جادوگران جادوگران | نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر
خانه خانه انجمن‌ها انجمن‌ها کلاه گروهبندی کلاه گروهبندی تازه‌ها تازه‌ها بیشتر بیشتر ورود ورود
کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!
آنلاین‌ها
کارت قورباغه شکلاتی
شبکه پرواز

کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!

تصویر تغییر اندازه داده شده

آنلاین‌ها

9 کاربر(ها) آنلاین هستند (7 کاربر(ها) در حال مرور انجمن هستند)
6
مهمانان
3
اعضا

کارت قورباغه شکلاتی

کارت قورباغه شکلاتی

پرافتخارترین اعضای سایت جادوگران

شبکه پرواز

گالیون‌ و انرژی‌ جادویی خود را خرج کنید در: خرید چوبدستی از چوبدستی گستران و اجرای طلسم در اخگرهای نقره‌ای | آموزش اجرای سپر مدافع یا مهاجم در دخمه خاطرات | خرید جاروی پرنده از هفت دسته جارو | خرید خوراکی و کالا از زوپس مارکت جادوگران | خرید معجون از معجون‌سرای پاتیل‌طلا | خرید اقلام شوخی از شوخی‌کده فارس د ماره | درمان یا پیشگیری از بیماری در شفاخانه مرداب زیرین | فعالیت در رسانه‌های ویدئویی، تصویری، صوتی و متن‌کوتاه‌ جادوگران با خرید اشتراک جادوگران پلاس
wand

پیام امروز

wand
جدال‌ها در کوچه‌ی دیاگون!

جدال‌ها در کوچه‌ی دیاگون!

ایزابل مک‌دوگال 1405/03/09 03:30  92 خواندن  بدون نظر 
یار جدید سوروس اسنیپ که خواهد بود؟

یار جدید سوروس اسنیپ که خواهد بود؟

تلما هلمز 1405/03/02 03:30  204 خواندن  بدون نظر 
اثبات وفاداری یا نجات جان خود؟

اثبات وفاداری یا نجات جان خود؟

ایزابل مک‌دوگال 1405/02/30 03:30  217 خواندن  بدون نظر 
پیوندشان مبارک!

پیوندشان مبارک!

آکی سوگیاما 1405/02/27 03:30  306 خواندن  7 نظر(ها) 
آشنایی با گشنه در نت: افسانه‌ی قدرتمندترین شکلک

آشنایی با گشنه در نت: افسانه‌ی قدرتمندترین شکلک

مرگ 1405/02/26 03:30  208 خواندن  1 نظر 
مشاهده‌کنندگان این تاپیک: 1 کاربر مهمان
پاسخ: گفت‌و‌گو با مدیران، انتقاد، پیشنهاد و...
ارسال شده در: سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1405 15:15
نمایش جزئیات
شغل
افتخارات
آفلاین
سلام.

منظورم این بود که اگه بخوای می‌تونی یه تاپیک جدید در انجمن مطالب اشتراکی بزنی و به بحث و گفتگو با علاقمندان در مورد همون شماره 5ای که گفتی مشغول بشی.
🦅 Only Raven 🦅
ارسال شده در: سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1405 14:58
نمایش جزئیات
آفلاین
اولینکه : چون همینجا بود لینک نذاشتم. اشتباه از من بود پوزش.

دومیکنه: برای همین دوباره پرسیدم. گفتم شاید شرایط تغییر کرده باشه. مثلا تصمیم گرفته باشین به طور موقت خودتون تصمیمات رو بگیرین تا عزیزان دسترسی پیدا کنن.

سومنیکه: صحیح. نه منظورم چت باکس نیست. چت باکس برای این برنامه ها خیلی کوچولوعه. الان ما چجوری داریم باهم صحبت میکنیم؟ مثل همین. اسم خاصی داره؟

متوجهم واسه همین گفتم در صورت لزوم.

متوجه اشاره تون به مطالب اشتراکی نمیشم. برسی کردم چیز مرتبطی پیدا نکردم راهنمایی کنید.

تشکر برای وقتی که گذاشتین لطف کردین.
زیبا ترین لبخند ها بزرگ ترین درد ها رو پنهان میکنن .
✦ هنر نویسندگی ✦ (آموزشی)
ارسال شده در: سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1405 11:54
نمایش جزئیات
شغل
افتخارات
آفلاین
سلام.

زاخاریاس اینجا سه تا مشکل وجود داره.

