هری پاتر نخستین مرجع فارسی زبان هواداران هری پاتر

هری پاتر نسخه موبایل

حق موروثی یا حق الهی؟ مسئله این است!



بعد از این که لرد ولدمورت تصمیم به ترک سرزمین جادوگران به مدتی نامعلوم گرفت، ارتش تاریکی بر سر رهبری که هدایت مرگخواران را برعهده بگیرد، به تکاپو افتاده است!




سرخط خبرها


در حال دیدن این عنوان:   1 کاربر مهمان





Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۲:۱۳ پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۸۵

پروفسور سینیستراOld


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۲۲:۲۲ چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۱۶:۴۳ یکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۱
از وقتی ایرانسل اومده!
گروه:
شناسه های بسته شده
پیام: 256
آفلاین
1- درباره ي لقب يكي از ماه ها مطلبي در حدود 5 سطر بنويسيد . (10 امتياز)

دلو = ظرف آب = بهمن = باد = برف آور = Aquarius

يكي از صورتهاي فلكي دايرةالبروج دلو مي باشد كه شكلي است باستاني در آسمان و تحت نامهاي گوناگون در آسمان شناخته مي شود. اين صورت فلكي نمايشگر مردي است كه از كوزه اي آب مي ريزد. در بسياري از اسطوره ها و افسانه ها، اين چهره گوياي سيل و طوفاني جهاني، پيش از داستان سيل كتاب مقدس بوده است.
ستاره آلفاي اين صورت فلكي به نام سعد الملك ناميده شده و دقيقا بر روي استواي سماوي قرار مي گيرد. اين ستاره قدر 3 ، درخشانترين كوكب از اين صورت فلكي كم فروغ است و 680 سال نوري از ما قرار دارد.
يك خوشه ستاره اي قابل توجه به نام M2 با قدر 7 در چند درجه اي شمال ستاره بتا، در اين صورت فلكي وجود دارد. در همان نزديكي 2 سحابي سياره اي مستقراند. سحابي بزرگتر به شماره NGC7293 كه به نام سحابي"حلزوني" معروف است در جنوب غرب ستاره "ساق" (دلتاي دلو) قرار دارد. سحابي NGC7009 از قدر 8 كه به لحاظ ظاهرش به سحابي "زحل" معروف شده، در جنوب شرقي ستاره "سعد بالع" (اپسيلون دلو) قرار گرفته است

2- يكي از صورت هاي فلكي را انتخاب ودرباره ي ويژگي هاي فردي كه در اين صورت فلكي متولد ميشود مطلب در 15 سطر بنويسيد. چند نمونه از افراد متولد اين صورت فلكي را نيز بنويسيد. ( 20 امتياز)

متولدین آذر، نماد : قوس
ويژگي‌ها و خصوصيات‌ كلي‌ متولدين‌ آذر ماه‌:
خوش‌ بين‌ ،خوش‌ خلق‌، مهربان‌، خونگرم‌ و شاد،
درستكار، صادق‌، شريف‌، رو راست‌،
راستگو، بي‌غل‌ و غش‌ و بي‌شيله‌ پيله‌
انديشمند، روشنفكر و فيلسوف‌ منش‌

جنبه‌ منفي‌ شخصيت‌ متولدين‌ آذر ماه‌:
خوش‌ بيني‌ كوركورانه‌، بي‌خيالي‌، بي‌دقتي‌، بي‌احتياطي‌ و بي‌توجهي‌
ظاهر بيني‌ و بي‌ملاحظه‌گي‌
فاقد حس‌ مسؤوليت‌، بي‌قراري‌ و نا آرامي‌

متولدين‌ آذر ماه‌ در مجموع‌ ديد مثبتي‌ نسبت‌ به‌ زندگي‌ دارند، آنها سرشار از جسارت‌،جرأت‌، انرژي‌، تنوع‌ مهارت‌ و ماجراجويي‌ هستند و مايلند كه‌ تجربياتي‌ ماوراي‌معمول‌ كسب‌ كنند. از آنجايي‌ كه‌ ذهن‌ و فكري‌ باز دارند، از سفر، جهانگردي‌ واكتشاف‌ لذت‌ مي‌برند. آنها اساسا جاه‌ طلب‌، بلند پرواز و خوش‌ بين‌ هستند و تا جايي‌پيش‌ مي‌روند كه‌ حتي‌ تمام‌ اميدها و آرزوهاي‌ خود را بر باد مي‌دهند. آنها آرمان‌ گرا وكمال‌ جو هستند و مي‌توانند بسياري‌ از ناملايمات‌ را تحمل‌ كنند، بدون‌ آن‌ كه‌ لطمه‌اي‌بخورند. آنها افرا‌ محترم‌، شريف‌، صادق‌، رو راست‌، درستكار، قابل‌ اعتماد،وفادار، راستگو، سخاوتمند، دست‌ و دلباز، با گذشت‌، بلند نظر و بي‌ريا هستند وشديدا خواهان‌ برقراري‌ عدل‌ و داد مي‌باشند، خواهان‌ كمك‌ به‌ افراد ستمديده‌ جامعه‌هستند و گاهي‌ براي‌ رسيدن‌ به‌ خواسته‌هايشان سركش‌ و نافرمان‌ مي‌شوند. آنها به‌راحتي‌ بين‌ وفاداري‌ و استقلال‌ مرزي‌ مي‌كشند و آن‌ را به‌ حالت‌ تعادل‌ در مي‌آورند.

متولدين‌ آذر ماه‌ معمولا متواضع‌، فروتن‌، كم‌ توقع‌، محجوب‌، با حيا، با وجدان‌ ومؤمن‌ هستند و شديدا به‌ اصول‌ اخلاقي‌ پاي‌بندند. اگرچه‌ گهگاهي‌ بي‌جهت‌ روي‌برخي‌ از اصول‌ اخلاقي‌ پافشاري‌ مي‌كنند و اعتقادات‌ و باورهاي‌ خود را بيش‌ از هرچيز ديگر قبول‌ دارند و آنها را مي‌ستايند. درنتيجه‌ گاهي‌ به‌ طرز نامطلوبي‌ سخت‌ گير،خشك‌، انعطاف‌ناپذير، مقرراتي‌، جدي‌، نامهربان‌، نابردبار و مستبد مي‌شوند و خطمشي‌ خاص‌ خودشان‌ را در پيش‌ مي‌گيرند. از آنجايي‌ كه‌ ظاهر بين‌ هستند و ظواهرتوجه‌ آنها را به‌ خود جلب‌ مي‌كنند، گاهي‌ اوقات‌ آنها در ظاهر دم‌ از حمايت‌ مي‌زنند،با اين‌ حال‌ اگر منافع‌ شخصي‌ خودشان‌ به‌ خطر بيفتد، نهايت‌ سعي‌ و تلاش‌ خود را به‌كار مي‌بندند و در ايجاد بسياري‌ از تغيير و تحولات‌ ترديد به‌ خود راه‌ نمي‌دهند ولي‌حاضر نيستند باورهاي‌ خود را عوض‌ كنند.

افكارشان‌ پرمحتوا و مرتب‌ است‌، آينده‌ نگر، دور انديش‌ و عادل‌ هستند و اگربخواهند در جمع‌ شوخ‌، بذله‌گو، خوش‌ صحبت‌ و مجلس‌ آرا مي‌شوند. آنها عاشق‌ كاربر روي‌ پروژه‌هاي‌ جديد هستند، از سرعت‌ انتقال‌ خيلي‌ خوبي‌ برخوردارند، با روي‌باز از هر نظريه‌ جديدي‌ استقبال‌ مي‌كنند و در مجموع‌ مبتكر و خلاق‌ به‌ شمار مي‌آيند.اگرچه‌ در كار اقتباس‌ و سازگاري‌ بهتر از ابداع‌ عمل‌ مي‌كنند. در محل‌ كارشان‌ اگرهمكاران‌ از شخصيت‌ آنها تعريف‌ و تمجيد كنند، بي‌نهايت‌ خوشحال‌ شده‌ وكارآيي‌شان‌ بالاتر مي‌رود. آنها مصمم‌ و با اراده‌ هستند و از قدرت‌ سازمان‌ دهي‌ خوبي‌برخوردارند، به‌ همين‌ دليل‌ هر وقت‌ مسؤوليتي‌ را عهده‌ دار مي‌شوند، براي‌ رسيدن‌ به‌نتيجه‌اي‌ موفقيت‌آميز و درخشان‌ حاضرند حتي‌ از جانشان‌ هم‌ مايه‌ بگذارند.سخاوت‌ و گشاده‌ دستي‌ آنها به‌ واسطه‌ ملاحظه‌ كاري‌ شديدشان‌ به‌ حالت‌ تعادل‌ درمي‌آيد.

آنها در عشق‌ بي‌غل‌ و غش‌، اصيل‌، پر حرارت‌، وفادار و پر شور هستند. با اين‌ حال‌اگر بر سر راهشان‌ مانعي‌ ايجاد شود و يا شخصي‌ چوب‌ لاي‌ چرخشان‌ بگذارد، به‌سرعت‌ ناخرسند و عصباني‌ شده‌ و زندگي‌ را به‌ كام‌ همه‌ تلخ‌ مي‌كنند، حتي‌ گاهي‌ آن‌چنان‌ آشفته‌ و بدبين‌ مي‌شوند كه‌ از خودشان‌ انتقام‌ مي‌گيرند و به‌ كارهايي‌ كه‌ درشأنشان‌ نيست‌ دست‌ مي‌زنند. در واقع‌ به‌ راحتي‌ مي‌توانند به‌ يك‌ رابطه‌ دوستانه‌ پايان‌دهند ولي‌ اگر ازدواجشان‌ موفقيت‌آميز باشد، همسراني‌ وفادار و والديني‌ آسان‌ گير وبيش‌ از حد نرم‌ خواهند بود، ولي‌ آن‌ زمان‌ نيز بي‌قراري‌ و بي‌صبري‌ ذاتي‌شان‌ باعث‌مي‌شود كه‌ سفر و سياحت‌ را يكي‌ از اركان‌ اصلي‌ زندگي‌شان‌ قرار دهند. آنها در هرحالتي‌ بايد احساس‌ آزادي‌ كنند و اگر همسرانشان‌ اين‌ را رعايت‌ نمايند، آنها عاشقانه‌حتي‌ زندگي‌شان‌ را فداي‌ آنها مي‌كنند. زنهاي‌ متولد آذر ماه‌ مكمل‌ شوهرهايشان‌هستند و عاشقانه‌ وظايفشان‌ را به‌ بهترين‌ وجهي‌ انجام‌ مي‌دهند، اگرچه‌ عشق‌ و علاقه‌را كاري‌ دشوار تلقي‌ مي‌كنند و به‌ همين‌ دليل‌ عده‌اي‌ به‌ آنها قلب‌ سرد و خشك‌ رامي‌دهند.

