سلام
اول از همه اینکه خوشحالم که سایت سرپاست.
همونجور که از تاریخ عضویتم معلومه بنده از سال 86 عضو این سایت بودم و امسال هم 93 نیست، 94 نیست، 95ه! و سال بعد هم قطعا 96 خواهد بود!
در نتیجه میشه گفت 9 ساله که در این سایت گاهی پررنگ، گاهی کمرنگ و گاهی مثل امروزها و شاید فرداها بیرنگ بودم، ولی بودم!
افرادی هستن که پیش از من و بیش از من در این سایت بودن و هستن و احتمالا خواهند بود. افرادی هستن که قبلاها بودن و امروز حتی ممکنه رمز ورودشون رو فراموش کرده باشن. (هر چند من فراموشش نکردم و این تنها سایتیه که اسم و رمزش همیشه یادم هست و نیازی به دفتر رمزهام ندارم برای یادآوریشون.) بله... رمز ورودشون رو فراموش کرده باشن و دیگه هم براشون ممکن نشده بازیابیش کنن و مجبورن به صورت مهمان بیان و تجدید خاطرات کنن. من یادمه خیلی وقتا ساعتای 3 صبح فقط 4 نفر آنلاین بودن؛ من، ارباب، بیشتر (که معمولا صغری گرنجر بود) و 1 کاربر مهمان! (یعنی میشه گفت من بودم و لیلا، امرالله بود و زنش! عره! :باباپنجعلی: )کاربر مهمانی که همیشه آنلاینه و هیچکس دوسش نداره و همه با بی تفاوتی از کنارش رد میشن. شاید اون کاربر مهمان یک روز یک گولاخ بوده! (اگه از من بپرسین مطمئنم اون کاربر مهمان همون بارون خون آلود معروفه که روزگاری کوییرل بزرگ زانوی ادب به درگاهش می سایید.)
خلاصه اینکه کاربران و مهمانان بسیاری بودن و هستن که سال ها عمرشون رو پای این سایت گذاشتن و به قول یه شعر جادوگرانی (که فکر کنم تحریفش از جیمز ملعون ننگ خاندان بود) "با حمالی سایت عله رو آباد کردن"!
ضمنا تو یه مصاحبه با قلم پر یا سایت بود که خود کله زخمی نقل به مضمون گفته بود که "دیدگاه من به این سایت یه دیدگاه اشتراکیه؛ به این معنی که یه شخص خاص صاحبش نیست و همه ی دوستداران رولینگ و هری پاتر صاحبان این سایتن." ممکنه الان از حرفش برگشته باشه (شایدم برنگشته باشه که دیگه بدتر) ولی به دلیلی که بالاتر گفتم این سایت یه وبلاگ یا مجموعه پست های یک نفر ادمین نیست که خسته بشه و بگه خب دیگه مخاطب و عضو و فعالیت نداریم پس پاکش می کنم!
بسته شدن دیشب سایت کار هر کی که بود و با هر هدفی؛ اخطار، شوخی، جلب توجه، تحریک به فعالیت یا... به قول ارباب یک کار نفرت انگیز بود و به نظر من یک جرم بود! من از قوانین کشور خودم هم درست اطلاع ندارم ولی گمان می کنم اگر چنین اتفاقی برای سایت مشابهی توی امریکا یا یکی از کشورای اروپای غربی (که امروزه درست یا غلط الگوی همه جهان هستن و پیشرو شناخته میشن) می افتاد مطمئنا حق تعقیب در دستگاه قضایی برای اعضای سایت محفوظ بود و عامل این کار زشت به عنوان مجرم محکوم میشد.