اول این که ممکنه ایده‌های زیادی توسط اعضای مختلف داده بشه و من شخصا ممکنه همه‌شون رو خصوصا با جزئیات یادم نمونه و برای همینم تاکید کردم هر ایده‌ای دارین از حالا ثبت کنین تو سایت که بعدا بتونین پیگیر بشین. چون رو حافظه من حسابی نیست. الانم باور کن تا همین پست که اینو نقل قول کردی من اصن نفهمیدم دنبال چه تاپیکی هستی بنابراین بهتره لینک بدی بگی این ایده بود اینجا دادما، چی شد؟

دوم این که آیا الان شرایط نسبت به اون روز تغییری کرده؟ خیر. من از اول تو همین تاپیک گفتم برای بسیاری از ایده‌هایی که می‌دین لازمه که اینترنت باز شه و حداقل دسترسی به حسن مصطفی باز بشه. حالا این که تعداد مدیران چقد باشه و تونسته باشیم تیم مدیریت رو کامل کنیم یا نه بحث بعدیه. ولی مهم‌ترین چیز در بسیاری از ایده‌ها حضور شخص حسن و نظر اونه که الان شرایط هنوز همونه و این دسترسی مهیا نشده. پیچوندن برای وقتیه که شرایط مهیا باشه اما کار انجام نشه.

سوم این که مواردی که گفتی چیزی نیست که در تنها یک تاپیک قابل پیاده‌سازی باشه و هرکدوم قابلیت اینو دارن که واسه خودشون یه تاپیک مستقل باشن. بعضیاش مسائل خارج از ایفای نقش هستن و در نتیجه باید تاپیک خارج از ایفای نقش بره، بعضیاش مسائل داخل ایفای نقش هستن و در نتیجه باید تاپیک داخل ایفای نقش باشه. مگه این که منظورت یه فضایی مثل چت‌باکس باشه که در این صورت برمی‌گردیم به مورد دوم که دسترسی به مدیر کل دیگه یعنی حسن باید برقرار باشه که نظر بده راجع بهش.

الان مثلا مورد 1 و 4ای که گفتی (و شاید 3) رو می‌تونی همونطور که گفتم بری ویزنگاموت و مطرح کنی ببینی جادوکاران با مشورت با رئیس مجمع مجوز می‌دن به تاسیس تاپیکی با این اهداف یا نه. ولی همین‌جا تاکید کنم کل این موارد فقط در صورتی می‌تونه پیاده بشه که خود شخص تمایل داشته باشه و به بحث ورود کرده باشه و نظر بخواد. وگرنه تو نمی‌تونی بری تو یه تاپیک بنویسی فلانی چرا اینطوری نوشت سوژه شهید شد و ملتو از راحت نوشتن در سایت بندازی.

مورد 5 هم به تفصیل در مورد فیلما و کتابای هری پاتر رخ داده که در شاخه‌ی مطالب هواداران هری پاتر می‌تونی دنبال کنی. در مورد باقی داستان‌ها تا جایی که می‌دونم جز در صورت مقایسه با خود هری پاتر تاپیک نداشتیم چون تمرکز سایت رو هری پاتره. ولی مثلا می‌تونی اینجا آثار فاخر سینمایی رو معرفی کنی و خودت نقدی روش بری. ولی مجددا می‌گم:

نقل قول:
اگه منظورت اینه که تاپیکی باشه که بتونی در مورد ادبیات و نویسندگی در حالت کلی حرف بزنی، می‌تونی به انجمن مطالب اشتراکی بری، تاپیکتو بزنی و با علاقمندان در این مورد به شور بشینی.
🦅 Only Raven 🦅
ارسال شده در: سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1405 08:37
نمایش جزئیات
آفلاین
ممنون از توضیحات تون

نقل قول:

زاخاریاس اسمیت نوشت:
سلام.
فضایی برای گفت و گو تبادل نظر راجب چگونه پیش بردن تاپیک ها و تقویت هنر نویسندگی اعضا زیر سایه تعامل و گفت و گو وجود داره؟

سلام.
در حال حاضر که چنین فضایی نداریم، ولی ممنون برای ثبت ایده. حتما با حضور سایر مدیران در موردش مشورت خواهد شد.

من فرض رو بر اون نذاشتم. جریان از اینجا شروع شد.
یه سوال جریان مشورت خواهد شد، مثل شمارتو گرفتم پیام میدمه؟
آ
خه من ساده هم واقعا فکر کردم رفتین راجبش حرف زدین

خدا لعنت کنه فضای متنی رو که برا همین یه مسئله سه جور سوتفاهم بین سه نفر درست کرده.

و نه، تا جایی که من دیدم خیلی به جاهایی که معرفی کردین نزدیک نیست.

