جادوگران® | نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر
خانه خانه انجمن‌ها انجمن‌ها کلاه گروهبندی کلاه گروهبندی تازه‌ها تازه‌ها بیشتر بیشتر ورود ورود
اینستاگرام
کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!
آنلاین‌ها
کارت قورباغه شکلاتی
شبکه پرواز

کمک می‌خوای؟ از هری بپرس!

تصویر تغییر اندازه داده شده

آنلاین‌ها

19 کاربر(ها) آنلاین هستند (12 کاربر(ها) در حال مرور انجمن هستند)
17 مهمانان 2 اعضا

کارت قورباغه شکلاتی

کارت قورباغه شکلاتی

پرافتخارترین اعضای سایت جادوگران

شبکه پرواز

گالیون‌ و انرژی‌ جادویی خود را خرج کنید در: خرید چوبدستی از چوبدستی گستران و اجرای طلسم در اخگرهای نقره‌ای | آموزش اجرای سپر مدافع یا مهاجم در دخمه خاطرات | خرید جاروی پرنده از هفت دسته جارو | خرید خوراکی و کالا از زوپس مارکت جادوگران | خرید معجون از معجون‌سرای پاتیل‌طلا | خرید اقلام شوخی از شوخی‌کده فارس د ماره | درمان یا پیشگیری از بیماری در شفاخانه مرداب زیرین | فعالیت در رسانه‌های ویدئویی، تصویری، صوتی و متن‌کوتاه‌ جادوگران با خرید اشتراک جادوگران پلاس

مدرسه علوم و فنون جادویی هاگوارتز - ترم 30

امتیازات خانه‌ها

[[educate]] نقد پست‌های انجمن محفل ققنوس

مشاهده‌کنندگان این تاپیک: 1 کاربر مهمان
پاسخ به: نقد پستهای محفل ققنوس
ارسال شده در: سه‌شنبه 28 شهریور 1391 15:47
نمایش جزئیات
آفلاین
نقد پست شماره 227 تاپیک دره گودریک نوشته پروتی پاتیل

اول مسائل نگارشی رو مطرح میکنم ... برای نوشتن دیالوگ از آندرلاین (_) نباید استفاده کنید ، از خط تیره (-) استفاده میشه .

وقتی مینویسید که فلانی گفت : لازم نیست که اینتر بزنید و یک سطر پایین تر دیالوگ اون شخص رو بنویسید ، شکیل تر و بهترش این هست که مقابل همون گفت بنویسید . مثلا شما نوشتید :

نقل قول:
بلاتریکس در وسط راه بود که لرد یکدفعه گفت:
بلا همون جا که هستی وایستا فکر میکنی من عرضه ندارم از پس این خپل بر بیام.

که بهترش این هست بنویسید :
نقل قول:
بلاتریکس در وسط راه بود که لرد یکدفعه گفت: بلا همون جا که هستی وایستا فکر میکنی من عرضه ندارم از پس این خپل بر بیام.

هم شکیل تر هست و راحتتر خونده میشه و هم اینکه روی چهره پست کاملا تاثیر میذاره .

پستت اصلا فضاسازی نداشت ، منی که دارم این پست رو میخونم ، اصلا متوجه نمیشم که چه فضایی حاکمه ... فضاسازی یعنی چی اصلا ؟ یعنی اینکه وقتی من دارم این پست شما رو میخونم و جدال محفل و مرگخوار رو میبینم ، متوجه بشم که این اتفاقات کجا داره میفته ، مثلا مرگخوارا و محفلی ها توی اتاق هستن ، توی سالن هستن ، تو آشپزخونه هستن ، یا اصلا شب هست ، یا روز هست اونجا . افراد خوشحالن ، یا ناراحتن ، یا بی حوصله ان و کلا هر چیزی که باعث بشه من کاملا بتونم اون فضا رو تصور کنم توی ذهنم اسمش فضاسازی هست . شما وقتی یه فیلم رو نگاه میکنی همه چیز مشخصه ، همه چیز رو به چشم میبینی ، ولی توی داستان این چیزها مشخص نمیشه ، برای همین نویسنده میاد فضاسازی میکنه که خواننده در حین ِ خوندن همه ی اون فضاها و شرایط رو تصور کنه و همه چیز مثل فیلم بیاد توی ذهنش .

