جادوگران® | نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر
خانه خانه انجمن‌ها انجمن‌ها کلاه گروهبندی کلاه گروهبندی تازه‌ها تازه‌ها بیشتر بیشتر ورود ورود
اینستاگرام
کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!
آنلاین‌ها
کارت قورباغه شکلاتی
شبکه پرواز

کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!

تصویر تغییر اندازه داده شده

آنلاین‌ها

7 کاربر(ها) آنلاین هستند (1 کاربر(ها) در حال مرور دنیای جادوگری هستند)
7 مهمانان 0 عضو

کارت قورباغه شکلاتی

کارت قورباغه شکلاتی

پرافتخارترین اعضای سایت جادوگران

شبکه پرواز

مجله سفسطه باز

magic واژه‌اي با ريشه فارسي

لحسطی حسین 04 اسفند 1382 4:17 بعد از ظهر 1048
مغ کلمه اي است فارسي در زير با اين کلمه اشنا مي شويم:
گزنفوندر کتاب کوروش نامه، بنيان گذار طبقه مغان را کوروش بزرگ ميداند و ارسطو در کتاب فلسفه مي گويد: مغان حتي از مصريان قديمي ترند. واژه مغ که پيش از زرتشت براي روحانيان به کار ميرفت، بعدها نشانگر طبقه خاصي به نام مغان شد که در آيين زرتشت، وظيفه روحانيت را بر عهده داشتند.مغان روحانيون کيش ملي ايرانيان بودند.

اما اين واژه در سده پنجم پيش از ميلاد ,به شکل واژه مگوس(مجيس) به يونان رسيد و واژه مجيک به معناي جادو از ان مشتق شد.چرا که در دوران باستان مرز ميان جادو و دين روشن نبود و روحانيون را جادوگر مي پنداشتند. پس از ورود افکار ايرانيان به يونان, طبقه‌اي به نام مجوسان در يونان ظهور کردند که به ماوراطبيعه مي‌پرداختند. مجوسان مرد بودند. جادوي انان از سحر ساحره هاي عوام جدا و متعالي‌تر بود و رساله‌هاي گوناگوني تاليف کردند و عقايد درون آن ها را به زرتشت پيامبر نسبت مي‌دادند. کراماتي داشتند و مسيري برتر براي زندگي بشر پيشنهاد ميکردند.

ديو جنس لتريوس در تعريف مغان ميگويد:«مغان عمر خود را صرف پرستش خدا مي‌کنند، قرباني ميکنند، دعا مي‌خوانند، بت پرستي و شمايل پرستي را محکوم مي‌کنند. براي خدايان جنسيت قائل نمي‌شوند، به عدالت و تقوا پابندند و سوختن اجساد مردگان را روا نمي‌دارند.غيبگويي مي‌کنند، آويختن زيورت آلات و طلا را بر خود مجاز نمي‌دانند. لباس سفيد مي‌پوشند، بستر خواب خود را بر زمين مي‌گسترانند. در خوراک به سبزي و نان جو و پنير اکتفا مي‌کنند و ميپندارند آدمي در آينده جاودانه خواهد زيست....»

برگرفته از کتاب «خاطرات يک مغ» نوشته پائولو کوئيلو
نظرات متعلق به نویسنده است. ما مسئول محتوای آنها نیستیم.
 اه اه کوروش نامه؟
اه اه اه!
تو کتاب کوروش نامه رو تا آخر خوندی؟
همش دروغ و داستانه.
فقط هرودت راس میگه.
1385/06/06 21:14
 MOGH
BA SALAM BE DOST AZIZ MIKHASTAM BEDANAM KE IN KETAB RA AZ KOJA MITAVANAM BEKHRAM MAN BE SHAHR KETAB HAM RAFTAM VALY NADASHT
1383/11/27 13:52
 تصحیح
با سلام . به علت اینکه من نوشته هام رو ابتداعا در word مینویسم بعضی چیزها هنگام ک÷ی جا میمونه در این مقاله هم یادم رفت که بگم منبع این مطلب از کتاب های زیر بوده است
خاطرات یک مغ اثر ÷ائولو کوئیلو
فرهنگ فارسی معین
دیوان اشعار اسدی طوسی
1383/07/05 11:50 · ویرایش: 1383/07/05 11:51