یه جا که توش بشه:
1. لینک یا متن بدیم و بچه ها نظر بدن. هم فرم هم محتوی.
2. مثل گفت و گو های عادی ای که توی مجلس سنای هافلپاف انجام میدیم اونجا هم راجب مسائل پیرامون نویسندگی حرف بزنیم.
3.وقتی یه برنامه ای مثل اون تقابل دختر پسرا ترند میشه بچه ها در صورت لزوم باهم هماهنگ کنن که داستان شهید نشه خدایی نکرده. مثلا بپرسن آقا شما چی تو ذهنته واسه ادامه داستان، یا اون چیزی که آخرش گفتی منظورت چی بود. به چی داشتی فکر میکردی؟ جاتون خالی همین چند وقت پیش تو هافلپاف همین داستانو با زیر بغل نیوت و شلوار مرگ کوچولو داشتیم
4. یکی داره داستان مستقل مینویسه. میخواد نظر بقیه رو بدونه. مثلا تو اسم انتخاب کردن کمک میخواد یا نمیدونه چطوری ادامه بده یا مونده که آیا فلان حرکت تصمیم درستیه یا نه.(چقد من واسه این دوتا خودمو سر گادفری و آستریکس و آیلین خراب کردم. البته آیلین کمتر و گادفری بیشتر ولی به هر حال! )
5. مثلا یه فیلم، سریال و یا کتاب اومده. بشینیم درباره ی داستان پردازیش حرف بزنیم. تکنیکاشو تحلیل کنیم و با فاز آی خدا من خودم چه نویسنده ی شاهکاریم نقدش کنیم.

اگه همچین جایی هست اطلاع بدین لطفا ممنون میشم.

افرادی که لایک کردند

ویرایش شده توسط زاخاریاس اسمیت در 1405/2/22 8:46:27
ارسال شده در: سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1405 01:21
نمایش جزئیات
شغل
افتخارات
آفلاین
سلام زاخاریاس.

من یه مشکل بزرگی که تو نحوه‌ی بیانت می‌بینم اینه که فرض رو بر این گذاشتی که همه تمام حرفایی که احتمالا تو چت‌باکس زدی رو دنبال کردن یا کاملا یادشونه چی گفتی و برای همینم هردفعه خواسته‌ت رو واضح بیان نکردی که دقیقا دنبال چه نوع تاپیکی هستی؟ اصولا وقتی دنبال این هستیم که تاپیک جدیدی تو سایت بزنیم، دقیق باید توضیح بدیم که کارکرد تاپیک چیه و قراره توش چه کاری انجام بشه.

نقل قول:
قضیه اون فضایی که بتونیم باهم تعامل کنیم و هنر نویسندگی همو ارتقاع بدیم به کجا رسید؟

الان مثلا این اولین پستت تو این تاپیک بود که به نظر می‌رسید در ادامه‌ی اون حرفاته که دنبال فضای گفت‌و‌گوی آزاد بودی. نه این که موضوعت نقد و ادبیات باشه. چون خیلی پیگیر فضاهای چت‌روم و گفتگوی آزاد بودی همه‌ی ما فکر کردیم همچنان دنبال همینی، نه نقد و ادبیات!

و راستش من حتی هنوزم نفهمیدم به دنبال زدن چه تاپیکی هستی.

اگه منظورت اینه که تاپیکی باشه که بتونی در مورد ادبیات و نویسندگی در حالت کلی حرف بزنی، می‌تونی به انجمن مطالب اشتراکی بری، تاپیکتو بزنی و با علاقمندان در این مورد به شور بشینی.

اگه منظورت اینه که در مورد رولایی که تو ایفای نقش جادوگران می‌زنی با افراد بیشتری نسبت به تنها نقدکننده صحبت کنی و گفتگویی رفت و برگشتی در مورد محتوای پستت شکل بگیره، باید به تاپیک الو جادوکار تو ویزنگاموت که مخصوص آموزش رول‌نویسی هست مراجعه کنی و درخواستت رو مطرح کنی تا جادوکاران با مشورت با مدیر مسئول اون بخش، یعنی لیلیث که رئیس مجمع ویزنگاموته با هم صحبت کنن و ببینن مجوز می‌دن یا خیر.

نقل قول:
من همه رو باهم و در کنار هم میخوام

هر سایتی با اهداف خاصی روی کار میاد و این که انتظار داشته باشیم هر خواسته‌ای که داریم رو اون سایت برامون مهیا کنه... نه کار ساده‌ایه و نه ممکنه.

