانسی آوردی و گریفیندوری از آب در اومدی!
اسنیپ رو به جمعیت کنار ورودی کلاس کرد.
- از همه ی گروه ها بجز اسلیترینی ها که کاملاً به موقع به کلاس رسیدن ۱۰۰ امتیاز کم میشه. از گریفیندور بخاطر جسارت این شاگرد ۲۰۰ امتیاز کم میشه!
اسلیترینی ها که در میان همان جمعیت ایستاده بودند لبخند کجی به سایرین زدند و پشت نیمکت های خودشان نشستند. بقیه شاگردان که انتظار چنین برخورد تبعیض آمیزی را در همان جلسه اول کلاس معجون سازی نداشتند بدون اعتراض ولی با خشم به سمت نیمکت های خود راه افتادند.
- من گفتم به سمت نیمکت هاتون راه بیفتین؟
-
- ۱۰۰ امتیاز دیگه هم برای راه افتادن به سمت نیمکت هاتون ازتون کم میشه! توی کلاس من نه تنها دیر کردهها نمیشینن بلکه میرن دم تخته و مثل یه فلامینگو خوب روی یک پاشون میایستن.
شاگردان که نمیدانستند چه گناهی در زندگیشان مرتکب شدند که چنین استادی نصیبشان شده است به سمت تخته کلاس رفتند و روی یک پا ایستادند.
اسنیپ نگاه رضایتمندی به شاگردانش انداخت.
- امروز درس خیلی مهمی داشتیم که متاسفانه بعضیا با بی شخصیتی تاثیر گذار و بی نظمی تحسین برانگیزشون وقت کلاسمونو گرفتن. اما خب... هیچ اشکالی نداره. قراره تا پایان این کلاس، خوب روی شخصیتشون کار کنم!
خودش را به پاتیل معجونی که جرقه های طلایی از خود به بیرون میپراکند، رساند.
- معجون سازی هنری پر ظرافت و خلاقانهست. هر معجون مثل یک موجود زنده اخلاق و شخصیت منحصر به فرد خودشو داره. برخی معجون ها قدرتمندند و برخی ضعیف. زیبا ترین لحظه توی زندگی یک معجون ساز لحظه ایه که معجونشو با مواد اولیه ای که توی یه پاتیل میریزه پرورش میده و به قل قل های حاکی از شکوفاییش با غرور نگاه میکنه. بله من انتظار ندارم این لحظه دلنشین رو بفهمید ولی انتظار دارم حداقل خودتون از یه معجون مفیدتر باشید و شخصیت قوی ای برای خودتون بسازید و کنار تخته عین فلامینگو زل نزنین بهم!
اسنیپ با بد خلقی لحنش را تند تر کرد.
- همگی برین پشت پاتیلاتون ببینم!
~~~~~~~~~~~~~~~~
نکات آموزشی: همه میتونن شخصیت پردازی کنن. این کاریه که هممون توی زندگیمون هر روز داریم انجام میدیم و توی برخوردامون با افراد مختلف براساس موقعیت، شخصیت های متنوعی بروز میدیم.
- نکته اول و مهمترین نکته اینه که شخصیت ایفایی رو مثل یه موجود زنده ببینید. یه موجود زنده که چه سفید باشه چه سیاه، نقطه قوت ها و ضعف های خودشو داره. درست مثل یه معجون که ممکنه فواید و مضرات مختلفی داشته باشه. پس هیچ وقت سعی نکنین یه شخصیت ایده آل بدون هیچ نقطه ضعف خلق کنین. این اشتباه رایجیه که خیلیا انجام میدن و مانع سوژه سازی برای خودشون میشن.
یه مثال میزنم:
فکر کنید یه کلاس تشکیل میشه که همه چی توش به بهترین شکل پیش میره و هیچ اشتباهی رخ نمیده و در نهایتم کلاس تموم میشه. حالا یه کلاس دیگه رو فرض کنید که تشکیل میشه و استادش برعکس من که خیلی استاد مهربون و دوست داشتنی هستم خیلی بد اخلاق و تبعیض گذاره... شاگرداشم مثل شماها مدام توش دست گل به آب میدن!
به نظرتون بین این دوتا کلاس کدوم سوژه های بیشتری تولید میکنن و هیجان انگیزترن؟ از اونجایی که قطعا نظر خودم اهمیت داره و نظر شماها اصلا مهم نیست باید بگم کلاس دومی قطعا جای مانور بیشتری داره و کلی اتفاقات و خرابکاری های جالب میتونه توش رخ بده. پس شخصیت شما هم هر چقدر ضعف های بزرگتری داشته باشه قویتر و هیجان انگیز تر میشه و بهتر میتونین ازش استفاده کنین.