این در مورد اتفاق دیشب؛
اما در مورد شایعات بسته شدن سایت و تمام شدن جو هری پاتر و... باید همونجور که تو مصاحبه قلم پرم گفتم دوباره بگم که هری پاتر یه مجموعه کتاب رمان فانتزیه و (باز هم درست یا غلط) به عنوان یه اثر بزرگ در تاریخ ادبیات جهان شناخته شده و این یعنی تا زمانی که انسان ها کتاب می خونن در کنار بینوایان سراغ هری پاتر هم خواهند رفت. در موردش توی اینترنت خواهند گشت. به جادوگران خواهند رسید و عضو خواهند شد. و وقتی عضو شدند خواهند نوشت. خیلی باید فراموشکار باشیم که ذوق و شوق روزهای اول عضویتمون رو به خاطر نیاریم. نوجوان ها با همون ذوقی که ما داشتیم خواهند خواند، خواهند نوشت و دوست دارند که خوانده بشن و شناخته بشن و خواهند شد! پس فعالیت سایت تا ابد خواهد بود؛ هر چند کم. هر چند با فعالیت نزدیک به صفر.
خب حالا مدیریت سایت باید با این سایت نیمه تعطیل و خستگی های خودش و این حجم خاطرات مردمی که اینجا زیستند چه کنه؟!
مدیر عزیز!
از دو حال خارج نیست؛ یا شما وبمستر اصلی سایتی و نگهداری و تعمیرش برات هزینه داره یا نیستی و فقط بهت دسترسی دادن. اگه فقط دسترسی گرفتی که خب دسترسیتو واگذار کن به اولین صفدر پاتری که تو کارگاه نمایشنامه نویسی پست میزنه و برو! کسی مجبورت نکرده مدیر بمونی و مطمئنا بلایی که صفدر پاتر سر سایت خواهد آورد خیلی بهتر از بستن و پاک کردن خاطرات بچه هاست که تو میخوای انجامش بدی!
اما اگه سایت برات هزینه داره خب اطلاعیه ی واگذاریش رو بزن. بفروشش! مطمئنا کسانی هستن (شاید از اعضای سایت هم باشن) که برخلاف تو می تونن این هزینه رو تقبل کنن و حتی به درآمد تبدیلش کنن. می تونن نفرین زوپس رو از سر این سایت بردارن. می تونن از نظر موضوعی توسعه ش بدن و با محصولات تجاری جانبی یا ایجاد کلوب های اجتماعی اعضا و یا فعالیت حرفه ای در زمینه ادبیات فانتزی و همکاری با اساتید و مترجمان این ژانر و هزار جور فعالیت دیگه ازش پول دربیارن. اگه هم خودت مرد میدانی بسم الله! بیا وسط گود!
اما اگه نه، کسی هم پیدا نشد که سایت رو بخره اشکالی نداره، تعطیل و پاکش کن ولی همونجور که یکی-دو سال پیش برای نمی دونم کدوم پسمانده ی تجاری رولینگ روزشمار 400 روزه گذاشته بودین (و الانم یکی مثل همون گذاشتین) برای اعضا و خودت هم اینقدر احترام قائل باش که یه روزشمار 60 روزه برای بستن سایت بذاری تا اگه بچه ها میخوان خاطراتی جمع کنن یا خداحافظی داشته باشن یا آدرس و شماره ای از هم بگیرن یا آخرین رولی بزنن یا اطلاع رسانی به اعضای غایب بکنن یا هر کار دیگه ای، یه حداقل فرصتی برای آخرین نفس داشته باشن.
امیدوارم اونقدر حوصله داشته باشین که این پست رو بخونین و بهش عمل کنین و دلگیر نشین چون به عنوان عضو کم حاشیه و شاید حتی بی حاشیه ای که روزها و ماه ها از عمرم رو پای این سایت گذاشتم به خودم حق میدم که در برابر چنان تصمیم و حرکت زشت و گستاخانه ای چنین پست پرگلایه ای بزنم.
پ.ن: من الان حتی نمی دونم کادر مدیران فعلی سایت کیا هستن. روی سخن این پست با کسیه که کار دیشب رو انجام داد (و البته نمی دونم کیه) و همچنین همفکرانش و کسانی که باهاش موافقن و همکاری کردن.
زنده باد تابستان!
زنده باد ارباب!
زنده باد چیز!
زنده باد جادوگران!