نقل قول:
نقد: بله طرح ایده ی من هم متناسب با همین اقتضای محدودش بود. چرا انقدر نسبت به هر نفر و هر منتقد متفاوته؟ چهارچوب خاصی نداره یا منتقدا فرق میذارن؟
امکانش هست شخصی که بین بقیه مناسب تر کامل تره رو معرفی کنین؟

چون آدما با هم متفاوتن و با هر رولی هم نکات مختلفی به ذهن نقدکننده می‌رسه که بخواد بیان کنه. انتخاب شخص مناسبت‌تر و کامل‌تر هم ممکن نیست چون سلیقه‌ها متفاوته و ممکنه کسی که منِ نوعی بهترین بدونم، از نظر یکی دیگه اینطور نباشه. نقد سلیقه‌ایه و تو می‌تونی با نقد گرفتن از افراد مختلف ببینی کدوم رو بیشتر پسند می‌کنی و با همون شخص ادامه بدی. اینو بدون که اگه تو نقدت به دنبال چیز خاصی هستی، می‌تونی وقتی درخواست نقد می‌کنی مطرحش کنی تا اگه در توان نقدکننده بود روی همون چیزی که می‌خوای تمرکز بیشتری داشته باشه. ولی اگه مشخص نکنی که دقیقا به دنبال چی هستی، نقدکننده طبق دیدگاه خودش و نکاتی که با توجه به پست به ذهن خودش می‌رسه نقدو انجام می‌ده.
ویرایش شده توسط هلنا ریونکلاو در 1405/2/22 1:28:01
🦅 Only Raven 🦅
ارسال شده در: دوشنبه 21 اردیبهشت 1405 22:02
نمایش جزئیات
آفلاین
بسیار متاسف شدم.

ویزگاموت: بعد از کمک های بسیار از خانوم هلنا بالاخره مکانی که برا آموزش نویسندگی مشخص شده بود رو پیدا کردم

نقد: بله طرح ایده ی من هم متناسب با همین اقتضای محدودش بود. چرا انقدر نسبت به هر نفر و هر منتقد متفاوته؟ چهارچوب خاصی نداره یا منتقدا فرق میذارن؟
امکانش هست شخصی که بین بقیه مناسب تر کامل تره رو معرفی کنین؟

اشاره میکنم انتقاد من به ساختار نقد نبود. به خالی بودن جای یه فضای دو طرفه تو سایت انتقاد کردم.

معده ی دیر هضم دابی: به طور ریشه ای و از پایه متوجه منظور نشدید. فکر میکنم حتی پیشنهاد منو نخوندین.
من گفتم مثل همون تالار عمومی هایی که داخل هر خوابگاه هست و هم ناظر و هم اعضا خیلی راحت میتونن گفت و گوی دو طرفه ایجاد کنن یکی واسه بحث های ادبی ایجاد کنیم.
نه به نقد توهین شده نه به سایت و نه به کارکرد سایت.

قرار نیست حمله کنیم از همتون نویسنده ی حرفه بسازیم که. بین این همه فضایی که با نگرش های مختلف پر شده من یه کلبه خرابه واسه گفت و گوی ادبی خواستم ازتون درخواست زیادیه؟ یه جا واسش باز کنین دیگه لطفا سایت به این بزرگی

یه انتقاد کوچیک: ممکنه برخی موقع خوندن متوجه نشن منظورتون از فروم همین انجمنه.

آموزش نویسندگی بهتر: کسی با اینکه این سایت هم رول پلی و فانتزی بازی داره هم نویسندگی مشکلی نداره . به عقیده ی من سایت باید ظرفیت فعالیت به همه رو بده. اگه کسی خواست تو رول پلی عمیق بشه امکانش باشه(هست) اگه کسی خواست تو نویسندگی عمیق تر بشه هم امکانش باشه. شما خودتون با برگزاری کلاس های آموزشی این پروژه رو شروع کردین. وگرنه محتوی سایت با گروهای تلگرامی ای که رول پلی کاراکتر انیمه ای باهم میکنن فرقی نداشت. که بسیار ایده ی خوب و خوشحال کننده ای بود ممنونم.
هرچند هنوز ارتباطش رو با سیب و گلابی نفهمیدم.

هان؟ : مگه کسی حرفی از نویسندگی صرف زد؟ بنده درخواست کردم فضایی برای این مورد مشخص کنین. درضمن چرا ما هرچی میگیم شما انقد بزرگش میکنین؟
نیاز به دانشجو و پژوهشگر نداره. زحمت ایجاد کردن این فضای آموزشی به کپی پیسته همین. فقط قراره راجب بدیهیات نویسندگی مثل : پیرنگ (Plot) و شخصیت (Character) و فضاسازی (Setting) و زاویهٔ دید (Point of View) و تم (Theme) و دیالوگ (Dialogue) و لحن (Tone) و سبک (Style) و تعارض (Conflict) گفته بشه.
دقیقا مثل کاری که الان کردم. یه کپی پیست ساده. اگه بازم به نظرتون سخته بگین محتواش رو در اختیارتون بذارم. اگه فکر میکنین نیاز به مثال های آشنا و توضیحات بهتر دارین میتونم با مصرف کمی زمان بیشتر بهتون کمک کنم.

البته بعد از گفت و گو با دوست عزیزم محل مناسب این یکی رو پیدا کردم.

