نقد پست شماره 345 کافه محفل ققنوس ، نوشته شده توسط فاوکسخیلی خوب شروع کردی ، اولش که پستت رو خوندم گیج شدم ، فک کردم کلا پستهای قبل رو نادیده گرفتی ، ولی خیلی خوب بود که یه فلش بک زدی به گذشته ، وقتی میخوای این کار رو کنی ، سعی کن همیشه اولش بصورت بولد بنویسی
فلش بک و بنویسی و وقتی میخوای ادامه ی داستان رو بنویسی ، بنویسی
ادامه داستان یا
پایان فلش بک . در کل این حرکت خیلی خوب بود .
به نظرم جای استفاده از شکلک ها توی پستت خالی بود ، ماخیلی اوقات میتونیم با استفاده از یک شکلک ، اندازه ی سه خط فضاسازی در مورد یک شخصیت تاثیر گذار باشیم . مثلا به جای اینکه سه خط توضیح بدیم که پرسی عصبانی بود و صورتش قرمز شده بود و تند تند حرف میزد و اینها ، میتونیم دیالوگ مربوط به پرسی رو بنویسیم و از اسمایل
استفاده کنیم ، خواننده وقتی دیالوگ عصبانی رو میخونه و این شکلک رو میبینه ، قشنگ اون فضاسازی ای که ما قصد پیاده سازیش رو داشتیم توی ذهنش شکل میگیره . و ضمنا اینکه یه حال و هوایی به پست میده و از اون خسته کنندگیش در میاره ، البته تعداد نرمالش ، مثلا تو این مقدار تو سه تا شکلک خوب بود ، چون اگر تعداد از حد بگذره هم خسته کننده میشه و از اون ور میفتیم .
مورد بعد اینکه ، وقتی میگی که پرسی چوبدستیش رو سمت مرگخوارا گرفت و گفت : دیگه لازم نیست بری سطر پایین و خط فاصله بزنی و دیالوگ رو بنویسی ، همون جلوی دو نقطه دیالوگ رو باید بنویسی
نقل قول:
پرسی در حالیکه با چوبدستی به دو مرگخوار باقیمانده اشاره می کرد، با صدای ترسناکی گفت:
- شما دو نفر، بیایین این استخون رو درستش کنین، فکر کنم بلد باشین چطوری سرهمش کنین!
مینویسی :
پرسی در حالیکه با چوبدستی به دو مرگخوار باقیمانده اشاره می کرد، با صدای ترسناکی گفت: شما دو نفر، بیایین این استخون رو درستش کنین، فکر کنم بلد باشین چطوری سرهمش کنین!
پستت ظاهرش قشنگتر میشه و انسجامش حفظ میشه.
یا این بخش رو
نقل قول:
محفلی ها در حالیکه به یکدیگر نگاه میکردند، به فکر فرو رفتند. ایوان روزیه از این حواس پرتی محفل ها استفاده کرد و به سمت پرسی ویزلی حمله برد:
- یا سالازار کبیــــــــــــــــر! بمیر ای خائنِ...
بهتر بود بنویسی :
محفلی ها در حالیکه به یکدیگر نگاه میکردند، به فکر فرو رفتند. ایوان روزیه از این حواس پرتی محفل ها استفاده کرد و به سمت پرسی ویزلی حمله برد و فریاد زد : یا سالازار کبیــــــــــــــــر! بمیر ای خائنِ...
اینها با اینکه نکات خیلی کوچیک و در ظاهر بی اهمیتی به نظر میان ، ولی خیلی تاثیر دارن روی خواننده . من خودم به شخصه ، اگر مجبور نباشم پستی رو که از نظر ظاهر و علائم نگارشی و اینها در سطح مطلوبی قرار نداره نمیخونم .
و نکته ی آخر اینکه ، در آخر ِ پستت ، وقتی داری دیالوگ رو از زبان مورفین و سالازار مینویسی ، بهتره یه اشاره ای بهشون بکنی و دیالوگ رو بنویسی ، تا اینکه با خط فاصله اینکار رو بکنی .
یعنی به جای اینکه بنویسی
نقل قول:
- مطمئنا درستش میکنین! بیل، تو معجون های راستی رو بیار و پروتی و سورس، شما هم مواظب اینا باشین. باید بفهمیم تام چه نقشه ای داره.
بنویسی :
پرسی مغرورانه گفت : مطمئنا درستش میکنین! بیل، تو معجون های راستی رو بیار و پروتی و سورس، شما هم مواظب اینا باشین. باید بفهمیم تام چه نقشه ای داره.
البته اینکار رو نکنی هم مشکلی ایجاد نمیکنه ، ولی خب توی نقد ، هدفِ شخصی که نقد میکنه پست رو این هست که اون رو از همه جهات ارزیابی بکنه .
در کل پستِ خوبی بود ، اگر همینطور ادامه بدی ، مطمئناً خیلی زود به یکی از نویسنده های خوب ما تبدیل میشی.