مسئله ی بعد این هست که من روی اینکه به شخصیت های اصلی وفادار بمونیم به شدت تاکید دارم . ولدمورت هیچوقت نمیگه : بلا همون جا که هستی وایستا فکر میکنی من عرضه ندارم از پس این خپل بر بیام یا دامبلدور هیچوقت نمیگه : بیاید یکی یکی بریم تا هم دعوا تموم بشه هم به کارمون برسیم .

سعی کن دیالوگ هایی که مینویسی ، بالاخص دیالوگ های دامبلدور و ولدمورت به کتاب وفادار باشن ... ولدمورت و دامبلدور خیلی سنگین و رنگین صحبت میکنن و حرف میزنن ، هیچوقت مثل دو تا پسر بچه با هم دعوای لفظی نمیکنن که ولدمورت بگه تو چرا به من دستور میدی و میگی تام و هیچوقت هم با هم همکاری نمیکنن که دامبلدور به ولدمورت بگه بیا اینها رو به صف کنیم !

اگر به این موارد توجه کنی ، رولِ بعدیت خیلی حرفه ای تر خواهد بود . موفق باشی

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ما شیفتگانِ خدمتیم ، نه تشنگانِ قدرت
پاسخ به: نقد پست ها
ارسال شده در: سه‌شنبه 28 شهریور 1391 13:14
نمایش جزئیات
آفلاین
اگه میشه این پست را برای من نقد کنید.

باتشکر

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
قدم قدم تا ‏ روشنایی، ازشمعی در تاریکی تا نوری پرابهت و فراگیر !
می جنگیم تا آخرین نفس!!
می جنگیم برای پیروزی !!!‏
برای عشق !!!!‏
برای گریفیندور ‏.

چوبدستی یاس کبود / بدبختی و فقر و رکود
ارسال شده در: دوشنبه 27 شهریور 1391 15:31
نمایش جزئیات
آفلاین
به قول یکی از اعضا:

نقدینگی لوطفا

http://www.jadoogaran.org/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=260750

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
و ناگهان تغییر!
شناسه ی بعدی:
پروفسور مینروا مک گوناگال

الفیاس دوست داشتنی بود! کمک کننده بود؛ نگذارید یادش فراموش شود.

ارسال شده در: یکشنبه 26 شهریور 1391 20:36
نمایش جزئیات
آفلاین
سلام.
در مورد پست قبلی از نقدتون ممنونم سعی می کنم اشکالاتمو حل کنم.
ممنون میشم اگه این پستوبرام نقد کنید.

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
قدم قدم تا ‏ روشنایی، ازشمعی در تاریکی تا نوری پرابهت و فراگیر!
می جنگیم تا آخرین نفس!!
می جنگیم برای پیروزی!!!‏
برای عشق!!!!‏
برای گریفیندور.

ارسال شده در: جمعه 24 شهریور 1391 15:36
نمایش جزئیات
آفلاین
نقد پست شماره 216 تاپیک بحث های سر میز غذا نوشته پروتی پاتیل

اولا که پست شما خیلی کوتاه هست ، اینکه پست حداقل 12 سطر باشه مهم هست .

دوما که چند تا از کلمات به هم چسبیده بودن که اصلا حالت جالبی نداشت ، باید به املای پست خیلی توجه داشته باشید : نوشتید "اسنیپدر" که درستش "اسنیپ در" هست ، یا "لبخند ساختگییه" که "لبخند ساختگی" درستش هست و چند مورد دیگه .