متولدين‌ آذر ماه‌ در همه‌ ارتباطات‌ شخصي‌ قابل‌ اعتماد هستند و به‌ ندرت‌ به‌ اعتمادي‌كه‌ به‌ آنها مي‌شود، خيانت‌ مي‌كنند. اگرچه‌ گاهي‌ بي‌اختيار از كوره‌ در رفته‌ و به‌ شدت‌عصباني‌ مي‌شوند. هم‌ زنان‌ و هم‌ مردان‌ متولد اين‌ ماه‌ دقيقا مي‌دانند كه‌ چه‌ عباراتي‌دشمنانشان‌ را آزار مي‌دهد و بي‌نهايت‌ رك‌ گو و بي‌پرده‌ هستند. از سوي‌ ديگر دربخشيدن‌ گناه‌ و خطاهاي‌ ديگران‌ بسيار منعطف‌ هستند و به‌ شدت‌ به‌ افراد مسن‌خانواده‌اشان‌ احترام‌ مي‌گذارند و در قبالشان‌ احساس‌ مسؤوليت‌ مي‌كنند.

متولدين‌ آذر ماه‌ در زمينه‌هاي‌ زيادي‌ استعداد دارند، در نتيجه‌ در مشاغل‌ زيادي‌ موفق‌هستند. آنها ذاتا معلم‌ و فيلسوف‌ زاده‌ شده‌اند و قواعد و اصول‌ اخلاقي‌ را آن‌ چنان‌زيبا تشريح‌ مي‌كنند كه‌ گويي‌ در حال‌ شرح‌ آن‌ براي‌ همه‌ جهان‌ هستند. آنها از استعدادشان‌ در جهت‌ مثبت‌ استفاده‌ مي‌كنند و مي‌توانند دانشمنداني‌ موفق‌ از آب‌ در آيند. هم‌چنين‌ در كارهايي‌ كه‌ مربوط به‌ خدمات‌ عمومي‌، كارهاي‌ اجتماعي‌، ارتباطات‌ عمومي‌و تبليغاتي‌ هستند، عالي‌ عمل‌ كنند. طبيعتا مسافرت‌ و اكتشاف‌ نيز براي‌ روح‌بي‌قرارشان‌ خوشايند و جالب‌ است‌. اگر هم‌ محدود باشند و نتوانند به‌ سفر بروند، به‌ارتش‌ ملحق‌ شده‌ يا به‌ صورت‌ سيار نماينده‌ فروش‌ و بازرگان‌ مي‌شوند. عده‌اي‌ از آنهامي‌توانند موسيقي‌ داناني‌ موفق‌ باشند و گفته‌ مي‌شود كه‌ قبل‌ از اختراع‌ ماشين‌، اكثرمتولدين‌ آذر ماه‌ در كار تجارت‌ اسب‌ بودند و در سواركاري‌ و تيمار اسب‌ موفق‌ به‌شمار مي‌آمدند. امروزه‌ نيز آنها در اكثر مسابقات‌ ماشين‌ راني‌ و رالي‌ شركت‌ مي‌كنند.هم‌ چنين‌ آنها مي‌توانند مربيان‌ ورزشي‌ موفقي‌ نيز باشند ولي‌ گاهي‌ بي‌گدار به‌ آب‌مي‌زنند و در نتيجه‌ احتمال‌ دارد تمام‌ دارايي‌ خود را در اين‌ راه‌ از دست‌ بدهند.

يكي‌ از عيوب‌ متولدين‌ آذر ماه‌ اين‌ است‌ كه‌ سر هيچ‌ و پوچ‌ و مسايل‌ جزيي‌ عصباني‌مي‌شوند و طغيان‌ مي‌كنند، بي‌صبرانه‌ در انتظار كار بر روي‌ پروژه‌هاي‌ جديد هستند واگر در محل‌ كار همكارانشان‌ رعايت‌ حال‌ آنها را نكنند، آنها به‌ تحقير و تمسخرديگران‌ مي‌پردازند. در واقع‌ آنها توقع‌ دارند كه‌ همه‌ از آنها قدرداني‌ كنند وتلاشهايشان‌ را به‌ رسميت‌ شناخته‌ و در مجموع‌ از شنيدن‌ عبارات‌ تملق‌آميز وچاپلوسانه‌ به‌ شدت‌ لذت‌ مي‌برند. اگرچه‌ گاهي‌ اوقات‌ واقعا مستحق‌ و سزاوارقدرداني‌ هستند، چون‌ در به‌ پايان‌ رساندن‌ يك‌ پروژه‌ حتي‌ سلامتي‌ خود وخانواده‌اشان‌ را نيز به‌ مخاطره‌ مي‌اندازند و به‌ همين‌ دليل‌ نيز گاهي‌ از نظرخانواده‌اشان‌ مستحق‌ نكوهش‌ هستند.

آنها در محل‌ كار سختگير، پر توقع‌، دقيق‌، پرزحمت‌، سلطه‌ جو و بدون‌ ملاحظه‌هستند و در زندگي‌ خصوصي‌شان‌ نيز از خود راضي‌، مغرور، افاده‌اي‌، اسراف‌ كار وپرخرج‌ هستند. بي‌قراري‌ ذاتي‌ آنها، اگر تحت‌ كنترل‌ قرار نگيرد و به‌ افراط رود،بيشتر از همه‌ خودشان‌ را به‌ خطر مي‌اندازد. عده‌اي‌ از آنها به‌ شدت‌ خوش‌ گذران‌هستند و به‌ همين‌ دليل‌ آن‌ چنان‌ به‌ دنبال‌ مسايل‌ بچگانه‌ و سطحي‌ مي‌روند و وقت‌تلف‌ مي‌كنند كه‌ فرصتي‌ براي‌ بهره‌گيري‌ از استعدادهاي‌ سرشارشان‌ را پيدا نمي‌كنند.

بيماري‌ها و مشكلات‌ احتمالي‌ متولدين‌ آذر ماه‌:
صورت‌ فلكي‌ قوس‌ بر روي‌ باسن‌ و رانها حكومت‌ مي‌كند و در نتيجه‌ متولدين‌ آذر ماه‌مي‌بايست‌ مراقب‌ باشند تا به‌ بيماري‌ هايي‌ مثل‌ سياتيك‌ و روماتيسم‌ مبتلا نشوند.گفته‌ مي‌شود كه‌ به‌ خاطر كمبود طبيعي‌ سيليسيم‌ در بدن‌، پوست‌، ناخن‌ و مويي‌ضعيف‌ دارند. از آنجايي‌ كه‌ ورزش‌ دوست‌ و داراي‌ روحيه‌ ورزشكاري‌ هستند، بايدمراقب‌ حوادث‌ و اتفاقات‌ ناشي‌ از همانها باشند. در قديم‌ بسياري‌ از آنها در هنگام‌سوار كاري‌ از اسب‌ يا چهار پايان‌ ديگر به‌ زمين‌ سقوط مي‌كردند و صدمات‌ زيادي‌مي‌ديدند. هم‌ چنين‌ بايد در هنگام‌ كار با آتش‌ و گرما نيز به‌ شدت‌ محتاط باشند.

علاقمنديها: مسافرت‌، يك‌ سره‌ به‌ سراغ‌ اصل‌ مطلب‌ رفتن‌، تمايل‌ به‌ آزادي‌،قوانين‌ و معاني‌، درك‌ احساسي‌ از مسايل‌

بيزاريها: مواجهه‌ با نظريات‌ دست‌ و پاگير، گرفتاري‌هاي‌ داخل‌ خانه‌، مقيد بودن‌،مداخله‌ ديگران‌ در مسايل‌ خصوصي‌ زندگي‌شان‌، سر و كله‌ زدن‌ با جزييات‌.


مشكلات‌ احتمالي‌ كه‌ ممكن‌ است‌ سر راهشان‌ به‌ وجود بيايند و شيوه‌صحيح‌ برخورد با آنها:
ما همگي‌ خصوصيات‌ منحصر به‌ فردي‌ داريم‌. هنگامي‌ كه‌ اين‌ خصلت‌ها سركوب‌شده‌ يا درست‌ درك‌ نشوند، مشكلاتي‌ نمايان‌ مي‌شوند كه‌ ما در اينجا آنها را بررسي‌كرده‌ و راه‌ حل‌ هايي‌ مبتني‌ بر خصوصيات‌ ويژه‌ هر برج‌ خورشيدي‌ ارائه‌ كرده‌ايم‌.ممكن‌ است‌ اين‌ مشكلات‌ حقيقتا به‌ نظرتان‌ بغرنج‌ و پيچيده‌ بيايند، پس‌ بهتر است‌اين‌ راه‌ حل‌ها را امتحان‌ كرده‌ تا از نتايج‌ احتمالي‌ حاصله‌ از آن‌ مطلع‌ شويد.
مشكل‌: در حالي‌ كه‌ شما وقت‌ زيادي‌ براي‌ حل‌ مشكلات‌ ديگران‌ مي‌گذاريد، ولي‌در موقع‌ نياز، هيچ‌ كس‌ به‌ داد شما نمي‌رسد.
راه‌ حل‌: كمي‌ به‌ خودتان‌ بياييد، آيا زندگي‌ يك‌ حقيقت‌ است‌ يا يك‌ قصه‌ وداستان‌؟ بهتر است‌ بيشتر به‌ فكر زندگي‌ خودتان‌ باشيد.
مشكل‌: احساس‌ مي‌كنيد كه‌ اطرافيانتان‌ ديگر حرف‌هاي‌ شما را زياد جدي‌نمي‌گيرند و گاهي‌ حتي‌ به‌ شما اعتماد نمي‌كنند.
راه‌ حل‌: از مبالغه‌، گزافه‌ گويي‌، افراط و اغراق‌ دست‌ برداريد و با ديگران‌ جر وبحث‌ نكنيد، حقيقتا ستيزه‌ جويي‌ و جنجالي‌ بودن‌ در نهايت‌ اعتماد همه‌ را از شماسلب‌ كرده‌ و به‌ ضرر شما تمام‌ مي‌شود.
مشكل‌: بسياري‌ از اوقات‌ به‌ شدت‌ احساس‌ سرگشتگي‌، سرخوردگي‌، يأس‌ ونااميدي‌ مي‌كنيد.
راه‌ حل‌: بهتر است‌ فكرتان‌ را روي‌ مسايلي‌ متمركز كنيد كه‌ شما را راضي‌ مي‌كنندو در جهت‌ آن‌ پيشروي‌ نماييد.
مشكل‌: اگر چه‌ شخصي‌ باثبات‌ و مستحكم‌ هستيد، ولي‌ گاهي‌ از پيشروي‌عاجزيد.
راه‌ حل‌: بايد با سعي‌ و تلاش‌ زياد، افكار و انديشه‌هاي‌ مثبت‌ را به‌ ذهنتان‌ راه‌دهيد و روي‌ اهدافي‌ پافشاري‌ كنيد كه‌ كوتاه‌ مدت‌ و آسان‌تر هستند. بدين‌ ترتيب‌ باجد و جهد ذاتي‌ به‌ مقاصدتان‌ خواهيد رسيد.