هنر نویسندگی: خیلی بیشتر از چیزی که فکر میکنی فرمول و قانون داره. اگه نداشت که الان همه داستایوفسکی بودن. اکثر ره گذرها بدون نقشه راه رو گم میکنن.

بذار اینجوری توضیح بدم؛ مسیر انتخابی شما یه همچین چیزیه: من کلی بخونم --------) در حد بینش اندکم نکته استخراج کنم -------) کلی تمرین کنم تا از نکات درست استفاده کنم -------) که به یه شعوری برسم --------) در نهایت بنویسم.

مسیر درست اینجوریه: اصول پایه ای و آموزشی رو بخونم که نتیجه ی زحمت و زمان سال ها و صد ها انسان متخصص تر از منه!!!! --------) و برم نکاتش رو تمرین کنم تا به شعور برسم -------) و یه چیزی بنویسم.

بله در انشا نویسی دونستن شروع و بدنه و پایان مشکلتون رو حل میکنه ولی نویسندگی یه دنیای شیرین دیگست.

یه چیز باحال وجود داره که حتما باید تجربش کنین. وقتی به شعور میرسین دیگه نیاز الزامی به کتاب خوندن ندارین. فیلم و سریال هم کارتون رو راه میندازه. میتونین مثل یه کارگردان و نویسنده ی واقعی فکر کنین. بعد شعور تازه عظمت کار این عزیزان رو درک میکنین. آثاری مثل پدرخوانده و بریکینگ بد و آرکین مثال های بسیار مناسبی هستن. حتی توایلایت

گذشته: من حرفی از گذشته زدم؟ اصن با چه منطقی این حق رو به خودت دادی که بکشیش وسط؟ میدونم هضم اینم سخته ولی «آدما تمام عمرشون یه جور فکر نمیکنن.»
مصادره درخواست های من به این سمت برای سواستفاده و وسط کشیدن ایده هایی که من براشون اقدام جدی نکردم خیلی کار چیپیه. رعایت کن ناظری مثلا.

بله من قبلا توی چت باکس طبع آزمایی کردم. به دو دلیل 1.اونجا مخاطب بیشتری داره و من میتونم یه گفتگوی دو طرفه ی عمومی داشته باشم 2. قرار بود فقط این فکر رو تو کله ی بچه ها بندازم که هم نظر پیدا کنم.
اگه کاملا جدی بودم همینجا مطرحش میکردم.

تغییر فضای سایت: خیر آقای دابی همچین تمایلی ندارم. هیچ وقت هم نداشتم(متاسفانه هرچی جلوتر میرم اندوه زده ترم میکنید). فقط میگفتم اگه کسی مثل من تمایل داره از سایت به عنوان یه گردهمایی نویسدگی طور استفاده کنه باید امکانش وجود داشته باشه. کسی که میخواد فقط از نقاب زدن و رول پلی های بی انتها لذت ببره هم امکانش رو داشته باشه. حتی من از کسیایی که میخوان اینجا دوست های واقعی پیدا کنن هم حمایت میکنم. (آره اتفاق میوفته ولی چون حمایتی ازش صورت نمیگیره انگشت شماره) به نظرم هیچ ایرادی نداره. برعکس از اونایی که به این موارد علاقه ندارن هم حمایت میکنم.
من رویایی رو میبینم به اسم جادوگران. جایی که همه اون طوری که هستن زیر قواعد و پرچم مشخص و مشترک پذیرفته بشن و رشد کنن. اون نویسنده، اون رول پلیر، حتی اون رفیق بازه!
من همه رو باهم و در کنار هم میخوام تازه هر وقت هر کدوم از اینا خواستن میتونن عوض بشن. این اون چیزیه که تمام این چند ماه بهتون گفتم و بدون استثنا تحریفش کردین. شاید جالب ترین حرفی که ازتون شنیدم این بود که هرکی همچین چیزی میخواد بره جای دیگه. این جالب ترینش بود.

خیلی کار خاصیم نداره. قرار هم نیست کسی رو فراری بده. فقط یه فرهنگسازی ساده میطلبه. تو هر زمینه ای قوانین و فرهنگ باید طوری تنظیم بشن که بیشترین منفعت به تموم اعضا برسه.
یه قاعده ی ساده: اصالت آزادی های افراد بدون آسیب زدن به آزادی های همدیگه.

رویای جادوگران همون زمان به دلیل مخالفت سیاست های سایت متوقف شد از اولشم ربطی به این بحث نداشت که پیش کشیدین.

پیشنهاد مطرح کردم: بله از قابلیت چت باکس استفاده کردم و یه پیشنهاد غیر رسمی به اعضا دادم نه به مدیران. یادم هم نمیاد آمارگیری رسمی ای جز نظر چند تا پیشکسوت که مطمئنم اونا هم به لطف شما متوجه منظور نشدن انجام داده باشیم.