مسئله ی بعدی این هست که "و" رو به اسم نچسبونی ، دیالوگ ها میتونن محاوره ای باشن ، ولی متن نباید اینطور باشه اصلا ... نوشتی :"آلبوسو با اسنیپ تنها گذاشت" که درستش این هست که " آلبوس رو با اسنیپ تنها گذاشت " ؛ یا نوشتی " اسنیپاز اینکه خود دامبلدور سر صحبتو باز کرده بود " که درستش این هست " اسنیپ از اینکه خود دامبلدور سر صحبت را باز کرده بود " پست هر چقدر هم که طنز باشه ، یکسری موارد باید توش رعایت بشه که این ها هم جزو اون موارد هستن .

توی نوشتن پست ، بازی کردن با کلمات اهمیت خیلی زیادی داره ، ممکنه شما یه دیالوگ یا فضاسازی رو بتونی به چندین حالت بنویسی ، ولی باید نگاه کنی به پست و چیزی رو انتخاب کنی که مناسب باشه ، نوشتی :

نقل قول:
اسنیپدر حال فکر کردن بود که ناگهان دامبلدور گفت:

چیزی که میتونستی به جای "ناگهان دامبلدور گفت" بنویسی این بود که " دامبلدور پرسید : "

نقل قول:
اسنیپاز اینکه خود دامبلدور سر صحبتو باز کرده بود داشت بال در میاورد.برای همین سعی کرد تااین فرصت گران بها رو از دست نده

وفادار بودن به هری پاتر و شخصیت ها خیلی اهمیت داره ... اسنیپ هیچوقت بال در نمیاره از خوشحالی . اینکه دامبلدور ازش بپرسه چیکار داشتی با من هم انقدر جالب و مهم نبود که بخواد از خوشحالی بال در بیاره ، به هر حال در آشپزخانه رو بسته بود که با دامبلدور صحبت کنه دیگه .

میتونستی این بخش رو :
نقل قول:
اسنیپاز اینکه خود دامبلدور سر صحبتو باز کرده بود داشت بال در میاورد.برای همین سعی کرد تااین فرصت گران بها رو از دست نده و با لبخند ساختگییه گفت:
آره آلبوس جان کارت دارم .من به .............

اینطور بنویسی :
اسنیپ از اینکه دامبلدور سوال کرده بود استقبال کرد و با لبخندی ساختگی گفت : آره آلبوس ، کارت دارم مکثی کوتاهی کرد و گفت : در واقع من به ...

یه مقدار فاصله بین دیالوگ ها و متن لازم هست که رعایت نکردی شما ، و حالا که فضاسازی هم نکردی برای دیالوگ ها ، میتونستی از شکلک استفاده کنی برای دیالوگ هایی که گفته شد که این کار رو هم نکردی . به نظرم اگر به این مواردی که گفته شد توجه کنی و سعی کنی میتونی رول های خیلی خوبی بنویسی .

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: جمعه 24 شهریور 1391 15:12
نمایش جزئیات
آفلاین
نقد پست شماره 145 تاپیک قلعه روشنایی نوشته الفیاس دوج

اولین چیزی که بهش اشاره میکنم موارد نگارشی هست ، انقدر تکرار شده این مسئله که جالب نیست دوباره گفتنش ، ولی خب ... این اصلا خوب نیست که شما از علامت تعجب به عنوان نقطه ، ویرگول و کلیه علامت های نگارشی استفاده کنی . زمانی از علامت تعجب استفاده میشه که دیالوگ یا متنی که نوشته شده ، حاوی مطلب عجیب یا دور از ذهنی باشه .

نقل قول:
- خوبه! راه بیفتید، ما هم منتظر شما میمونیم! ولی یادتون باشه، دست از پا خطا کنین، خودم میکشمتون!

اینکه لرد میگه خوبه تعجب نداره ، این میگه منتظر شما میمونیم هم تعجب نداره ! اصلا دلیل استفاده از علامت های نگارشی توی یک متن این هست که به خواننده کمک کنه چطور بخونه و حس و حال نویسنده رو درک کنه . وقتی شما علامت تعجب میزنی ، این مفهوم به خواننده القا میشه که چیزی که نوشته شده چیز عجیبی بوده . وقتی به دفعات و به طور نا به جا از این علامت استفاده بشه ، کلا خواننده دیگه بهش توجهی نمیکنه و به چشم همون نقطه بهش نگاه میکنه .

