Re: بالاخره ایده ی هری پاتر از کی گرفته شده ؟
ارسال شده در: جمعه 18 خرداد 1386 00:34
آخرین ورود: یکشنبه 8 شهریور 1388 19:02
از: تهران/تهرانپارس/اتوبان باقري/نزديكاي قنات كوثر
رفيق ويكتور كرام عزيز،هرميون گرنجر مي گه الهام گرفته.نگفت كپي كرده.نگفت كس ديگه براش نوشته كه اون جور مي گي خودش نوشته.الهام گرفتن از يك اثر خيلي با دزدين اثر يا كپي كاري فرق داره.من در سال گذشته تو هفت جاي مختلف اين بحث رو كردم و انقدر تكرارش كردم كه ديگه داره حالم به هم مي خوره.
آنتونين دالاهوف گفته:
"اگر این کتابائی که نام بردید مثل ارباب حلقه ها شباهتی به کتابای رولینگ داشت حد اقل یک دهم کتابای رولینگ فروش/ طرفدار/و این همه حواشی و سایتهای اینترنتی وغیره و.. داشت."
دالاهوف جان پياده شو با هم بريم.
من نمي خوام اينجا بيام بگم هري پاتر بهتره يا لوتر ولي متوجه نمي شم اين آمار كشكيت رو از كجا آوردي!من به شخصه اول با هري پاتر آشنا شدم و اون هم مال دوره ي راهنمايي بود.نثر كودكانه ي اون كه البته حالا دليلش رو تو ترجمه ي اسلاميه مي بينم منو جذب خودش كرد.ولي الان يك دهم اشتياقي كه براي خوندن كتاب پنج داشتم رو براي كتاب هفت ندارم.دو جلد اخير هري پاتر اون چيزي رو كه مي خواستم بهم نداده.ولي لوتر.آشناييم با لوتر به دوره ي سوم دبيرستانم بر مي گرده.لوتر كتابيه كه خيلي منو جذب خودش كرد و هر خبري كه مربوط بهش باشه رو با ولع مي بلعم.با شنيدن چاپ كتاب فرزندان هورين كه يك داستان كامل ديگه از تاكين به قلم پسرشه،چنان شور و هيجاني بهم دست داد كه خونوادم فكر كردن ديوونه شدم.لوتر طرفدارهاي خاص داره و اون به خاطر نثر سنگينشه (كه تو سيلماريليون به اوج مي رسه).و البته داستانها و توصيفات زيباي پرفسور تاكين.بعضيها توصيفات كتاب رو خسته كننده مي دونن ولي وقتي غرق تو دنياي آردا بشي،تازه متوجه مي شي كه چقدر احتياج به اين توصيفات بوده تا بهتر بتوني اين دنياي زيبا رو ببيني.تاكين دنيايي ساخت كامل.و به معني واقعي كلمه منحصر به فرد.و اين رو هم در نظر بگيريد كه داستان تاكين نوشته شده بود و بعد معروف شد و كيفيت كار توش به همين دليل بالا رفته.تاكين تمام عمرش رو براي ساختن دنياي آردا صرف كرد و عمر يك انسان كافي نبود.رولينگ خوشبخت تر بود كه بتونه كتابهاي قبليش رو اصلاح كنه چون كار يه كم گنده شده و بستن تهش واقعا براش مشكله.
كتابهاي تاكين عامه پسند نيستن.گرچه طرفدارهاي بسيار بسيار زيادي داره.ولي اكثرشون طرفدار لوترن و اكثرا فقط فيلمشو ديدن.وقتي ازشون درخواست مقايسه مي كني فيلمها رو با هم مقايسه مي كنن.فيلم ارباب حلقه ها با تمام موفقيتهايي كه كسب كرد،باز هم نتونست به نحو احسن رضايت طرفداران اين كتاب رو برآورده كنه به طوري كه بعضي از اين طرفداران دو آتشه به خون پتر جكسن تشنه اند.
و در آخر:كتابهاي تاكين نيم قرنه كه توسط نسلهاي مختلف خونده مي شن و طرفدارهاي خودشو دارن.در آينده شايد همديگه رو نبينيم ولي ياد اين پستم بيفت و وضعيت فروش هري پاتر رو تو نسلهاي بعدي هم ببين.ما نسلي بوديم كه با هري رشد كرديم،نميدونم فرزندان ما هم هري پاتر مي خونن يا داستان جديدتري جايگزين اون مي شه.زمان مشخص مي كنه.
من شرط مي بندم هشتاد درصد كسايي كه تو اين سايت پست من رو مي بينن منصرف خوندنش مي شن چون يه كم طولاني شده.ولي خيلي از سايتهاي ديگه اي كه توشون عضوم پستهاي بسيار بلندترم رو هم خوندن و نظر هم دادن.
با احترام
احسان
و اينك احسان.آن كه حقيقت را محو كرد.