سياره‌ حاكم‌ بر شما مشتري‌ (برجيس‌) است‌.
فاصله‌ متوسط از خورشيد5/202
دور گردش‌ نجومي‌ از كانون‌ (بر حسب‌ سال‌)11/86
شعاع‌ استوايي‌ (برحسب‌ كيلومتر)71/492
شعاع‌ قطبي‌ (برحسب‌ كيلومتر)66/854
دور گردش‌ و دوران‌ جرم‌ (بر حسب‌ ساعت‌)9/92
انحناء خط استوا نسبت‌ به‌ كانون‌ (بر حسب‌ درجه‌)3/08
تعداد ماهواره‌هاي‌ مشاهده‌ شده‌16

حقايق‌ جالب‌ و شگفت‌انگيز ديگري‌ راجع‌ به‌ ماه‌ تولد شما (آذر ماه‌):
حيواني‌ كه‌ در ارتباط با برج‌ تولد شماست‌، قنطورس‌ مي‌باشد. يوناني‌هاي‌ باستان‌ آن‌چنان‌ به‌ اسب‌ عشق‌ مي‌ورزيدند كه‌ در افسانه‌ و اسطوره‌ به‌ قنطورس‌ منزلت‌ و لقب‌دادند. قنطورس‌ به‌ واسطه‌ خرد و توانايي‌هاي‌ شفا بخشش‌ مشهور شده‌ بود. قنطورس‌سمبل‌ طبيعت‌هاي‌ دو گانه‌ انسانها به‌ عنوان‌ يك‌ مخلوق‌ روشنفكر است‌. (به‌ نفع‌ بشر)

رنگ‌ محبوب‌ و خوش‌ يمن‌ متولدين‌ آذر ماه‌ «ارغواني‌ سير» است‌.

سنگ‌ محبوب‌ و خوش‌ يمن‌ متولدين‌ آذر ماه‌ «زبرجد» است‌. زبرجد، اين‌ سنگ‌قيمتي‌ در رنگ‌هاي‌ متعددي‌ يافت‌ شده‌ و جزء خانواده‌ كوارتز است‌. همراه‌ داشتن‌اين‌ سنگ‌ به‌ شما كمك‌ مي‌كند تا در تمام‌ مشكلات‌ موفق‌ شده‌ و ويژگي‌هاي‌ رهبرگونه‌تان‌ را پيش‌ ببريد. اين‌ سنگ‌ باعث‌ مي‌شود كه‌ بيشتر احساس‌ كنيد كه‌ تحت‌كنترل‌ خودتان‌ هستيد و در موقعيت‌هاي‌ پر درد سر و ناراحت‌ كننده‌ به‌ شكل‌ قابل‌قبول‌ و خوبي‌ عمل‌ نماييد. هم‌ چنين‌ گفته‌ مي‌شود كه‌ زبرجد در افزايش‌ انرژي‌ وايجاد سازگاري‌ كمك‌ شايان‌ توجهي‌ به‌ متولدين‌ آذر ماه‌ مي‌نمايد.
رنگ‌ و سنگ‌ محبوب‌

نام‌ افراد مشهوري‌ كه‌ در ماه‌ آذر متولد شده‌اند:
وينستون‌ چرچيل‌
لودويگ‌ وان‌ بتهوون‌
مارك‌ تواين‌
و هدویگ


در آخر بهترین کلاسی که شرکت کردم کلاس شما بود
با تشکر


ـ «خدا را دیدی؟»

ـ «خدا؟… دیوانه شده­ای؟… کجا ست؟»

ـ «همین که می­پرسی «کجاست؟»، یعنی نخواهی دید!… بگذریم!…»


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۲۲:۴۳ چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۵

جسیکا پاتر old


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۱:۱۵ یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۴
آخرین ورود:
۱۲:۱۶ جمعه ۴ اسفند ۱۳۹۶
از تالار قحط النساء گریف!
گروه:
کاربران عضو
پیام: 1540
آفلاین
ياهو


1- درباره ي لقب يكي از ماه ها مطلبي در حدود 5 سطر بنويسيد . (10 امتياز)
کماندار-قوس:saggitarius
نام دیگر:رامی

موقعیت:نیمه جنوبی کره آسمان . قابل رویت از هر دو نیمکره زمین.
اجرام درخشان آن:اپسیلون-قوس(نعام وارد جنوبی) در قسمت جنوبی کمان قرار دارد.

نهمين صورت فلكي منطقه البروج كه مردم باستان آن را بصورت قنطورس مي‌ديدند (نيم اسب ـ نيم انسان) كه به سمت صورت فلكي عقرب (صورت فلكي بعد) نشانه رفته است. مقطع مركزي آن (سينة كماندار) نيز شبيه قوري چاي فرض مي‌شده. مركز كهكشان راه شيري در جهت اين صورت فلكي است بسياري از باران‌هاي ستاره دنباله‌دار مانند قوسي ها (Sugittariid) به نظر از اين صورت فلكي منشاء مي‌گيرند. درخشانترين ستاره در صورت فلكي قوس يا رامي روكبات (Rokbut) است كه در عربي به معني زانو است.این نهمین صورت فلکی بزرگ منطقه البروج می باشد.خورشید در اواخر دسامبر و در ورود به ژانویه از میان این صورت فلکی عبور می کند،بنابراین بهترین حالت مشاهده آن در شبهای تابستان است.
صورت فلكي قوس!!!

2- يكي از صورت هاي فلكي را انتخاب ودرباره ي ويژگي هاي فردي كه در اين صورت فلكي متولد ميشود مطلب در 15 سطر بنويسيد. چند نمونه از افراد متولد اين صورت فلكي را نيز بنويسيد. ( 20 امتياز)
مشخصات كلي متولدين آذرماه:
پر شانس‌ترين فرد ، ساده و بي آلايش ، عاشق تعليم و تربيت ، سازش‌كار ، با هوش و با نشاط ، اهل دين و
مذهب و معنويّات ، كنجكاو ، خوش قلب ، دوست داشتني ، علاقه‌مند به مسافرت و گردش ، اجتماعي و خوش
مشرب ، اهل تجربه ، سخاوتمند ، با ذوق ، چالاك ، يك دفعه حرف شيرين مي پراند ، انعطاف پذير ، فراموشكار ،
اهل عدالت ، مشتاق و پر انرژي ، زود خسته مي شود ، علاقه‌مند به معاشرت و دوست يابي ، مرتّب كار عوض
مي كند ، عاشق تنوّع ، شاد و خندان ، با شهامت ، پاك و معصوم ، دعوائي و زودرنج ، اهل فرار از مسئوليّت ،
خوش ذات ، صادق ، كم دقّت ، خوش بين ، منطقي ، مهمان دوست ، ولخرج ، رك گو ، اهل سؤال و جواب ،
دمدمي مزاج ، براي دوست هر كاري مي كند ، عاشق شهرت و افتخار ، خونگرم ، با معلومات ، سريع الانتقال و
باهوش ، خوش گذران ، چيز فهم ، مشتاق بيان حقايق .

مرد متولد آذر
صادق و راستگو، دمدمي مزاج، در عشق كم اعتنا، خواهان آزادي و بي‌قيدي و طرفدار تنوع و
مسافرت، خطرناكترين شوهر دنيا است. صاحب بزركترين كلكسيون دوست آشنا در دنياست، به هنگام انتخاب
دوست به جاي توجه به ظاهر دقت خود را متوجه باطن آنها ميسازد.

زن متولد آذر
اهل منطق و واقعيت، مهمان دوست، بي ريا و پول خرج كن، بي نظم و انضباط، راستگو اما بد زبان و
درشت‌گو، زبان متولد اين ماه نيشدار و پر كنايه است اما قلبش پاك و صميمي و بي ريا ست. بيشتر اهل شكار
افتخارات و شهرت است تا اهل شكار و پول و ماديات
در اين ماه افراده مهمي همچون لويي پاستور ، نيوتون و ژرژ براك متولد شده اند!




Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۲۰:۰۳ چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۵

آلیشیا اسپینتold


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۲۱:۳۹ شنبه ۱۵ مهر ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۱۶:۰۹ شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹
از دروازه آرگوناث
گروه:
شناسه های بسته شده
پیام: 157
آفلاین
سلام استاد می خواستم بگم واقعا کلاس خیلی خوبی داشتین,من که خیلی چیزا یاد گرفتم امیدوارم ترم دیگه بازم ببینیمتون.
______________________________________________

1- درباره ي لقب يكي از ماه ها مطلبي در حدود 5 سطر بنويسيد . (10 امتياز)
صورت فلکی حوت (PSC) ماهی PISCES

پهنه (مساحت): 889 درجه ی مربع

صورت فلکی حوت با ستاره های ریز آن از زمان های باستانی در منطقه البروج نماینده ی ماهی در آسمان بوده است.

یونانی ها و رومی ها آن را رب النوع عشق و شهوت می دانستند که با پسرش به نام اِرُس از چنگال هیولای تیفون فرار و به نهری جهیده و به ماهی تبدیل شده اند و سپس شناکنان با دم های به هم گره خورده ی خود گریختند. هم اینک خورشید از 23 اسفند ماه تا 30 فروردین ماه در این صورت فلکی جای می گیرد. بنابراین هنگامی که خورشید در نخستین روز فروردین ماه از خط استوای سماوی از جنوب به شمال حرکت می کند، یعنی نخستین روز بهار برای نیمکره ی شمالی که لحظه ی اعتدال بهاری را تشکیل می دهد، خورشید درون این صورت فلکی جای گرفته است.

ستاره ها:

آلفا – حوت با نام رشاء، در عربی به معنای "گره" است، زیرا این ستاره دو ماهی را در این نقطه به هم وصل می نماید. طیف آن A2V، قدرش 3.9 و در فاصله ی 98 سال نوری از زمین جای گرفته است.

اجرامی در ژرفای آسمان:

M74 یک کهکشان زیبای قدر نهم است که در چند درجه ای شمال شرقی ستاره ی اتا-حوت، در بخش شرقی این صورت فلکی جای گرفته است.

2- يكي از صورت هاي فلكي را انتخاب ودرباره ي ويژگي هاي فردي كه در اين صورت فلكي متولد ميشود مطلب در 15 سطر بنويسيد. چند نمونه از افراد متولد اين صورت فلكي را نيز بنويسيد. ( 20 امتياز)

متولدين حوت (اسفند)

متولدين دهه اول اين ماه، داراي روحيه‎اي متعادل – خوشرو – خوش برخورد – از مشاغل سخت گريزان – تا حدي راحت طلب – از نظر اقتصادي نسبتاً موفق و تابع شرايط روز – عموماً به خورد و خوراك و لباس اهميت زيادي مي‎دهند – تا زماني كه منافع آنان در خر نيفتد، در دوستي و شراكت پايدار – عموماً اجتماعي و معاشرتي – بعضاً درون‎گرا – از نظر خانوادگي دلسوز مهربان، اما متعصب – مسئول و توجيه‎گر افراد خانواده – از نظر اقتصادي متوسط – گاه خسيس و تنگ نظر – از لحاظ شغلي، اغلب متخصص و متبحر در كار – از لحاظ روحي مرگ اعضاء خانواده و فاميل، تأثير عميق و پايداري روي آنان خواهد داشت – از نظر خانوادگي و اجتماعي فعال و طالب دخالت در امور – اهل آموختن و دانستن – برخي طالب سبيعت و تفريح و برخي طالب مطالعه و تحقيق – متولدين اين دهه اغلب به علوم انساني، ادبيات و هنر علاقمند مي‎باشند – اينان داراي مقاومت جمي و روحي خوبي در مقابل بيماريها هستند. واكنش‎هاي آنها ر مقابله با مشكلات سخت افراطي بوده اما در مواقع ديگر متعادل مي‎باشند – اين افراد اغلب از هوش و ذكاوت خوبي براي از ميدان به در كردن رقبا و همكاران دارند و همچنين اهل زد و بند و سازش نيز مي‎باشند.