مسئله ی بعد دیالوگ ها هستن ، قبلا گفتم که سعی کنید متن و فضاسازی پست به صورت ادبی باشه و دیالوگ ها به صورت محاوره ای نوشته بشن . شما یه سری دیالوگ ها رو محاوره ای نوشتی ، یه سری رو مخلوط نوشتی و کلا نظم جالبی نداره و حس بدی میده .

نقل قول:
- ارباب، اگه محفلی ها ببینن که پشت این جمعیت چند نفر نقابدار هم میاد، شک میکنند و نقشه مون لو میره!

اینجا شما محاوره ای نوشتی دیالوگ رو ، بعد اواخرش نوشتی : شک میکنند . وقتی محاوره ای مینویسی کامل ادامه بده همون شیوه رو و بنویس شک میکنن .

نقل قول:
- یاران من، اکنون همگی برین و در جاهای مخصوصتون قرار بگیرید و برای نبردی سهمگین آماده بشید!

این دیالوگ هم همینطور هست .

و مسئله ای که بهش توجه نشده ، وفادار بودن به کتاب های هری پاتر هست که توی پست های جدی خیلی بیشتر از پستهای طنز اهمیت داره ... اینکه لرد به بلاتریکس بگه : حق با توئه بلا، این یه بار رو خوب فکر کردی . اصلا جالب نیست ! ولدمورت هیچوقت به کسی نمیگه این یه بار رو خوب فکر کردی . بالاخص که اون شخص بلاتریکس لسترنج باشه که همیشه کنار ولدمورت بوده و معمولا مشاوره های خوبی هم داده . یا دامبلدور هیچوقت نمیگه : یه بار دیگه تام میخواد ما رو نابود کنه .

هر چقدر هم به نظر دامبلدور شرایط سخت و پیچیده باشه ، حرف زدنش باعث میشه که محفلی ها خیلی آروم بشن و همه چیز رو خیلی ساده تر از اون چیزی که هست ببینن .

و اینکه فضاسازی هم توی پست جدی مهمترین نقش رو بر عهده داره ، اینکه شما یه مقدار در مورد جایی که ولدمورت و مرگخواران جمع شدن توضیح بدی میتونه خیلی جالب باشه و خیلی قوی کنه پست رو و خواننده هم بیشتر بتونه نزدیک بشه . بالاخص توی پست هایی که در مورد ولدمورت و مرگخوارا هست ، فضاسازی در مورد اونها میتونه باعث بشه خواننده به خوبی سیاه بودن و پلید بودن و مرموز بودن اون شرایط رو احساس کنه .

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: جمعه 24 شهریور 1391 14:52
نمایش جزئیات
آفلاین
نقد پست شماره 236 تاپیک محفل به روایت فتح نوشته آرسینوس

اولین و مهمترین مسئله ای که باید بهش اشاره کنم دیالوگ هایی هست که استفاده کردی ، مهم نیست که چقدر پست جدی یا طنز هست ، به هر حال باید به هری پاتر و کتاب ها وفادار باشه ، یا بهتره بگم که یه رولِ جادویی باشه . هر چند که سوژه ای که توسط ماری مک دونالد داده شده بود ، بعد از پستِ ایشون به طرز ِ ناشیانه ای توسط دیگران ادامه پیدا کرد و کلا از هری پاتری بودن و جادویی بودنش خارج شد ، ولی به هر حال .

هر چقدر هم یه رول طنز باشه ، جالب نیست که دامبلدور بپره تو بغل یکی و بگه بابا من گشنمه ، یا لرد انقدر طنز گونه با مرگخوارانش برخورد و صحبت کنه .