ناراحت شدن؟ خب که چی؟ ذات آزادی بیان همینه. من یچی میگم تو میگی فهمیدم. تو یچی میگی من میگم فهمیدم. وقتی از نظری خوشت نمیاد یا باید ازش رد بشی یا خیلی شیک مخالفت خودت رو اعلام کنی. اگه حرفام دیوونت میکنه بازم خیلی شیک میتونی از فرهنگ کنسل کردن استفاده کنی. کلا دیگه منو نبینی و نشنوی. نظرات منو دنبال نکنی. جواب منو ندی و خلاصه به این رابطه ی عشق و نفرت پایان بدی. (وقتی میگم تو منظور کلیه)

لطفا افرادی که با من مشکل دارن خودشون بیان تا حرف بزنیم. بیاین انتقاد کنین. گاهی فقط کافیه دلیل فرد رو واسه نظری که داده بفهمیم تا تمام سوتفاهم ها حل بشه.

بهش فکر کن: من درس اینا رو خوندم برادر دابی. فرقش یچی مثل همون مطالعه ی آکادمیک نویسندگی و با داستان خوندن نویسنده شدنه.

پس از مشاوره های بسییییییار طولانی به دو نتیجه رسیدم.
یا فهمت مثل فَک صفر بیست و یک بیبیه.
یا این مصادره کردن درخواستای من و تحریف نگرشام و حمله های بزک شده و تخریب شخصیتی و مغالطه های بیشمار و لفظ پردازی های هدف‌دار و دست پیش گرفتنا و آخوند بازیا عمدیه.

فکر میکنم واقعیت پشت دابی پارینه سنگی رو هم من میدونم هم خودت. چونه زدن نداره. گاهی توجیه درمان نیست؛ اصلاح درمان است.
خیلی حقایق دیگه ای میخواستم بهت بگم ولی آدمای عزیزی منصرفم کردن.

در هر دو صورت امشب خسته تر از این حرفام ولی کنترل کن زشته اینجوری.

من ول کنم به چشمای هافپاف اتصالی کرده.
آدمی نیستم که به این راحتیا ول کنم برم.
اونم سر چی؟ سر این؟

خلاصه ی تمام این قر و فرا: یه فضا به ما واسه بحثای نویسندگی و این چیزا میدین یا نه؟

حرکت خیلی انقلابی ای نیست. این همه فضا برا دل بقیه یکیم واسه ما چه ایرادی داره؟

رویایی دارم(نام سخنرانی مارتین لوتر کینگ رهبر جنبش حقوق مدنی امریکایی افریقایی ها)
رویایی دارم به اسم جادوگران؛ که روزی با من یا بدون من اتفاق میوفته.
با تشکر، از طرف زاخاریاس اسمیت
ملقب به زاخار اصلی

افرادی که لایک کردند

ارسال شده در: یکشنبه 20 اردیبهشت 1405 18:37
نمایش جزئیات
شغل
آفلاین
سلام مجدد به زاخاریاس قربان.

این که فارغ از نقد یک پست خاص، نکاتی کمک کننده به صورت کلّی در مورد نوشتن ذکر بشه، در برخی تاپیک‌های قدیمی انجمن ویزنگاموت هست که در صورت علاقه می‌تونید دنبال کنید. بله طبعا تاپیک نقد صرفا محدود به نقده و ابتدا به ساکن محتوایی نداره.
این که نکاتی که در نقد ذکر میشه صرفا به همون پست اکتفا کنه یا کلا به شخصیت پردازی شما یا ویژگی‌هایی مشترک بین متن‌های شما و ... هم اشاره کنه، بسته به اون منتقدی داره که شما سراغش رفتید! بعضی‌ها به اقتضای توانایی خودشون، فرصت بیشتر و علاقه و این که پست‌های بیشتری از کاربر رو ممکنه دنبال کرده باشن، و از همه مهم‌تر این که حس کنن کاربر علاوه بر نقد، خودش متمایل به راهنمایی بیشتر هم هست، ممکنه نکات بیشتری هم بگن. بعضی‌ها هم ترجیح بدن صرفا به نقد همون پست بپردازن.

در مورد کند بودن، دابی قدرت هضم این واژه رو نداشت! این جا یک فرومه. ذاتش همینه. انتخابی هم نیست... نمیشه به یک فروم بگیم تو از این به بعد به جای فروم بودن چت روم ویدیویی باش یا میزگرد ادبی هفتگی به صورت حضوری باش! اگر دنبال اون فضاها هستیم، باید بریم سراغ همون‌ها! توی فروم یک نفر متنش رو منتشر میکنه و دیگران هر زمان که دیدن در صورت تمایل میتونن متن دیگری در پاسخ منتشر کنن! شما نمیتونی بری سراغ یک درخت سیب و بگی چرا گلابی نمیدی! من از محدودیت بدم میاد پس تو گلابی هم بده! برای گلابی باید سراغ درخت گلابی بری! البته میتونی بری و بگی‌ها! ولی خوب... نشانگر مشکلاتیه این کار!