- نکته دوم بر میگرده به استفاده از شخصیت. ممکنه شما یه شخصیت خیلی جالب هم بسازین ولی اصلا ازش توی سوژههای مختلف استفاده نکنین و در موردش ننویسید که به دیگران معرفی بشه تا بقیه هم بتونن ازش استفاده کنند. اینطوری بزرگترین ظلمو در حق خودتون و شخصیتتون میکنید چون فرصت شناخته شدن رو از خودتون میگیرین و خودتونو محکوم به فراموش شدن می کنید. پس در مورد خودتون بنویسید و با تیزهوشی فرصت طلب باشید و جاهایی که سوژه موقعیتی داره که شخصیتتون میتونه چالشی تولید کنه و به سوژه کمک کنه فرصتو به هیچ عنوان از دست ندین.
گاهی حتی لازم نیست خودتونو طوری وارد سوژه کنین که موندگار بشین. میتونین توی یه پست خودتونو وارد سوژه کنین و آخر پستتونم دوباره خودتونو ازش خارج کنین. اینطوری همزمان هم شخصیتتونو به بقیه معرفی میکنید و هم مهارتتونو توی رول نویسی نشون میدین.
- نکته سوم در مورد افرادیه که از اونور بوم میفتن. انقدر شخصیتشونو توی همهی سوژه ها به زور وارد میکنن که باعث گره خوردن سوژه ها میشن. این به زور وارد کردن هم باعث زدن توی ذوق بقیه میشه و ممکنه تمایلشونو برای استفاده از شخصیت شما تو نوشتههاشون از بین ببره. پس واسه خاطر رضای مرلینم شده عین فلامینگو دم تخته، مرغتون یه پا نداشته باشه و منعطف باشین! دنبال موقعیت های خلاقانه بگردین و بهتریناشونو انتخاب کنید... نه اینکه چون بهتون گفته شده خودتونو بندازین توی سوژه برین هر سوژه ای که دیدین خودتونو پرت کنین وسطش!
- نکته چهارم، ویژگی های ساده و کلی بهتر از ویژگی های جزئی هستن. اینکه شما یه معجون مسهل دستتون باشه و دائم به همه تعارفش کنید شاید اوایل جالب باشه ولی بعد یه مدت خسته کننده میشه اما ممکنه شما یه ویژگی کلی مثل علاقه به تنهایی یا خالی بندی و بزرگ کردن اتفاقات یا علاقه به غیبت کردن داشته باشین که توی خیلی از موقعیت ها به کارتون بیاد و خودش کلی سوژه های جزئی جدید بهتون بده. پس ویژگیتونو هوشمندانه انتخاب کنید و موقع انتخابش تعداد موقعیت های جزئی ای که در آینده براتون ایجاد میکنه رو بررسی کنید.
چالش های کلاس:چالش اول: اوهو! حالا چون پشت پاتیلاتون وایسادین فکر کردین معجون ساز شدین؟ وقتی یه معجون تقویت کننده درست کردین و وادارتون کردم که لاجرعه سرش بکشید و فهمیدین که تبدیل به معجون تشدید کننده بزرگترین ضعفتون شده میبینمتون! امیدوارم این ضعف بزرگ به اندازه قیافهتون برام کسل کننده نباشه و باعث هیجانم بشه!
طی یه رول این ضعف بزرگ رو برام به نمایش بذارین و منو با شخصیتتون آشنا کنین.
چالش دوم: فکر کردین معجون سازی به همین سادگیه که نمک و فلفل بریزین تو پاتیل و یه وردم بزنین تنگش یه بطری پرت شه بیرون؟ خیال کردین! بیشتر وقتا یه معجون ساز خوب لازمه که بره و دنبال مواد اولیه معجونش بگرده. برای پیدا کردنش وارد سوژه های ادامه دار بشه و یه سرکی توی اون سوژه بکشه و بعدم بدون آسیب زدن به روندش دوباره همه چیو به شکل قبل ورودش برگردونه و بیاد بیرون.
تاکید میکنم! بعد خروجتون نباید روند سوژه تغییری کرده باشه. شما فقط توی سوژه وارد میشین تا یه سر و گوشی آب بدین و موظفین آخر پستتون سوژه رو مثل پست قبل از خودتون تحویلم بدین. بعد از اتمام کارتون لینک رولی که نوشتین رو برام توی همین کلاس بفرستین (
آموزش لینک کردن پست ها) تا ببینم چه معجونی برام پختین!
(توضیحات بیشتر: برای چالش دوم فقط لازمه توی یه تاپیکی از ایفای نقش که رولهاش ادامه داره برین و با یک پست، شخصیت ایفایی خودتونو وارد سوژه کنین و آخر رولتون دوباره خارجش کنین. همین.)