نام کتاب: مرشد و مارگاریتا
نویسنده: میخائیل بولگاکف
مترجم: عباس میلانی
ناشر: نشر نو
تعداد صفحات: حدود ۴۰۰ صفحه
فایل صوتی: دارد 🎧 کتاب صوتی در طاقچه
Pdf: لینک رایگان کتاب
ژانر: فانتزی، ماورایی، فلسفی، عاشقانه، طنز سیاه و اجتماعی
🎭 خلاصه کتاب
(بدون اسپویل)
داستان از جایی شروع میشه که یک مرد مرموز و عجیب به اسم وولاند وارد مسکو میشه و از همون اول حضورش باعث اتفاقات عجیبی میشه.
البته وولاند تنها نیست و چند همراه عجیبوغریب هم داره؛ یکی از معروفترینشون هم بهگموته، یه گربه سیاه سخنگو که واقعاً یکی از بامزهترین و عجیبترین شخصیتهای کتابه. 🐈⬛
از وقتی این گروه وارد شهر میشن، اتفاقات عجیب پشت سر هم شروع میشن و آدمهای مختلفی وارد ماجرا میشن؛ اتفاقاتی که بعضی وقتها خندهدارن، بعضی وقتها ترسناک و بعضی وقتها واقعاً آدم رو به فکر فرو میبرن.
در کنار اتفاقات مسکو، با داستان مرشد هم آشنا میشیم؛ نویسندهای که رمانی درباره پونتیوس پیلاطس و عیسی مسیح نوشته، اما نوشتهاش با واکنش خوبی روبهرو نمیشه و کمکم خودش رو از دنیای اطرافش کنار میکشه.
اینجاست که مارگاریتا وارد داستان میشه؛ زنی که مرشد رو دوست داره و حاضر نیست به همین راحتی ازش دست بکشه.
مارگاریتا برای پیدا کردن و نجات مرشد وارد دنیایی میشه که با دنیای معمولی ما زمین تا آسمون فرق داره و از اینجا به بعد، پای اتفاقات ماورایی و عجیبتری به داستان باز میشه.
یکی از بخشهای معروف کتاب هم مهمانی بزرگیه که توسط وولاند برگزار میشه؛ مهمانیای که مهمانهاش اصلاً شبیه مهمانهای یک مهمانی معمولی نیستن.
در کنار همه این اتفاقات، داستان پونتیوس پیلاطس هم روایت میشه و کمکم میبینیم که این بخش چه ارتباطی با داستان اصلی داره.
چیزی که خود من درباره این کتاب جالب میدونم اینه که نمیشه خیلی راحت گذاشتش توی یک دسته خاص.
یه جاهایی فانتزی و ماوراییه، یه جاهایی عاشقانهست، یه جاهایی طنز سیاه داره و حتی ممکنه وسط خوندنش با خودتون بگید: «واقعاً الان چی شد؟!»
ولی پشت تمام این اتفاقات عجیب، حرفهای جدیتری درباره عشق، ترس، آزادی، حقیقت، ایمان، هنر و انتخابهای آدمها وجود داره.
در واقع، ماورایی بودن داستان فقط برای عجیب و غریب کردنش نیست؛ بولگاکف از همین فضای عجیب استفاده میکنه تا رفتار آدمها و جامعه رو هم نشون بده.
اگه دنبال یه کتاب متفاوتید که هم داستان داشته باشه، هم شخصیتهای عجیب و بهیادماندنی، هم فضای ماورایی و هم چیزهایی که بعد از خوندنش بشه بهشون فکر کرد، فکر میکنم مرشد و مارگاریتا انتخاب جالبی باشه.
همونطور که می دونین ادبیات روس کلا سنگینه و خب قلم بولگاکف شاید سنگین تر ولی حقیقتش اول کتاب یه کم سخت پیش میره ولی کم کم که با داستان ارتباط بگیرین خیلی خوب می تونه پیش بره.
یه توصیه کوچیک: با حوصله بخونیدش؛ چون کتابیه که هرچی بیشتر جلو برید، بیشتر متوجه میشید چرا اینهمه دربارهش صحبت میشه و یکی از پرطرفدار ترین کتاب هاست.
(پ.ن: کسایی که حوصله خوندن کل کتابو ندارن میتونن کتاب کمیک این اثر رو تهیه کنن که خیلییی جالبه)
نمایش پروفایل
ویرایش پروفایل
آگاهیرسانیها
مرکز رسانه
خروج