در مورد آموزش‌های جدی‌تر و عمیق‌تر.

اولا باز هم یادآوری می‌کنم که این جا یک فروم فانتزی-هری پاتریه. نه نویسندگیه نه ایفای نقش. هم نویسندگیه هم ایفای نقش. کاربرانش هم کسانی هستن که اختیاری و به حسب علاقه واردش شدن. فرهنگسرا و آموزشگاه نیست که بره استاد متخصص بیاره برای تدریس حرفه‌ای. خودمونیم دیگه! البته که بین اعضا در گذشته بودن و همین الان هم هستن کسانی که به صورت جدی و تخصصی و خارج سایت هم ادبیات رو دنبال میکنن. حالا یا تحت عنوان نویسنده یا پژوهشگر یا دانشجوی رشته‌های مرتبط... و داشتیم کسانی که کتاب پرفروش بنویسن یا بالقوه کاملا مهارتش رو داشته باشن که بتونن ستون ثابت داستان در نشریات داشته باشن. و صد البته که هر کدوم از این عزیزان اگر خودشون مایل بشن تجربیات و دانشی رو به هر طریقی توی سایت به اشتراک بذارن، تمام اعضا استقبال میکنن! اما اقتضای فضای سایت این نیست که رسما تبدیل به کلاس آموزشی بشه. اعضا با هدف نویسندگی صرف این جا فعالیت نمیکنن. دنبال تفریحی هستن، که ابعاد دیگری مثل ایفای نقش و نویسندگی هم داره.

یک نکته شخصی هم در مورد آموزش نویسندگی از دیدگاه دابی که چون چیزی در این زمینه بارش نیست، ممکنه کاملا چرت و پرت باشه و دوستان بخوان نقضش کنن و مختارن: داستان نویسی رو با نشستن پای دروس آموزشی و خوندن مقالات یاد نمیگیرن. چون فرمول‌های ثابت و چارچوب‌های بسته نداره. هنره. سیّاله و خلاقه.
پس چطور یاد میگیرن؟ با خوندن و خوندن و خوندن انواع نوشته‌ها، و سپس نوشتن و نوشتن و نوشتن. تا جایی که تجربه ناچیز دابی گفت، کارگاه‌های آموزشی نویسندگی هم روشی که طی میکنن همینه. آثاری رو میخونن، نکاتی مختصر از دل همون آثار درمیارن، و انقدر مینویسن تا خوب بنویسن!
اگر قربان اون طور که از درخواست‌هاشون برمیاد علاقمند به این مطلب هستن، به نظرم باید بیشتر ازشون پست ببینیم.

یک صحبتی هم گذشته از این پست و درخواستت:
یک سری پیشنهادات شما قبلا برای اعمال تغییرات اساسی و ساختاری توی سایت داشتی که شخصا بهت گفتم این ساختارها رو یه نفر از خودش درنیاورده بعد بگه همه وظیفه دارین بهش پایبند باشین. بلکه علایق و روحیات مشترک کسایی که جذب این فضا شدن، ساختارش رو شکل داده. شما توی سایت جاهای مختلف بعدا پیشنهاداتت رو دادی. در عمل هم دیدی؛ بدون این که کار دست یکی به اسم مدیر باشه که بخواد از بالا تصمیم گیری کنه... پیشنهاداتت که در جمع دوستانه و به شکل هم اندیشی مطرح شد، دقیقا با همون مخالفت‌هایی مواجه شد که گفته بودم. شما تمایل داری مواردی که باعث شده جو این فضا برای اعضاش خوشایند باشه و توش احساس راحتی کنن رو تغییر بدی.

مطرح کردن پیشنهادش هیچ اشکالی نداره. نظرخواهیش هم به همین شکل. اما وقتی واکنش‌ها رو دیدی، دیگه همچنان هی حرفایی مثل «این بده، این کنده، این دست و پاگیره، این محدود کننده است، این منسوخه، این مرده است و ...» برای افرادی که همین چیزایی که شما مخالفش هستی رو دوست دارن، آزار دهنده میشه. و باز این حرف نظر شخصی من نیست. براومده از حرفاییه که در واکنش به برخی پیام‌های شما بهم منتقل شده.

