جادوگران® | نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر
خانه خانه انجمن‌ها انجمن‌ها کلاه گروهبندی کلاه گروهبندی تازه‌ها تازه‌ها بیشتر بیشتر ورود ورود
اینستاگرام
کمک می‌خوای؟ از ما بپرس!
آنلاین‌ها
کارت قورباغه شکلاتی
شبکه پرواز

کمک می‌خوای؟ از ما بپرس!

تصویر تغییر اندازه داده شده

آنلاین‌ها

27 کاربر(ها) آنلاین هستند (10 کاربر(ها) در حال مرور انجمن هستند)
27 مهمانان 0 عضو

کارت قورباغه شکلاتی

کارت قورباغه شکلاتی

پرافتخارترین اعضای سایت جادوگران

شبکه پرواز

گالیون‌ و انرژی‌ جادویی خود را خرج کنید در: خرید چوبدستی از چوبدستی گستران و اجرای طلسم در اخگرهای نقره‌ای | آموزش اجرای سپر مدافع یا مهاجم در دخمه خاطرات | خرید جاروی پرنده از هفت دسته جارو | خرید خوراکی و کالا از زوپس مارکت جادوگران | خرید معجون از معجون‌سرای پاتیل‌طلا | خرید اقلام شوخی از شوخی‌کده فارس د ماره | درمان یا پیشگیری از بیماری در شفاخانه مرداب زیرین | فعالیت در رسانه‌های ویدئویی، تصویری، صوتی و متن‌کوتاه‌ جادوگران با خرید اشتراک جادوگران پلاس

مدرسه علوم و فنون جادویی هاگوارتز - ترم 30

امتیازات خانه‌ها

بحث راجع‌به معادل کلمات

مشاهده‌کنندگان این تاپیک: 1 کاربر مهمان
Re: بحث راجع به معادل کلمات
ارسال شده در: دوشنبه 15 فروردین 1384 03:23
نمایش جزئیات
آفلاین
هوم ! من که با قنطورس به شدت مخالفم ! چرا ؟ چون خودش معرب کلمه sagittarius هستش ! اصلا ما چرا باید از معرب یه کلمه دیگه استفاده کنیم !؟ اصلا این کلمه عربی هم نیست که آدم دلش خوش باشه ! خودش از یه زبون دیگه به عربی تعریب شده ! این کلمه معنی همون کماندار رو میده چون در اصل هم اسم صورت فلکی کماندار بوده ! باید دنبال یه معادل دیگه بود!

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
آدمي از عالم خاکي نمي آيد به دست !
عالمي ديگر ببايد ساخت ! وز نو آدمي
ارسال شده در: دوشنبه 15 فروردین 1384 03:00
نمایش جزئیات
آفلاین
هوم! من در مورد آرماديلو مي خواستم نيم ساعت پيش پست بزنم مشكل داشت! به هر حال ببري جان مشكل رو حل كردن! در مورد سنتور، هووم به نظر من اگه بخوايم فارسي باشه قنطورس مناسب‌ترينه! وگرنه نيم اسب و سه چارك و اينا ديگه معادل نيست و بهتره همون سنتور باشه!
در ضمن::‌اين نظر سنجي اين بالا رو بردارم؟

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: دوشنبه 15 فروردین 1384 02:37
نمایش جزئیات
آفلاین
هوم ... راستش اون معادل قنطورس رو برای سنتور من میتونم با یه معادل صد در صد ایرانی رد بکنم ! ولی این معادل به نظر خودم جالب نیست ! اما از اونجایی که همیشه معادلهای فارسی ارجحیت دارن من هم این معادل رو میگم ! این معادل از زبون فارسی پهلوی برای ما یادگار مونده ! در واقع همونطور که میدونید یکی از بروج دوازده گانه سنتور هست ! و دقیقا هم شکل سنتور های افسانیه ای هستش یعنی نیم تنه انسان بدن اسب و کمانی در دست ! برای این شکل در زبان فارسی پهلوی از معادل نه چندان زیبای نیم اسب استفاده میشده و هنوز هم در مناطق مرکزی ایران مثل اطراف اصفهان و یزد به این اسم خونده میشه ! و فکر هم میکنم که تقریبا معادلی گویا باشه هر چند که دلچسب نیست !

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: دوشنبه 15 فروردین 1384 01:59
نمایش جزئیات
آفلاین
سلام

ممنون از لطف دوستان.