متولدين دهه دوم اين ماه عموماً از نظر شخيصتي غير ثابت، اهل مصالحه و سازش و گذشت – معاشري خوب براي شركاء و همكاران – نگران از فقر و بي پولي – در تامين معاش خانواده موفق – مشاوري خوب براي افراد خانواده و همسر – معاشرتي و اجتماعي – ذاتاً درون‎گرا – از نظر عاطفي، رفتار خوبي با همسر و اعضاء خانواده دارند، اما تسلط و مديريت خوبي ندارند – اينان فاميل دوست – گاه وابسته به پدر و مادر – بعضاً دهن بين و تحريك‎پذير – اهل دوستي و رفاقت مشروط – بعضاً طالب تنوع شغلي – عموماً علاقمند به سير و سفر – طالب نوآوري و ابتكار – از لحاظ ظاهر آراسته و خوش لباس – موفقيت اقتصادي آنان اغلب زاييده شانس و اقبال آنهاست، نه تلاش و تدبير – اين افراد اغلب به خاطر گرفتن تصميمات عجولانه، گرفتار برخي مشكلات مي‎شوند .

متولدين دهه سوم اين ماه افرادي مقاوم – سخت‎كوش – حلال مشكلات خود – اغلب داراي افكاري سازنده و مبتكر – اهل بحث و مجادله – پرحرف – اغلب داراي اطلاعات عمومي خوب – علاقمند به تحصيل و دانش – بعضاً داراي سبك و ابتكار در شغل خود – عموماً طالب نظم و انضباط – طالب پاكيزگي – از لحاظ اجتماعي فعال، صبور و پرحوصله هستند اما در بحران‎هاي بزرگ، رفتار انفعالي از خود نشان مي‏دهند – از لحاظ خانوادگي افرادي موفق و دوست و يار همسر و اعضاء خانواده – مهمترين سرگرمي اغلب اين افراد كتاب و مطالعه است – عموماً به زبان خارجي علاقمند مي‎باشند – عموماً در هر شغلي موفق هستند – اين افراد تابع قانون و مقررات بوده اغلب طرفدار منطق مي‎باشند – اينان افرادي آرامش طلب – خوش گذران – در دوستي قابل اعتماد – شراكت و همكاري با آنان مثمر ثمر – اهل تفكر و تفحص – در تصميم‎گيري صبور، اما به محض تصميم اقدام به عمل مي‎كنند – در صورت عصبانيت، واكنش تند از خود نشان مي‎دهند – در امور خانوادگي داراي جاذبه و احترام هستند ولي از نظر همسرانشان جدي و خشك به نظر مي‎رسند – اغلب مشاور و وكيل خانواده و فاميل خود هستند – در امور اقتصادي عموماً از هوش و دقت خوبي برخوردار هستند – در امور اقتصادي عموماً از هوش و دقت خوبي برخوردار هستند – اما بعضاً ولخرج و دست و دل باز هستند – به دليل وسوساس و دقت زياد، به ريسك اقتصادي دست نمي‎زنند – بيشتر طالب كارهاي بزرگ هستند – طالع اين افراد ميانه است، اما افرادي خوش شانس و مورد احترام هستند.
یکی از مشهورترین چهره های متولد این ماه میکل آنژ است.


ویرایش شده توسط آلیشیا اسپینت در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۹ ۲۰:۲۲:۱۵
ویرایش شده توسط آلیشیا اسپینت در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۹ ۲۰:۲۷:۱۸

تصویر کوچک شده

تصویر کوچک شده



تصویر کوچک شده


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۸:۱۵ چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۵

ژرمانیا پندلتونold


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۰:۲۶ دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۴:۰۹ چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۸۹
گروه:
کاربران عضو
پیام: 76
آفلاین
امتيازات تكاليف جلسه قبل :
گريفيندور
پروفسور سينيسترا 30 امتياز
آليشيا اسپينت 30 امتياز
پروفسور پي ير برنا كورد 30 امتياز
پرسي ويزلي 30 امتياز
جسيكا پاتر 25 امتياز
جرج ويزلي 30 امتياز
كل امتيازات : 175 امتياز
هافلپاف
اما دابز 30 امتياز
ارني مك ميلان 28 امتياز
كل امتيازات : 58 امتياز
راونكلاو
كريچر 10 امتياز
آنيتا دامبلدور 15 امتياز
باتيلدا بگشات 30 امتياز
كل امتيازات : 55 امتياز
اسليتيرين
ايگور كاركاروف 30 امتياز
كل امتيازات : 30 امتياز



موفق باشيد


Only[size=x-large]Raven

دعا كنيد كه المپياد نجوم قبول بشم!


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۷:۵۵ چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۵

ژرمانیا پندلتونold


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۰:۲۶ دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۴:۰۹ چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۸۹
گروه:
کاربران عضو
پیام: 76
آفلاین
جلسه پنجم : صورت هاي فلكي
سلام به همگي !
خب امروز آخرين جلسه اين ترمه ! خيلي زود گذشت ولي به هرحال هر چيزي يه پاياني داره اميدوارم توي اين ترمي كه گذشت تونسته باشم مطالب خوب و مفيدي بهتون ياد داده باشم اگر هم خوب نبود ديگه ببخشيد ! طبق برنامه ي درسي كه جلسه اول داده بودم درس جلسه آخر در رابطه با صورت هاي فلكيه ! توي اين ترم يه مقداري از صورت هاي فلكي رو مي خونيم و توي ترم هاي بعدي ادامه وگسترده ترشو البته اگه من استادتون بودم!
به گروهی از ستاره‌ها که در تجسم انسان شکل و پیکربندی مشخصی را تشکیل داده باشند صورت فلكي یا پیکر آسمانی می‌گویند.
صورت هاي فلكي دوازده گانه ( منطقة البروج)
صورت فلكي_ نماد_ ماه _ عنصر _ لقب ماه _ نام لاتين

حمل = بره =فروردين = آتش = چمن = Arice
ثور = گاو = ارديبهشت =خاك = گل آور = Tauruse
جوزا = دوقلو =خرداد = باد = چان پرور = Gemini
سرطان = خرچنگ = تير = آب =گرما خيز = ‍Cancor
اسد = شير = مرداد =آتش = آتش بين =Leo
سنبله = دوشيزه = شهريور = خاك = جهان بخش = Virgo
ميزان = ترازو = مهر = باد = دژم خوي = Libra
عقرب = عقرب = آبان = آب = باران ريز = Scorpio
قوس = كمان = آذر = آتش = اندوهگين = Sagittarius
جدي = بزغاله = دي = خاك =ماده = Capricorn
دلو = ظرف آب = بهمن = باد = برف آور = Aquarius
حوت = ماهي = اسفند = آب = مشكين فام = Pisces




تكاليف : 1- درباره ي لقب يكي از ماه ها مطلبي در حدود 5 سطر بنويسيد . (10 امتياز)
2- يكي از صورت هاي فلكي را انتخاب ودرباره ي ويژگي هاي فردي كه در اين صورت فلكي متولد ميشود مطلب در 15 سطر بنويسيد. چند نمونه از افراد متولد اين صورت فلكي را نيز بنويسيد. ( 20 امتياز)
در آخر اميدوارم امتحانات پايان ترمتون رو خوب بديد و هميشه موفق باشيد . اونايي كه خواستن ميتونن در آخر تكليفشون درباره ي نجوم و اخترفيزيك اين ترم نظر بدن درباره مطالب ، استاد ، تكاليف ، سوالات ، بهترين جلسه و ... !

نگران نباشيد ! سوالات پايان ترميتون خيلي آسونه!


Only[size=x-large]Raven

دعا كنيد كه المپياد نجوم قبول بشم!


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۲۲:۳۹ سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۵

جرج  ویزلیold


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۱:۳۵ سه شنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۱۲:۳۶ یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷
از مغازه ویزلی ها
گروه:
کاربران عضو
پیام: 683
آفلاین
جذر و مد

پدیدهٔ کِشَند یا جزر و مد اساساً زاییده نیروی گرانش کره ماه است، آشکار است که دریاها در سنجش با خشکی‏های زمین نرمش‌پذیری بیشتری دارند و از این روی در برابر نیروی کشش ماه کمتر ایستادگی می‏کنند، به همین مناسبت توده‏های آب در زیر پای ماه انباشته می‏گردند و پدیده‏ای را به نام «برکشند» (مد) ایجاد می‏کنند.

هم‌زمان با «برکشند» رو به ماه، «برکشند» دیگری در آن سوی کره زمین ایجاد می‏گردد بدین‏سان که آبهای آن سوی کره زمین که از ماه بدورند، کمتر متأثر گردیده و به اصطلاح عقب می‏مانند و آب-توده کلانی را ایجاد می‏کنند، بنابراین روزانه هر نقطه از سطح دریا دوبار دستخوش برکشند و دو بار هم دستخوش «فروکشند» (جزر) می‏گردد.

بنابراین، به‏طور میانگین بازه زمانی میان دو برکشند و فروکشند پیاپی ۱۲ ساعت و ۵/۲۵ دقیقه است، درست نیمه زمانی که طول می‏کشد، تا ماه ظاهراً یک دور کامل گرد زمین بپیماید یعنی ۲۴ ساعت و ۵۱ دقیقه.

کشند همراه با حرکت ظاهری ماه از افق شرقی ناظر، به سمت افق غربی او پیش می‏روند.

اثر گرانش خورشید در کشند نسبت ‏به ماه در رده دوم اهمیت‏ برخوردار است، زیرا بازه آن بیشتر (فاصله خورشید از زمین یکصد و پنجاه میلیون کیلومتر) است، از این‏رو نسبت نیروی کشندزای خورشید تنها پیرامون ۷ درصد نیروی ماه است.

هنگامی که نیروهای کشندزای ماه و خورشید هماهنگ عمل می‏کنند، مثلاً هنگام ماه نو که هر دو در یک طرف زمین هستند، جزر و مدها در بیشینه خود هستند و به نام کشند بهاری یا «مهکشند» (spring tide) نامیده می‏شود، حد دیگر وقتی است که خورشید و ماه باهم زاویه ۹۰۰ درجه (تربیع) می‏سازند در این هنگام جزر و مد را به کمینه و به کشندهای کوچک یا «کهشکند» (neap tide) بدل می‏سازند.

نزدیکی ماه نیز تأثیری در بلندی کشند دارد، هنگامی که ماه در فرودینه (حضیض) زمینی قرار دارد نیروی کشندزای آن به اندازه ۲۰% بیش از حد عادی است.