اگر بعد از این همه مدت حضور در سایت، هم اندیشی کردن، دادن برخی پیشنهادات که ازش استقبال شد و موارد دیگری که جمع برنتابید، شناخت فضا و سلایق، اگر به این نتیجه رسیدی که این جا یک فضای خشک و مرده و محدوده، به نظرم دلیلی نداره همچنان وقتت رو صرفش کنی. اگر هم به چنین نتیجه‌ای نرسیدی و به اندازه خودت به قسمت‌هاییش علاقمندی، در کنارمون باش و در همون فضای مورد توافق اعضا، فعالیت کن. اما در این صورت لطفا اون اصرار تک‌نفره‌ای که برای دیگران ناخوشاینده رو کنار بگذار.

کاملا واقفم که الان تو ذهنت یک دابیِ قرون وسطایی شکل گرفته که داره افراد دگراندیش رو برچسب میزنه تا از اجتماع طرد کنه. اما تصورت یک باگ بزرگ داره: این جا یک اجتماع بشری اصلی مثل قبیله و شهر نیست که توش به دنیا اومده باشی و ناگزیر به حضور. این جا یک گوشه‌ی دنج از اون اجتماعه که اختیارا و بر مبنای اشتراکات اعضاش شکل گرفته. فکر کن بهش.
دابی نباید این پست رو می‌نوشت! دابی بد!
ارسال شده در: شنبه 19 اردیبهشت 1405 17:13
نمایش جزئیات
آفلاین
دابی جن خوب

------------------------------------------------------

ویرایش:

سلام مجدد
رفتم نگاه کردم دابی جان

اینایی که لطف کردین نام بردین چندان نزدیک به اون ایده به نظر نمیرسیدن.

برای مثال

تالار های نقد فعال: تعاملی نیستن، یه طرفه هستن و تبادل اطلاعات توش خیلی کند اتفاق میوفته، جایی نیست که توش نکته بگن، اول باید چیزی نوشته باشی بعد اقدام کنی، تازه نکاتی که گفته میشه از متنی که نوشتی فراتر نمیره. در مجموع پیشرفت توش بسیار کنده. درضمن به نقطه نظر یک نفر محدود میشه.

جادوگران: به نظرم منظورم رو بد بیان کردم. منظورم این نبود که هرچه دل تنگم میخواهد توش بگویم. منظور این بود که من سوال بپرسم دو سه تا از بچه ها جواب بدن، و من امکان پاسخ دادن به جواب اونا رو داشته باشم.

تاپیک هم اندیشی؟ من همچین چیزی ندیدم تا حالا. تو محفل و مرگ خوار نیستم ولی تو تالار خودمونم باهاش آشنایی ندارم.

مجلس سنا: منظورتون همونیه که تو خوابگاه خودمون هست؟ توی اون راجب برنامه ریزی ها و مطالب کاملا متفاوتی بحث میشه.

ممنون میشم اگه جایی رو متوجه نشدم کج فهمی منو اصلاح کنید

---------------------------------------------------------------------------------------------

ویرایش دوم:

یه مورد دیگه هم به ذهنم رسید.
جایی داریم که توش نویسندگی رو کمی عمیق تر از انشا نویسی تدریس کنن؟
مثلا به ژانر ها، زاویه دید ها، ساختار های زمانی، اعتماد به راوی، تکنیک های روایی و... بپردازن؟

یا اینا جزو اون دسته از زمینه هایی هستن که بهتره اعضا خارج از سایت دنبالش باشن؟
ویرایش شده توسط زاخاریاس اسمیت در 1405/2/19 17:34:49
ویرایش شده توسط زاخاریاس اسمیت در 1405/2/19 17:45:04
ویرایش شده توسط زاخاریاس اسمیت در 1405/2/19 18:16:50
ارسال شده در: پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405 11:20
نمایش جزئیات
شغل
آفلاین
نقل قول:

زاخاریاس اسمیت نوشت:
قضیه اون فضایی که بتونیم باهم تعامل کنیم

سلام زاخار قربان! دابی معرفی کرد: جادوگران!

نقل قول:

زاخاریاس اسمیت نوشت:
و هنر نویسندگی همو ارتقاع بدیم

دابی معرفی کرد: انجمن ویزنگاموت!
تالارهای نقد فعال در انجمن‌های عمومی مختلف ایفا!
تاپیک‌های هم‌اندیشی در مورد شخصیت پردازی در انجمن‌های خصوصی محفل و مرگخواران!
تاپیک‌های شومینه، هر چه دل تنگت می‌خواهد بگو، محلس سنا، مجمع اصیل‌زادگان در چهار تالار خصوصی.

قربان اگر نیاز به آشنایی با بخش‌های دیگه‌ی سایت هم داشت، حتما پرسید.
دابی نباید این پست رو می‌نوشت! دابی بد!
ارسال شده در: پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405 10:58
نمایش جزئیات
آفلاین
درود

قضیه اون فضایی که بتونیم باهم تعامل کنیم و هنر نویسندگی همو ارتقاع بدیم به کجا رسید؟

افرادی که لایک کردند