Re: كلاس شطرنج جادويی
ارسال شده در: پنجشنبه 22 اسفند 1387 13:15
-سلام بچه ها
بچه ها همه هاج و واج دور و برشونو نگاه می کردن تا منبع صدا را پیدا کنن می دونستن که آرنولد امروز به اونها درس می ده اما به هر طرف که نگاه می کردن او را نمی یافتند.
که یکی از بچه ها روی میز به توپ کوچک بنفشی اشاره کرد و گفت:
-صدا از اون بود.
آرنولد با حرکت چوب صندلی بلندی روی میز ظاهر کرد و بر بالای آن نشست و بدون توجه به بی توجهی بچه ها گفت:
-همین انتظارم ازتون می رفت اما دوست داشتم حد اقل جواب سلاممو بدین.
همه کلاس باهم گفتند:
-سلام پرفسور آرنولد
-منو پروفسور صدا نکنید کینگزلی پروفسوره و به شما درس می ده منو راهنما یا یه همچین چیزایی صدا کنید. خوب معرفی و این جور چیزا باشه واسه موقعی مناسب الآن باید به شطرنج برسیم.
کمی خود را جا به جا کرد و ادامه داد:
-بهترین راه برای یاد گیری شطرنج بازی کردن اونه نه تحقیق راجع به اون ما بنا رو به این می گذاریم که همه ی شما با حرکات مهره ها آشنایی دارین و مسابقاتی به صورت گروهی برگزار می کنیم. سوالی هست؟
دست چند دانش آموز بالا رفته بود و هر یک سوالی داشتند که باید پاسخ داده می شد، اما آرنولد از این میان به یکی از دختران گفت:
-بله دوشیزه آشا
-می بخشید من تکلیف پروفسور رو انجام دادم و می خواستم بدونم روش بازی اینجا چه طوریه؟
-تکلیف شما رو رویت کردم تکلیف خیلی عالی انجام شده و خیلی از نقاط تاریک ثبت حرکت رو روشن می کنه. اما ما از این نوع ثبت ها اینجا نمی خوایم استفاده کنیم چون این مدل برای همه قابل درک و فهم نیست یکی از اونها خود منم.
کلاس از این جمله آرنولد از حالت خشک در آمده و همه خندیدند، آرنولد صبر کرد تا صدای خنده تمام شد و ادامه داد:
-من براتون توضیح کاملی از وضعیت شروع بازی می دم، همون طور که آشا تو تکلیفش گفته در صفحه شطرنج یک سری خطوط عرضی که مابه آنها ردیفهای عددی می گیم و یک سری ستون وجود داره که با حروف مشخص می شن، پس این طوری هر خونه یک آدرس مخصوص داره مثل 2:D.
با کمی نوشیدنی کره ای گلویی تازه کرد و گفت:
-در ابتدای بازی مهره ها به ترتیب چیده شده اند.
با حرکت چوب دستی جملاتی روی تخته ظاهر شد:
شرح وضعیت مهره های سفید:شاه در خانه ی 8:D، وزیر در خانه ی8:E،فیل در خانه ی 8:C، اسب درخانه ی 8:B، رخ یا قلعه در خانه ی 8:A، فیل دیگر در خانه ی 8:F، اسب خانه ی 8:G، رخ خانه ی 8:H، سرباز ها در ردیف 7 قرار دارند.
شرح وضعیت مهره های سیاه: شاه 1:D، وزیر 1:E، فیل 1:F، اسب 1:G، رخ 1:H، فیل 1:C، اسب 1:B، رخ 1:A، سربازها در ردیف 2 بقیه خانه ها نیز خالی اند.
آرنولد گفت:
- این شرح رو در گوشه ای یادداشت کنید هرچند که خیلی از شما این رو حفظ هستید به دیگران هم پیشنهاد می کنم حفظش کنن. خوب برای جلسه ی بعد راجع به حرکت قلعه کوچک و بزرگ توضیحات کاملی می خوام یعنی زمان انجام این حرکت و قوانین انجام این حرکت رو کاملا توضیح بدید و نوع حرکت تدافعی یا تهاجمی بودن اون رو مشخص کنید با دلیل و منطق و استدلال کامل.
همین طور که از صندلی اش پایین می آمد گفت:
- جلسه بعد پرفسور و من در برابر هم بازی می کنیم تا دیگران روش بازی کردن رو به نحو احسن یاد بگیرن خداحافظ و نگهدار شما باشد.

یادش آمد که در آن اوج سپهر
هست پیروزی و زیبایی مهر
فر و آزادی و فتح و ظفر است
نفس خرم باد سحر است
دیده بگشود و به هر سو نگریست
دید گردش اثری زاین ها نیست
بال برهم زد و برجست از جا
گفت کای دوست، ببخشای مرا
سال ها باش و بدین عیش بناز
تو ومردار، تو و عمر دراز
من نیم در خور این مهمانی
گند و مردار تو را ارزانی