آرمادیلو اسم یه جانور حقیقیه و جادویی نیست و با توجه به این که اسم خاص است نیازی به ترجمه ندارد. این هم یه لینک خوب درباره آرمادیلو برای دوستان علاقمند:

http://www.msu.edu/~nixonjos/armadillo

http://www.msu.edu/~nixonjos/armadillo/pictures.html

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: یکشنبه 14 فروردین 1384 09:45
نمایش جزئیات
آفلاین
فکر می کنم بحث روی ماگل با توجه به رای گیری بالای همین صفحه تموم شده است.
با اشاره ی دوست عزیز، ببر پیر در مورد فشفه (!)موافقم. عقیم معنای مشکل در توانایی باروری رو داره و در مورد کمبود توانایی در زمینه های دیگه صحبت نمی کنه.

*
حیوان بعدی Armadillo هست که در تالار اسرار به اون اشاره شده. گفته شده که از صفرای این جانور برای معجون سازی استفاده می کنند ولی اشاره ی دیگری به شکل و ماهیت این جانور در دست نیست.
*
من هنوز دارم روی عنوان کتاب فکر می کنم. ترجیح میدم نظر رو دیرتر بگم:)

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
آن ارزی که می ورزی.
ارسال شده در: یکشنبه 14 فروردین 1384 02:27
نمایش جزئیات
آفلاین
سلام

در مورد نام کتاب ، کلمه نیمه خالص از نظر معنایی تداعی کننده خلوص شیمیایی است حال آن که مفهوم half-blood در این جا به خواص شیمیایی ربطی ندارد بلکه بحث بر سر اصالت خانوادگی است. بنابراین معادل نیمه اصیل به مراتب گویاتر است.

در مورد " فشفشه" : به شخصه با نظر دوستمان مبنی بر عقیم موافق نیستم چون عقیم دال بر نداشتن توانایی باروری است. کلمه پیشنهادی بنده " چلمن" به معنای شخص بی دست و پا و بی عرضه است.

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: یکشنبه 14 فروردین 1384 02:18
نمایش جزئیات
آفلاین
اهم . عرض شود كه من با كلمه مشنگ موافقم چون ترجيح مي‌دم كه يه كلمه فارسي باشه بجاي اينكه از خود كلمه استفاده كنيم در ضمن پست تر بودن آدمهاي معمولي رو از جادوگرها نشون مي ده . و بجاي كلمه فشفشه پيشنهاد مي كنم از يه كلمه اي استفاده بشه كه معني بي خاصيت يا چيزي كه خاصيت خودش رو از دست داده رو داشته باشه مثل عقيم . در مورد ويدا اسلاميه هم فكر ميكنم كه شجاعتش قابل تحسين باشه چون بعنوان اولين نفر اين كتاب رو ترجمه كرد كه پر از كلمات بي معني هست و فكر مي كنم به اندازه كافي كلمات خوبي رو انتخاب كرده براي جايگزيني . دستش درد نكنه

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: شنبه 13 فروردین 1384 21:25
نمایش جزئیات
آفلاین
هوم! كلمه بعدي چيست خانم گنجي؟
ابرتارتن به نظر من تاييد شده‌س! و چون استكبار دست منه! ديگه جاي بحث نمي‌مونه!

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: جمعه 12 فروردین 1384 09:42
نمایش جزئیات
آفلاین
از ابراز نظر و لطفتون بسیار ممنونم. ابرفورث عزیز، طبق جستجوی خودتون تارانتیولا نوعی عنکبوت سیاه و بزرگه. دو سه تا از برابرهای فارسی عنکبوت به صدای ک ختم میشن که شخصا برای من شبیه ک تصغیره و با تصویری که از این موجود دارم جور نمیاد. شاید بشه به جای تارتن از تننده هم استفاده کرد. بار روانی خوبی هم داره.
هیچ تعصبی روی استفاده ی به خصوص یکی از این دو ندارم. می تونیم به صورت جمعی در موردش تصمیم بگیریم.

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
آن ارزی که می ورزی.
ارسال شده در: پنجشنبه 11 فروردین 1384 01:00
نمایش جزئیات
آفلاین
خانم گنجی عزیز ! من با این معادل ابرتارتن به شدت موافقم ! و بهتون تبریک میگم چون این کلمه صد در صد فارسیه ! و در ضمن لحن زیبایی هم داره ! ابرتارتن کاملا به یه موجود خوفناک میاد ! من کاملا با این پیشنهاد موافقم و فکر میکنم برای باقی کلمات هم باید از این روش استفاده کنیم !

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!