گرانش ماه سبب می‏شود افزون بر آماسیدن آبهای کره زمین، خشکی‏ها نیز دستخوش تورم گردند که در سنجش با آماس آبها نامحسوس است.

نیروی برآمده از گرانش ماه و لنگری که از جانب انباشته شدن آبها به وجود می‏آید، سبب می‏شوند چرخش محوری زمین به آرامی ایست (ترمز) کند و بدین‏سان بر طول شبانه‏روز زمینی می‏افزایند.

بررسی خطوط رشد و نمو سنگواره‌های مرجانی بیانگر آن است که در ۳۵۰ میلیون سال پیش طول شبانه‏روز حدود سه (۳) ساعت کوتاه تر از شبانه‏روز کنونی بوده و طول سال خورشیدی به چیزی حدود ۴۰۰ روز افزون می‏گردیده است.

بررسی‏هایی که از روی پیشینه‌های بجا مانده از خورشید گرفتگی‌ ها و ماه گرفتگیهای گذشته به اجام شده، نشان می‏دهد که روند افزایش طول روزهای زمینی ‏۰۰۱۶% ثانیه در هر سده است.

کسوف:
نگاه اجمالی
گرفتگی کامل خورشید را باید یکی از منظره‌های زیبا و در عین حال ترسناک طبیعت دانست. تنها موقعی می‌توان این پدیده را دید که عوامل زیادی با هم انطباق پیدا کنند. خورشید کره فروزان بسیار بزرگی است با قطری در حدود 109برابر قطر زمین که در فاصله 150 میلیون کیلومتری زمین واقع شده است. ماه فقط یک چهارم اندازه زمین را دارد. ولی 400 بار نزدیکتر از خورشید به زمین است. البته بدیهی است که اجسام را از فاصله‌های دورتر کوچکتر می‌بینیم. اختلاف فاصله‌های ماه و خورشید نیز سبب می‌شود تا اندازه ‌هایشان باهم برابری کنند. از اینرو آن دو در آسمان تقریبا به یک اندازه دیده می‌شوند.

تاریخچه
در طول تاریخ این پدیده همواره مورد توجه اقوام و ملل مختلف بوده است. اغلب تمدنهای کهن خورشید گرفتگی را پدیده‌ای شوم می‌پنداشتند و درباره آن اعتقادات خرافی داشتند. چینیها عقیده داشتند که هنگام خورشید گرفتگی اژدهایی خورشید را می‌بلعد. در بسیاری از فرهنگها خورشید گرفتگی بلایی آسمانی پنداشته می‌شده است. مردم هند در خلال گرفتگی خود را تا گردن در آب فرو می‌کردند و اعتقاد داشتند که با این کار به خورشید و ماه کمک می‌کنند تا در برابر اژدها از خود دفاع کنند.

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/show_image.php?id=18870

خورشید گرفتگی از دیدگاه علمی :
اندازه ظاهری خورشید و ماه از زمین باهم برابر است. علت این امر آن است که فاصله این دو جسم از کره ما متفاوت است. در نتیجه در زمانهایی که ماه مسقیما از جلوی خورشید عبور می‌کند قرص خورشید در پس آن پنهان می‌شود. شرط لازم و کافی برای وقوع پیوستن کسوف آن است که زمین ، خورشید و ماه در یک خط یا تقریبا یک خط راست قرار بگیرند، بطوری که سایه ماه بر بخشی از زمین بیافتد کل این سایه از دو قسمت نیم سایه که در قسمت بیرونی است نیمه درونی که تاریک و سیاه است تشکیل شده است.

در محدوده نیم سایه ماه تنها قسمتی از خورشید را پوشانده است که به آن خورشید گرفتگی جزیی می‌گویند. در خلال گرفت بر اثر حرکت ماه و چرخش زمین سایه ماه زمین را از غرب به شرق طی می‌کند، به این سیر حرکتی سیر گرفتگی کلی می‌گویند. هر کسی که در این مسیر باشد خورشید را در حالت گرفت کلی خواهد دید، این مسیر در بیشترین حالت به 320 کیلومتر می‌رسد و حدود نیم درصد سطح زمین را می‌پوشاند. معمولا هر 1.5 سال خورشد گرفتگی کلی روی می‌دهد، اما ما در طول عمرمان شاید یک بار شانس تماشای این پدیده را داشته باشیم.


کسوف تنها برای زمین :
تصادف شگفت‌آوری است که اندازه ظاهری قمر زمین ، یعنی ماه ، به اندازه ظاهری خورشید برابر است. گر چه خورشید 400 بار دورتر از ماه است، اما 400 بار هم بزرگتر از آن است. قطر بسیار بزرگ خورشید ، در اثر مشاهده از این فاصله زیاد ، کاملا کوچک دیده می‌شود. اگر این پدیده جالب توجه وجود نداشت‌، نمی‌توانستیم اطلاعات بیشتری در مورد جو بیرونی خورشید بدست می‌آوریم. بجز زمین ، در هیچ یک از سیارات منظومه شمسی پدیده گرفتگی خورشید روی نمی‌دهد.

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/im ... ameh_up/1/14/Eclipse3.jpg

علل کسوف
حدود 30 روز طول می‌کشد تا ماه یک بار زمین را دور بزند. دو یا سه بار در هر سال ، ماه در مسیر خود ، مستقیما از فاصله بیان زمین و خورشید می‌گذرد. در این هنگام گرفت خورشید رخ می‌دهد. قرص تاریک ماه برای مدت کوتاهی همه خورشید یا بخشی از آنرا می‌پوشاند.



چرا هرگاه ماه از میان زمین و خورشید می‌گذرد این پدیده اتفاق نمی‌افتد؟

دلیل این امر اینست که مدار ماه و زمین باهم زاویه دارد و در بسیاری از حالات ماه از بالا یا پایین قرص خورشید می‌گذرد. مدار زمین و ماه در دو نقطه به هم بر خورد می‌کنند که به این دو نقطه گره‌های مداری می‌گویند و ماه هرگاه در این گره با زمین و خورشید در یک خط قرار بگیرد خورشید گرفتگی صورت می‌گیرد.
انواع کسوف
کسوف کامل
در این حالت ماه در نزدیکترین فاصله خود به زمین قرار دارد و در یک خط راست نیز قرار دارند. در این حالت کل قرص خورشید در پشت ماه پنهان می‌شود. سایه ماه فقط چند کیلومتر از سطح زمین را در بر می‌گیرد و به موازات حرکت ماه در مدار خود ، یک مسیر طولانی منحنی شکل در روی زمین می‌پیماید. تنها کسانی می‌توانند گرفتگی خورشید را ببینند که در جایی از این مسیر باریک و طولانی واقع باشند.

در هر نقطه ، مدت گرفتگی کامل ، بیشتر از دو تا پنج دقیقه طول نمی‌کشد. هر چه گرفتگی کامل نزدیکتر می‌شود، آسمان تاریکتر می‌شود و ستارگان بیشتری پدیدار می‌شوند. هنگامی که قرص خورشید کاملا پوشانده می‌شود، هاله سفید رنگ درخشانی در اطراف ماه می‌درخشد. این همان تاج است که بصورت هاله‌ای از گازهای رقیق و داغ از خورشید جریان دارند. در کنار قرص سیاه ماه ، حلقه باریک و سرخ رنگی از گازهای خورشید به چشم می‌خورد که فام سپهر نام دارد.

کسوف جزئی
ساعتی پیش از آغاز گرفتگی کامل ، ماه شروع به پوشاندن بخشی از خورشید می‌کند. در این مرحله گرفتگی صرفا حالت جزئی دارد. در نواحی وسیعی در هر دو سوی مسیر گرفتگی ، تنها گرفتگی جزئی قابل روئیت است. در بر خی گرفتگیها فقط نیم سایه با زمین در تماس است و تمام سایه از افراز قطبین می‌گذرد. طبعا این نوع خورشید گرفتگی در قطبین صورت می‌گیرد.

کسوف حلقه‌ای
فاصله خورشید تا زمین و نیز فاصله تا ماه ثابت نیست، این فاصله‌ها اندکی تغییر می‌کنند. هنگامی که زمین از حالت عادی خورشید نزدیکتر و از ماه دورتر است، اندازه ظاهری ماه کوچکتر از اندازه ظاهری خورشید می‌شود. اگر در این مواقع گرفتگی رخ دهد، ماه نمی‌تواند قرص خورشید را بطور کامل بپوشاند. در نتیجه حلقه درخشانی از نور خورشید دور تا دور ماه را فرا می‌گیرد. این حالت را گرفت حلقه‌ای می‌نامند. در گرفت حلقه‌ای ، آسمان همچنان روشن است و تاج خورشیدی نیز دیده نمی‌شود. به این دلیل ، ارزش علمی گرفت حلقه‌ای کم است.

ثبت کسوف
مردم در زمانهای قدیم از گرفتگی خورشید می‌ترسیدند. آنها علت گرفتگی را نمی‌دانستند و خیال می‌کردند که ممکن است خورشید برای همیشه ناپدید شود. امروزه گرفتگی کامل ، برای اخترشناسان فرصت گرانبهایی است تا بخشهای کم نورتر تاج و نیز لایه فام سپهر را مطالعه کنند. مدتها پیش از آنکه گرفتگی رخ دهد. برنامه ریزی دقیقی صورت می‌گیرد، تا چندین هیئت در مسیر گرفت مستقر شوند.


اخترشناسان تلاش می‌کنند تا محلهایی را انتخاب کنند که در مدت کوتاهی ، گرفتگی ابری نباشد. طی چند دقیقه قابل استفاده ، دوربینها و دستگاهها ، همزمان به عکسبرداری و آزمایشهای مختلف مشغول می‌شوند. حتی برخی از گروههای پژوهشگر در حالی که دستگاهها را در هواپیما جای می‌دهند، مطالعات خود را هنگام پرواز انجام می‌دهند. آنها با این روش می‌توانند از مزاحمت ابرها به دور باشند و نیز با پرواز هواپیما ، مسیر سایه ماه را دنبال کنند. از اینرو به مدت مشاهده گرفتگی چندین دقیقه افزوده می‌شود.

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/im ... ameh_up/9/9e/Eclipse1.jpg


اهمیت علمی کسوف
ارزش علمی خورشید گرفتگی به بررسیهایی است که هنگام گرفتگی کلی می‌توان انجام داد که در مواقع دیگر عملا غیر ممکن است. وقتی ماه قرص خورشید را می‌پوشاند لایه‌های خارجی جو خورشید را می‌توان رصد کرد. با پدیدار شدن ستاره‌ها می‌توان انحنای فضا - زمان را اندازه گیری کرد با محاسبه زمان تماس اول ماه با خورشید می‌توان به جزئیاتی در حرکت مداری ماه و زمین پی‌برد. می‌توان ستارگان دنباله‌داری را که در حضیض هستند را بررسی کرد و ... .

در قرن اخیر مهمترین سنجشهای خورشید گرفتگی اندازه گیری مکان ستاره‌های قابل روئیت در اطراف خورشید و تأیید تجربی نسبیت عام انیشتین است. نسبیت عام پایه کهکشان شناسی نوین است.