چیزی که میتونست پستت رو جالب تر کنه ، فضاسازی هایی بود که میتونستی انجام بدی ؛ بخشی که دامبلدور استرجس رو بغل میکنه و محفلی ها میخوان جداشون کنن ، میتونست خیلی جذاب تر و جالب تر باشه . خیلی ها فکر میکنن که فضاسازی صرفا مربوط به پستهای جدی هست و توی پست های طنز استفاده از چند تا اسمایل میتونه کار فضاسازی رو انجام بده ، در صورتی که اصلا اینطور نیست . اینکه شما شرح بدی شکل و ظاهر اتاقی که افراد توش هستن چطور هست و حالتِ قیافه ی محفلی ها که میخوان دامبلدور رو جدا کنن چطور هست و برخورد دامبلدور چی هست و اینها ، میتونه باعث بشه که خواننده خیلی بیشتر خودش رو تو فضای داستان ببینه و مسلما براش جالب تر خواهد بود و حتی میتونه تشویقش کنه که پست رو ادامه بده .

در مورد نگارش پست هم چیزی که به شدت روش تاکید دارم این هست که اصلا جالب نیست که شما هر جمله ای که مینویسی ، حالا چه دیالوگ باشه چه فضاسازی باشه و چه غیره ، اینتر بزنی و از یک سطر پایین تر شروع کنی . ظاهر پست کاملا غیر حرفه ای میشه .

و مسئله ی آخر هم در مورد دیالوگ ها هست ، چیزی که به نظرم توی دیالوگ ها خیلی اهمیت داره ، این هست که شما یه فضاسازیِ مختصر در موردِ حالت شخصی که دیالوگ رو داره میگه ذکر کنی . مثلا انتهای پستت نوشتی :

نقل قول:
لرد : دهنتو ببند بيريخت بي خاصيت.

ريگولوس : اممم ارباب جسارت نباشه اما خودتون داريد شكنجش ميكنيد!

لرد: يادم باشه به تو هم يه كروشيو بزنم! خوب ديگه پاشيد بريد استراحت كنيد كه امشب ميخوايم حمله كنيم.

میتونستی بنویسی :
نقل قول:

لرد با حالت تهدید آمیزی چوبدستی اش را مقابل ایوان تکان داد و گفت : ساکت شو بی خاصیت

ریگولوس لبخندی زد و بدون آنکه مستقیم به چشم های لرد نگاه کند گفت : ولی ارباب شما دارید شکنجش میکنید !

لرد با بی میلی جواب داد : به وقتش تو رو هم تنبیه میکنم بلک ! میتونید ارباب رو راحت بذارید که استراحت کنه ، شب حمله میکنیم .

همین چند کلمه ای که قبل از دیالوگ هر شخص وجود داره ، میتونه حالت اون شخص رو به خواننده نشون بده و خواننده خودش رو توی اون شرایط ببینه و با پست بیشتر اخت بشه .

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ویرایش شده توسط آلبوس دامبلدور در 1391/6/24 15:14:49
ارسال شده در: سه‌شنبه 21 شهریور 1391 20:22
نمایش جزئیات
آفلاین
سلام .
دامبلدور عزیز میشه این پستوبرام نقد کنی؟
ممنون.

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
قدم قدم تا ‏ روشنایی، ازشمعی در تاریکی تا نوری پرابهت و فراگیر!
می جنگیم تا آخرین نفس!!
می جنگیم برای پیروزی!!!‏
برای عشق!!!!‏
برای گریفیندور.

ارسال شده در: یکشنبه 19 شهریور 1391 14:26
نمایش جزئیات
آفلاین
سلام

منم در خواست نقد پست شماره ي 236 تاپيك محفل به روايت فتح رو دارم!

با تشكرات

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
ارسال شده در: شنبه 11 شهریور 1391 15:11
نمایش جزئیات
آفلاین
با سلام خدمت پیر پشمک موی آدم ضایع کن خردمند محفل!

این یکی از معدود پست های جدی منه، لوطفا یه نقدی بهش بزن!
میخوام ببینم چطوری جدی مینویسم!

خیلی ممنون!

افرادی که لایک کردند

اولین لایک را ثبت کن!
و ناگهان تغییر!
شناسه ی بعدی:
پروفسور مینروا مک گوناگال

الفیاس دوست داشتنی بود! کمک کننده بود؛ نگذارید یادش فراموش شود.