دوشیزه بلک!توصیفاتی که به کار میبری و طرز بیان احساسات شخصیتهات خیلی خوب هستن. آفرین. اما وسط رولای زیبات، ناگهان با دیالوگایی مواجه میشیم که کاملا ذوق خواننده رو کور میکنه. نه از این نظر که دیالوگات بد باشن. نه، به نظرم اتفاقا دیالوگات مناسب هستن. بلکه از این نظر که دیالوگات هم کتابی هستن! چرا؟ مگه توی گفتگوی روزمره که با اطرافیانت داری کتابی حرف میزنی؟ دقیقا با همون لحنی که با بقیه صحبت میکنی، دیالوگات هم باید همونطور باشن. یعنی محاورهای!
نقل قول:
– نارسیسا، اگر این رنگها را با هم ترکیب کنی، میتوانی یک اثر هنری واقعی بسازی! تصور کن که چطور این لباس میتواند بر روی صحنه بدرخشد و همه را مجذوب خود کند.
- نارسیسا، اگه این رنگا رو با هم ترک کنی، میتونی یه اثر هنری واقعی بسازی! تصور کن چطور این لباس میتونه روی صحنه بدرخشه و همه رو مجذوب خودش کنه!
نقل قول:
با صدای لرزانی گفتم:
– بلاتریکس، من... من نمیدانم چطور باید این کار را بکنم.
– نارسیسا، تو باید به خودت اعتماد کنی. هیچکس نمیتواند تو را قضاوت کند مگر اینکه خودت این اجازه را به آنها بدهی.
ما تو نوشتههامون کلا دو مدل اینتر زدن بیشتر نداریم یا "یک بار" یا "دو بار" اینتر. بیشتر از این تعداد اشتباهه و الان بین دو دیالوگی که باید با یه اینتر از هم جدا میشدن، سه بار اینتر زدی که اشتباهه. پس درستش اینه:
با صدای لرزانی گفتم:
- بلاتریکس، من... من نمیدونم چطور باید این کارو بکنم.
- نارسیسا، تو باید به خودت اعتماد کنی. هیچکس نمیتونه تو رو قضاوت کنه مگه اینکه خودت این اجازه رو به اونا بدهی.
به جز این دو مورد، اشکال قابل توجه دیگهای که قبلا بهت گفته نشده باشه ندارم. بنابراین
چالش اولت تایید میشه.و اما چالش دوم...
در مورد نوشتارت حرفم همونیه که بالاتر گفتم. چه در مورد نکات مثبت و چه منفی. یعنی توصیفات خیلی خوبی داری اما دیالوگات چون کتابی هستن کیفیت کارو پایین میارن.
چیزی که باعث میشه نتونم این چالشت رو تایید کنم اینه که ازت خواسته شده بود یه رول ادامهدار تو یه تاپیک ادامهدار بزنی. تاپیک ادامهدار رو درست انتخاب کردی، ولی رولی که نوشتی در ادامهی داستان اون تاپیک و نفرات قبل از خودت نبود.
وقتی به یه تاپیک میری که از نوع "رول ادامهداره"، به این معناس که یه نفر یه سوژهای داده و نفرات بعد داستانی که نفرات قبل از خودش نوشتن رو ادامه میدن. این داستان توسط افراد مختلف اینقد ادامه داده میشه تا جایی که داستان به پایان برسه و یه سوژه جدید از نو شروع بشه. پس تو باید پست نفرات قبل از خودت رو بخونی (حالا یا از پست آغازین سوژه که بالاش حتما تیترِ "سوژه جدید" خورده، یا از پستی که بالاش نوشته شده "خلاصه")، در جریان داستان قرار بگیری و بعد خودت بخشی از این داستان رو با خلاقیت خودت جلو ببری و بنویسی.
الان سوژه تاپیک آکادمی هنر لندن طبق آخرین خلاصهای که
اینجا زده شده اینه که لرد از مرگخوارا خواسته فیلمی در ژانر وحشت بسازن و توی پست نفرِ آخرِ قبل از خودت، سوژه به جایی رسیده که لرد میخواد تمرین مرگخوارا رو ببینه اما اونا سعی دارن وقت بخرن و لردو بپیچونن. بنابراین تو باید همین ماجرا رو یک مقدار جلو ببری و بگی که در ادامه داستان چی میشه؟ در حالی که رولی که تو نوشتی ربطی به داستانی که تو اون تاپیک در جریانه نداره و کاملا در مورد یه موضوع دیگه نوشتی که با این که خوب نوشته بودی، اما چون در ادامهی داستان نفرات قبل از خودت نیست درست نیست.
وقتی میخوای یه داستان مجزا از خودت خلق کنی و بنویسی، باید حتما تاپیکهای "تک پستی" رو انتخاب کنی که همه انجمنا حداقل یکی از انواع این تاپیکهای تکپستی رو دارن. تو تاپیکهای تکپستی تو باید بدون توجه به داستانهایی که نفرات قبل از خودت نوشتن، از نو یه داستان رو شروع کنی و به اتمام برسونی. یعنی دقیقا همین کاری که الان کردی، ولی توی تاپیک اشتباهی انجام دادی.
برای تشخیص این که یه تاپیک ادامهداره یا تکپستی، کافیه به پست اول تاپیک مراجعه کنی یا نگاهی به رولای نفرات آخر بندازی. با یه نگاه متوجه میشی که آخرین نفرات داستان همدیگه رو ادامه دادن، یا هرکس به صورت مجزا داستان خودشو نوشته.
برای این چالش ازت یه رول ادامهدار تو یه تاپیک ادامهدار میخواستم که انجام نشده. پس
چالش دومت رد میشه.