خسوف:

مقدمه
در خسوف (ماه گرفتگی) زمین در حرکت مداری خود به دور خورشید سایه‌اش را، که در فضا در سمتی مخالف خورشید ممتد است، به دنبال می‌کشد. سایه زمین به شکل یک مخروط است که قاعده آن مقطع زمین و طول متوسط آن 1،3a80،000 کیلومتر است. طول این سایه ، بر اثر تغییر فاصله زمین از خورشید تا حدود 40000 کیلومتر نسبت به مقدا متوسط تغییر می‌کند. خسوف زمانی اتفاق می‌افتد که ماه وارد مخروط سایه زمین شود.

وقتی از بالا به دایرة البروج بنگریم به اشتباه گمان می‌کنیم که خسوف باید ماهی یک بار اتفاق افتد. خطای این دید وقتی آشکار می‌شود که از پهلو نگاه کنیم. آنگاه روشن می‌شود که این سه جرم در حقیقت بر یک خط واقع نیستند. ماه در نتیجه میل مدارش با دایرة البروج ، می‌تواند از بالا یا پایین مخروط سایه ، به فاصله‌ای که حداکثر 32،000 کیلومتر می‌شود بگذرد. برای اینکه خسوف برقرار باشد واقع شود باید دو شرط مهم زیر همزمان با یکدیگر برقرار باشند:

خورشید ، زمین و ماه ، باید بر خطی مستقیم واقع باشند یعنی ماه به حالت بدر از زمین دیده شود. این واقعه ماهی یک بار روی می‌دهد.


ماه در حرکت مداریش باید در حال عبور از دایرة البروج ، یعنی در یکی از عقده‌ها باشد.


بیشتر دیده شد که کره ماه نیمی از ماه را در زیر صفحه دایرة البروج به سر می‌آورد و نیم دیگر را بالای آن. دو نقطه‌ای که در آنها ماه صفحه دایرة البروج را قطع می‌کند عقدتین نامیده می‌شود: یکی از این دو عقده رأس (گره شمالی) است و دیگری عقده ذنب (گره جنوبی). خط واصل این دو نقطه را خط عقده‌ها یا خط گره‌ها نامند.

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/show_image.php?id=18868


مدت خسوف
مدت دوام خسوف نسبتا زیاد است، زیرا قطر مخروط سایه زمین در نقطه‌ای که ماه از آن می‌گذرد، در حدود 9،200 کیلومتر است. اگر ماه مخروط را بطور مرکزی قطع کند، نزدیک به دو ساعت در خسوف کامل خواهد بود، زیرا قطر ماه در حدود 3،500 کیلومتر و سرعت متوسط آن 3،200 کیلومتر در ساعت است. سایه زمین ماه را کاملا تاریک نمی‌کند. حتی وقتی که خسوف کامل باشد ماه کاملا مرئی است، ولی رنگ سرخ بی فروغی جای درخشش عادی آنرا می‌گیرد. این فروغ مختصر معمول نور آفتابی است که از جو زمین به داخل مخروط سایه شکسته شده است. اجزای آبی و بنفش نور آفتاب بر اثر پراکندن در جو زمین ،‌ حذف شده‌اند و مولفه‌های سرخ نورند که قرص ماه را اندکی روشن می‌کنند.

خسوف جزئی
در خسوف جزئی فقط قسمتی از ماه از میان مخروط سایه می‌گذرد. به این ترتیب بریدگی تاریکی در ماه تمام ، در بخش شمالی آن و یا در بخش جنوبی ، پدیدار می‌شود. البته خسوفهای جزئی هم بعد و هم پیش از خسوف کلی نیز واقع می‌شوند. در حدود نیم ساعت طول می‌کشد تا ماه کاملا وارد سایه شود و مدت مشابهی نیز لازم است تا کاملا از سایه بدر آید.

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/show_image.php?id=18869

دنباله خسوفها
خسوفها به ترتیب و در دنباله‌هایی چند روی می‌دهند. یک دنباله کامل که شامل 48 یا 49 خسوف می‌شود، حدود 865 سال طول می‌کشد. فاصله زمانی بین دو خسوف متوالی در یک دنباله ..33/6،585 روز است. خسوفهای متوالی شباهت زیادی باهم دارند که دال بر عضویتشان در یک دنباله است. روش بدست آوردن عدد..33/6،585 روز بدین قرار است:


برای آنکه خسوفی تکرار گردد:

ماه باید در حالت بدر باشد. این وضعیت هر 53059/29 روز یکبار تکرار می شود.


خورشید باید نسبت به عقده‌ها در همان مکان قبلی باشد، و این هر 6201/346 روز تکرار می‌گردد.


کوچکترین مضرب مشترک این اعداد 6،585 است، یعنی هر 6،585 روز ماه ، زمین و خورشید وضعیت خسوف قبلی را تکرار می‌کنند. فاصله زمانی ..33/6585 روز به یک ساروس موسوم است که در زبان بابلی قدیم به معنی تکرار است.


اگر به یک انسان فرصت پیشرفت ندهید لیاقت چندان تاثیری در پیشرفت او نخواهد داشت. ناپلئون


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۹:۵۵ یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۵

جسیکا پاتر old


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۱:۱۵ یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۴
آخرین ورود:
۱۲:۱۶ جمعه ۴ اسفند ۱۳۹۶
از تالار قحط النساء گریف!
گروه:
کاربران عضو
پیام: 1540
آفلاین
ياهو


خسوف
خسوف: خسوف يا ماه گرفتگي عبارت است از تاريك شدن قسمتي يا تمام قرص ماه به علت افتادن سايه كره زمين بروي ماه، اين پديده زماني رخ مي‌دهد كه ماه در حات بدر بوده و يا به عبارت ديگر ماه و خورشيد در حالت مقابله باشند البته اين شرط كافي نيست زيرا اگر سطح مدار ماه به دور زمين وسطح مدار زمين به دور خورشيد بر هم منطبق بودند لازم مي‌آمد كه در هر مقابله يكبار خسوف رخ دهد ولي اين دو سطح بر هم منطبق نيستند بلكه پنج درجه وهشت دقيقه نسبت به هم مايل هستند. به همين علت عرض ماه در يك دوره گردش انتقالي به دور زمين بين پنج درجه وهشت دقيقه شمالي و جنوبي تغيير نموده ولي در عقدتين يا نقاط اعتدالين صفر مي‌شود. بنابراين موقعي كه ماه و خورشيد در مقابله بوده و ضمناً ماه در حال عبور از يكي از نقاط اعتدالين يا عقوتين باشد خسوف يا گرفتگي ماه صورت مي‌پذيرد. از آنجا كه مقطع عرضي سايه زمين در مسافت ماه دوبار بزرگتر از قطر ماه است مدت يك خسوف كامل از دو ساعت تجاوز نمي‌نمايد. رؤيت خسوف در مكاني رويت پذير است كه ماه و مخروط سايه، بالاي افق مكان و آفتاب در پايين افق همان مكان قرار گرفته باشد. به همين جهت هميشه خوف در شب قابل رويت است و در روز خسوف واقع نمي‌شود
خسوف
اگر در شكل O..... را مركز زمين فرض ‌كنيم سطح مدار ماه از مركز زمين عبور مي‌كند علاوه بر اين تغييرات مدار انتقالي ماه به دور زمين نسبت به سطح AA حدود 5و8 دقيقه شمالي و جنوبي بوده و دايرة‌البروج را در دو نقطهk و ? قطع مي‌نمايد اين دو نقطه به نام عقدتين ماه موسوم است نقطه k را كه ماه از آن مي‌گذرد و وارد نيمكره شرقي مي‌شود. بنام عقده رأس مي‌خوانند و نقطه kرا كه ماه پس از عبور از آن وارد نيمكره غربي مي‌گردد عقده ذنب گويند چون اين دو نقطه با نقطه اعتدالين مدار گردش زمين به دور آفتاب شبيه هستند بنام نقاط اعتدالين ماه نيز خوانده مي‌شوند.

انواع خسوف :

خسوف کامل – زمانی که همه ماه روی سایه زمین وارد می شود ( تاریکترین قسمت از سایه آن ) خسوف کامل نامیده می شود .

خسوف ناقص – زمانی که قسمتی از ماه روی سایه وارد می شود خسوف ناقص نامیده می شود .

مدت خسوف ماه :
در طی میانگینی از همه خسوفها و ماه در سایه زمین به مدت یک ساعت می باشد آن کلیت صدا زده می شود .

کسرت خسوف ماه :

هنگامی که سطح مدار ماه حدود 0 5 از سطح مدار زمین کج می شود خسوف ماه نسبتاً نادر است حدود دو خسوف ماه هر ساله وجود دارد ( قابل دید از تعدادی جاهای زمین )

----*-----*-----

رنگين كمان!
اغلب روزها به آسمان نگاه مي‌كنيد و مي‌توانيد ابرها را ببينيد. ابرها وقتي شكل مي‌گيرند كه دماي هوا تا حدي كه آب موجود در هوا قابل رؤيت شود ، خنك شود. به اين دما دماي شبنم (dew point) مي‌گويند.
براي تشكيل ابر ، گردوغبار هم لازم است.
آب بصورت ذرات كوچكي شبيه به بخار درون حمام متراكم مي‌شوند.
ابرهاي كومولوس (Cumulus) بزرگ و پف كرده هستند.
هرچه به بخش‌هاي بالاتر جو مي‌رويم، دماي هوا پايين‌تر مي‌آيند.
دانشمنداني كه آب و هوا را مورد بررسي و مطالعه قرار مي‌دهند، هواشناس (meterologist) مي‌گويند. آنها به دما، فشار هوا، بادها و ابرها نگاه مي‌كنند و به ما مي‌گويند كه بايد انتظار هواي باراني يا هواي سرد را داشته باشيم. هواشناسان انواع مختلف ابر را نامگذاري كرده‌اند. اين اسامي ظاهراً ابرها و ارتفاع ابرها را توصيف مي‌كند.

ابرهاي پف‌كردة بزرگ كومولوس (Culumus) ناميده مي‌شوند و ممكن است در هر بخشي از جو ديده شوند. ابرهاي كومولوس مخصوص كه باعث توليد رعد و برق مي‌شوند، كومولونيمبوس (Cumulonimbus) ناميده مي‌شوند. ابرهاي كومولونيمبوس به علت اينكه سطح قاعدة آنها پايين است، تيره هستند، اما سطح بالايي‌شان تا جو ادامه دارد. باران در هر بخشي از كومولونيمبوس تشكيل مي‌شود. باراني كه به زمين نمي‌رسد ويرجا (Virga) ناميده مي‌شوند.
ابرهايي كه صاف و شبيه به پتو هستند استراتوس (Stratus) ناميده مي‌شوند. باران در ابرهاي استراتوس هم تشكيل مي‌شوند. اگر باران ريز يكنواخت براي مدت كوتاهي ببارد، احتمالاً از يك ابر استراتوس باريده است.
ابرهاي استراتوس شبيه به پتو هستند.
به ابرهاي نازك دسته‌اي سيروس (Cirrus) مي‌گويند كه معمولاً در سطوح بالاي جو بوجود مي‌آيند. اين ابرها از آنجا كه هواي مرتفع‌تر سردتر هستند، از بلورهاي يخ تشكيل شده‌اند. در اين ابرها رطوبت كافي براي توليد باران وجود ندارد.
ابرهاي سيروس در بخش‌هاي بالايي جو وجود دارند.
بدون ابر، باراني وجود ندارد و بدون باران رنگين كماني وجود ندارد.
رنگين كمان در اثر عبور نور خورشيد از قطرات ريز آب بوجود مي‌آيند. به همين علت است كه مي‌توانيد رنگين كمان كوچكي با استفاده از آب پاش باغباني براي خود داشته باشيد.
رنگين كمان شامل نور عبوري از ميان قطرات آب است.




Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۹:۵۴ یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۵

پرسی ویزلی


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۷:۱۸ سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۴
آخرین ورود:
۸:۴۶:۴۳ یکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲
از تو میپرسند !!
گروه:
ایفای نقش
کاربران عضو
پیام: 3737
آفلاین
سلام



تبریک میگم که به عنوان برترین تدریس راونکلاو تدریستون انتخاب شد !


همه چیز درباره جزر ومد دريا

تعریف و توضیح

جزر و مدها به بالا آمدن و پائین رفتن سطح آب اقیانوسها مربوط هستند، جزر یعنی پائین رفتن آب و مد یعنی بالا آمدن سطح آب .
در قرن یازدهم از انرژی جزر و مد در ساحل اقیانوس اطلس در فرانسه ، انگلستان و اسپانیا با قراردادن دستگاههایی استفاده شد. استفاده عملی از انرژی جزر و مد در ابعاد تجربی بزرگ در قرن نوزدهم ادامه داده شد. تآسیسات استفاده از انرژی جزر و مد در انگلستان ، آلمان ، ایتالیا ، شوروی سابق و آمریکا بکار گرفته شد.

ماشینهای جزرومدی قدیمی قسمت کوچکی از انرژی جزر و مد موجود را برای تولید انرژی مکانیکی فراهم می‌کردند. توان مکانیکی چنین ماشینهایی بین 30 تا 100 کیلو وات بوده است. استفاده از انرژی جزر و مد برای تولید الکتریسته اخیرا پیشنهاد شده است. تکنولوژی نو و مهندسی پیشرفته در ساختن سدهای آب و توربینها و بالا رفتن قیمت دیگر منابع انرژی سبب توسعه بیشتر استفاده از انرژی جزر و مد شده است.


منشأ جزر و مد

اساسا جزر و مد بر اثر نیروهای برهمکنش جاذبه‌ای و سینماتیکی دستگاه زمین ـ ماه ـ خورشید بوجود می‌آید. تأثیرات خورشید و ماه بر روی زمین ، تئوری تعادلی جزر و مد را مشخص می‌کند. نیروی مولد جزر و مدی سایر اجسام سماوی به علت دوری فاصله یا کوچکی جرم قابل چشم پوشی هستند. جزر و مدها اثر قابل ملاحظه‌ای در پارامتر های مداری دستگاه زمین ـ ماه را دارند. حرکت ماه را در بررسی دقیق جزر و مد دخیل می‌دانند. کل نیروهای مولد جزر و مد کوچک است. نیروی اساسی مولد جزر و مد مربوط به ماه است.

انرژی جزر و مد و انتخاب محل

کل انرژی جزر و مدی توزیع شده روی زمین حدود 3x106 Mw است. مهمترین عامل تخمین انرژی جزر و مدی عبارتست از ارتفاع جزر و مد و سطح حوضه جزر و مدی است. ماکزیمم انرژی که می‌توان به هنگام دوره جزر و مد تولید کرد، عبارت است از Emax= d g s h2 در این فرمول h ارتفاع جزر و مد و S سطح محصور و d جرم مخصوص آب و g شتاب گرانش زمین است.

اولین طرح بزرگ انرژی الکتریکی از جزر و مد در فرانسه در سال 1966 شروع به کار کرد. در این واحد ضریب توان ، تبدیل انرژی جزر و مد به الکتریسته در حدود 18 تا 25 در صد است. انرژی جزر و مد آلوده کننده نیست و برای موجودات دریایی نیز اثرات کمی دارد.


تکنیکهای استفاده از انرژی جزر و مد

یکی از روشهای ساده و قدیمی استفاده از انرژی جزر و مد ایجاد یک حوض تنها است. این تکنیک فقط یک حوض را با مسدود کردن خلیج حاصله از مصب رود یا خلیج اصلی توسط یک سد مورد استفاده قرار می‌دهد. در طول دوره تناوب یا بالا آمدن آب از دریچه‌های راههای کانالی حوض را پر می‌کند. وقتی که سطح آب در حوض بالاتر از سطح آب دریا هست، انرژی پتاسیل آب مسدود شده حوض با گذشتن از توربین مولد الکتریسته انرژی تولید می کند. در این طرح حدود 5 ساعت تولید و 6 تا 7 ساعت پرکردن مجدد و توقف مشخص می‌شود. تکنیک انرژی خروجی یک راهه حوض تنها با قرار دادن توربین ، مولدی که می‌تواند موتور پمپ کمکی به هنگام عملیات پر کردن مجدد مورد استفاده قرار گیرد، اصلاح می‌شود.

طرح دیگر عبارت از یک حوض با دو راه است. که تولید انرژی بر اثر حرکت آب از طرف دریا به حوض و از طرف حوض به دریا صورت می‌گیرد. با بکار بردن چنین دستگاهی انرژی بیشتری نسبت به طرح قبلی تولید می‌شود. با وجود این انرژی تولید شده در این طرح مانند طرح یک راهه آن چنان زیاد نیست، بنابراین توربینهای طرح دو راهه بسیار بزرگ و گران قیمت هستند. انرژی خروجی تکنیک مولد یک دو راهه نیز باید با پمپ کمکی اصلاح شود، توسعه طرح انرژی جزر و مد لارانس برای دو راه عملیات حوض تنها با پمپ بوده است.


تصاویر عوامل جزر و مد


تصویر :
تصویر کوچک شده












تصویر :
تصویر کوچک شده












تصویر :
تصویر کوچک شده














تصویر :
تصویر کوچک شده


















همه چیز درباره خسوف

تعریف و توضیح
در خسوف (ماه گرفتگی) زمین در حرکت مداری خود به دور خورشید سایه‌اش را، که در فضا در سمتی مخالف خورشید ممتد است، به دنبال می‌کشد. سایه زمین به شکل یک مخروط است که قاعده آن مقطع زمین و طول متوسط آن 1،3a80،000 کیلومتر است. طول این سایه ، بر اثر تغییر فاصله زمین از خورشید تا حدود 40000 کیلومتر نسبت به مقدا متوسط تغییر می‌کند. خسوف زمانی اتفاق می‌افتد که ماه وارد مخروط سایه زمین شود.



شرایط وقوع خسوف
وقتی از بالا به دایرة البروج بنگریم به اشتباه گمان می‌کنیم که خسوف باید ماهی یک بار اتفاق افتد. خطای این دید وقتی آشکار می‌شود که از پهلو نگاه کنیم. آنگاه روشن می‌شود که این سه جرم در حقیقت بر یک خط واقع نیستند. ماه در نتیجه میل مدارش با دایرة البروج ، می‌تواند از بالا یا پایین مخروط سایه ، به فاصله‌ای که حداکثر 32،000 کیلومتر می‌شود بگذرد. برای اینکه خسوف برقرار باشد واقع شود باید دو شرط مهم زیر همزمان با یکدیگر برقرار باشند:


1. خورشید ، زمین و ماه ، باید بر خطی مستقیم واقع باشند یعنی ماه به حالت بدر از زمین دیده شود. این واقعه ماهی یک بار روی می‌دهد.

2. ماه در حرکت مداریش باید در حال عبور از دایرة البروج ، یعنی در یکی از عقده‌ها باشد.

بیشتر دیده شد که کره ماه نیمی از ماه را در زیر صفحه دایرة البروج به سر می‌آورد و نیم دیگر را بالای آن. دو نقطه‌ای که در آنها ماه صفحه دایرة البروج را قطع می‌کند عقدتین نامیده می‌شود: یکی از این دو عقده رأس (گره شمالی) است و دیگری عقده ذنب (گره جنوبی). خط واصل این دو نقطه را خط عقده‌ها یا خط گره‌ها نامند.
مدت خسوف
مدت دوام خسوف نسبتا زیاد است، زیرا قطر مخروط سایه زمین در نقطه‌ای که ماه از آن می‌گذرد، در حدود 9،200 کیلومتر است. اگر ماه مخروط را بطور مرکزی قطع کند، نزدیک به دو ساعت در خسوف کامل خواهد بود، زیرا قطر ماه در حدود 3،500 کیلومتر و سرعت متوسط آن 3،200 کیلومتر در ساعت است. سایه زمین ماه را کاملا تاریک نمی‌کند. حتی وقتی که خسوف کامل باشد ماه کاملا مرئی است، ولی رنگ سرخ بی فروغی جای درخشش عادی آنرا می‌گیرد. این فروغ مختصر معمول نور آفتابی است که از جو زمین به داخل مخروط سایه شکسته شده است. اجزای آبی و بنفش نور آفتاب بر اثر پراکندن در جو زمین ،‌ حذف شده‌اند و مولفه‌های سرخ نورند که قرص ماه را اندکی روشن می‌کنند.



خسوف جزئی

در خسوف جزئی فقط قسمتی از ماه از میان مخروط سایه می‌گذرد. به این ترتیب بریدگی تاریکی در ماه تمام ، در بخش شمالی آن و یا در بخش جنوبی ، پدیدار می‌شود. البته خسوفهای جزئی هم بعد و هم پیش از خسوف کلی نیز واقع می‌شوند. در حدود نیم ساعت طول می‌کشد تا ماه کاملا وارد سایه شود و مدت مشابهی نیز لازم است تا کاملا از سایه بدر آید.
دنباله خسوفها
خسوفها به ترتیب و در دنباله‌هایی چند روی می‌دهند. یک دنباله کامل که شامل 48 یا 49 خسوف می‌شود، حدود 865 سال طول می‌کشد. فاصله زمانی بین دو خسوف متوالی در یک دنباله ..33/6،585 روز است. خسوفهای متوالی شباهت زیادی باهم دارند که دال بر عضویتشان در یک دنباله است. روش بدست آوردن عدد..33/6،585 روز بدین قرار است:


برای آنکه خسوفی تکرار گردد:

1. ماه باید در حالت بدر باشد. این وضعیت هر 53059/29 روز یکبار تکرار می شود.

2. خورشید باید نسبت به عقده‌ها در همان مکان قبلی باشد، و این هر 6201/346 روز تکرار می‌گردد.

کوچکترین مضرب مشترک این اعداد 6،585 است، یعنی هر 6،585 روز ماه ، زمین و خورشید وضعیت خسوف قبلی را تکرار می‌کنند. فاصله زمانی ..33/6585 روز به یک ساروس موسوم است که در زبان بابلی قدیم به معنی تکرار است.

تصاویر خسوف


تصویر :
تصویر کوچک شده














تصویر :
تصویر کوچک شده















تصویر :
تصویر کوچک شده















تصویر :
تصویر کوچک شده















تصویر :
تصویر کوچک شده






همه چیز درباره کسوف

تعریف و توضیح

گرفتگی کامل خورشید را باید یکی از منظره‌های زیبا و در عین حال ترسناک طبیعت دانست. تنها موقعی می‌توان این پدیده را دید که عوامل زیادی با هم انطباق پیدا کنند. خورشید کره فروزان بسیار بزرگی است با قطری در حدود 109برابر قطر زمین که در فاصله 150 میلیون کیلومتری زمین واقع شده است. ماه فقط یک چهارم اندازه زمین را دارد. ولی 400 بار نزدیکتر از خورشید به زمین است. البته بدیهی است که اجسام را از فاصله‌های دورتر کوچکتر می‌بینیم. اختلاف فاصله‌های ماه و خورشید نیز سبب می‌شود تا اندازه‌هایشان باهم برابری کنند. از اینرو آن دو در آسمان تقریبا به یک اندازه دیده می‌شوند.
در طول تاریخ این پدیده همواره مورد توجه اقوام و ملل مختلف بوده است. اغلب تمدنهای کهن خورشید گرفتگی را پدیده‌ای شوم می‌پنداشتند و درباره آن اعتقادات خرافی داشتند. چینیها عقیده داشتند که هنگام خورشید گرفتگی اژدهایی خورشید را می‌بلعد. در بسیاری از فرهنگها خورشید گرفتگی بلایی آسمانی پنداشته می‌شده است. مردم هند در خلال گرفتگی خود را تا گردن در آب فرو می‌کردند و اعتقاد داشتند که با این کار به خورشید و ماه کمک می‌کنند تا در برابر اژدها از خود دفاع کنند.
خورشید گرفتگی از دیدگاه علمی
اندازه ظاهری خورشید و ماه از زمین باهم برابر است. علت این امر آن است که فاصله این دو جسم از کره ما متفاوت است. در نتیجه در زمانهایی که ماه مسقیما از جلوی خورشید عبور می‌کند قرص خورشید در پس آن پنهان می‌شود. شرط لازم و کافی برای وقوع پیوستن کسوف آن است که زمین ، خورشید و ماه در یک خط یا تقریبا یک خط راست قرار بگیرند، بطوری که سایه ماه بر بخشی از زمین بیافتد کل این سایه از دو قسمت نیم سایه که در قسمت بیرونی است نیمه درونی که تاریک و سیاه است تشکیل شده است.

در محدوده نیم سایه ماه تنها قسمتی از خورشید را پوشانده است که به آن خورشید گرفتگی جزیی می‌گویند. در خلال گرفت بر اثر حرکت ماه و چرخش زمین سایه ماه زمین را از غرب به شرق طی می‌کند، به این سیر حرکتی سیر گرفتگی کلی می‌گویند. هر کسی که در این مسیر باشد خورشید را در حالت گرفت کلی خواهد دید، این مسیر در بیشترین حالت به 320 کیلومتر می‌رسد و حدود نیم درصد سطح زمین را می‌پوشاند. معمولا هر 1.5 سال خورشد گرفتگی کلی روی می‌دهد، اما ما در طول عمرمان شاید یک بار شانس تماشای این پدیده را داشته باشیم.



کسوف تنها برای زمین

تصادف شگفت‌آوری است که اندازه ظاهری قمر زمین ، یعنی ماه ، به اندازه ظاهری خورشید برابر است. گر چه خورشید 400 بار دورتر از ماه است، اما 400 بار هم بزرگتر از آن است. قطر بسیار بزرگ خورشید ، در اثر مشاهده از این فاصله زیاد ، کاملا کوچک دیده می‌شود. اگر این پدیده جالب توجه وجود نداشت‌، نمی‌توانستیم اطلاعات بیشتری در مورد جو بیرونی خورشید بدست می‌آوریم. بجز زمین ، در هیچ یک از سیارات منظومه شمسی پدیده گرفتگی خورشید روی نمی‌دهد.
علل کسوف
حدود 30 روز طول می‌کشد تا ماه یک بار زمین را دور بزند. دو یا سه بار در هر سال ، ماه در مسیر خود ، مستقیما از فاصله بیان زمین و خورشید می‌گذرد. در این هنگام گرفت خورشید رخ می‌دهد. قرص تاریک ماه برای مدت کوتاهی همه خورشید یا بخشی از آنرا می‌پوشاند.


* چرا هرگاه ماه از میان زمین و خورشید می‌گذرد این پدیده اتفاق نمی‌افتد؟

دلیل این امر اینست که مدار ماه و زمین باهم زاویه دارد و در بسیاری از حالات ماه از بالا یا پایین قرص خورشید می‌گذرد. مدار زمین و ماه در دو نقطه به هم بر خورد می‌کنند که به این دو نقطه گره‌های مداری می‌گویند و ماه هرگاه در این گره با زمین و خورشید در یک خط قرار بگیرد خورشید گرفتگی صورت می‌گیرد.



انواع کسوف

کسوف کامل
در این حالت ماه در نزدیکترین فاصله خود به زمین قرار دارد و در یک خط راست نیز قرار دارند. در این حالت کل قرص خورشید در پشت ماه پنهان می‌شود. سایه ماه فقط چند کیلومتر از سطح زمین را در بر می‌گیرد و به موازات حرکت ماه در مدار خود ، یک مسیر طولانی منحنی شکل در روی زمین می‌پیماید. تنها کسانی می‌توانند گرفتگی خورشید را ببینند که در جایی از این مسیر باریک و طولانی واقع باشند.

در هر نقطه ، مدت گرفتگی کامل ، بیشتر از دو تا پنج دقیقه طول نمی‌کشد. هر چه گرفتگی کامل نزدیکتر می‌شود، آسمان تاریکتر می‌شود و ستارگان بیشتری پدیدار می‌شوند. هنگامی که قرص خورشید کاملا پوشانده می‌شود، هاله سفید رنگ درخشانی در اطراف ماه می‌درخشد. این همان تاج است که بصورت هاله‌ای از گازهای رقیق و داغ از خورشید جریان دارند. در کنار قرص سیاه ماه ، حلقه باریک و سرخ رنگی از گازهای خورشید به چشم می‌خورد که فام سپهر نام دارد.


کسوف جزئی
ساعتی پیش از آغاز گرفتگی کامل ، ماه شروع به پوشاندن بخشی از خورشید می‌کند. در این مرحله گرفتگی صرفا حالت جزئی دارد. در نواحی وسیعی در هر دو سوی مسیر گرفتگی ، تنها گرفتگی جزئی قابل روئیت است. در بر خی گرفتگیها فقط نیم سایه با زمین در تماس است و تمام سایه از افراز قطبین می‌گذرد. طبعا این نوع خورشید گرفتگی در قطبین صورت می‌گیرد.

کسوف حلقه‌ای
فاصله خورشید تا زمین و نیز فاصله تا ماه ثابت نیست، این فاصله‌ها اندکی تغییر می‌کنند. هنگامی که زمین از حالت عادی خورشید نزدیکتر و از ماه دورتر است، اندازه ظاهری ماه کوچکتر از اندازه ظاهری خورشید می‌شود. اگر در این مواقع گرفتگی رخ دهد، ماه نمی‌تواند قرص خورشید را بطور کامل بپوشاند. در نتیجه حلقه درخشانی از نور خورشید دور تا دور ماه را فرا می‌گیرد. این حالت را گرفت حلقه‌ای می‌نامند. در گرفت حلقه‌ای ، آسمان همچنان روشن است و تاج خورشیدی نیز دیده نمی‌شود. به این دلیل ، ارزش علمی گرفت حلقه‌ای کم است.

ثبت کسوف
مردم در زمانهای قدیم از گرفتگی خورشید می‌ترسیدند. آنها علت گرفتگی را نمی‌دانستند و خیال می‌کردند که ممکن است خورشید برای همیشه ناپدید شود. امروزه گرفتگی کامل ، برای اخترشناسان فرصت گرانبهایی است تا بخشهای کم نورتر تاج و نیز لایه فام سپهر را مطالعه کنند. مدتها پیش از آنکه گرفتگی رخ دهد. برنامه ریزی دقیقی صورت می‌گیرد، تا چندین هیئت در مسیر گرفت مستقر شوند.

اخترشناسان تلاش می‌کنند تا محلهایی را انتخاب کنند که در مدت کوتاهی ، گرفتگی ابری نباشد. طی چند دقیقه قابل استفاده ، دوربینها و دستگاهها ، همزمان به عکسبرداری و آزمایشهای مختلف مشغول می‌شوند. حتی برخی از گروههای پژوهشگر در حالی که دستگاهها را در هواپیما جای می‌دهند، مطالعات خود را هنگام پرواز انجام می‌دهند. آنها با این روش می‌توانند از مزاحمت ابرها به دور باشند و نیز با پرواز هواپیما ، مسیر سایه ماه را دنبال کنند. از اینرو به مدت مشاهده گرفتگی چندین دقیقه افزوده می‌شود.



اهمیت علمی کسوف

ارزش علمی خورشید گرفتگی به بررسیهایی است که هنگام گرفتگی کلی می‌توان انجام داد که در مواقع دیگر عملا غیر ممکن است. وقتی ماه قرص خورشید را می‌پوشاند لایه‌های خارجی جو خورشید را می‌توان رصد کرد. با پدیدار شدن ستاره‌ها می‌توان انحنای فضا - زمان را اندازه گیری کرد با محاسبه زمان تماس اول ماه با خورشید می‌توان به جزئیاتی در حرکت مداری ماه و زمین پی‌برد. می‌توان ستارگان دنباله‌داری را که در حضیض هستند را بررسی کرد و ... .

در قرن اخیر مهمترین سنجشهای خورشید گرفتگی اندازه گیری مکان ستاره‌های قابل روئیت در اطراف خورشید و تأیید تجربی نسبیت عام انیشتین است. نسبیت عام پایه کهکشان شناسی نوین است.

تصاویر کسوف


تصویر :
تصویر کوچک شده










تصویر :
تصویر کوچک شده









تصویر :
تصویر کوچک شده






سعی کردم با توجه به حجم عکسها نا فرم نشه !
با تشکر


ویرایش شده توسط پرسی ویزلی در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۶ ۱۹:۵۷:۵۰
ویرایش شده توسط پرسی ویزلی در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۶ ۲۱:۳۹:۳۵
ویرایش شده توسط پرسی ویزلی در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۶ ۲۱:۴۴:۵۰
ویرایش شده توسط پرسی ویزلی در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۶ ۲۱:۴۷:۰۷

چای هست اگر مینوشی ... من هستم اگر دوست داری


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۹:۰۰ یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۵

باتيلدا بگشات


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۸:۴۸ یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۱۶:۰۴ یکشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۸۹
از بيمارستان سوانح و بيماري هاي سنت مانگو-طبقه ي اول نه،طب
گروه:
کاربران عضو
پیام: 76
آفلاین
كسوف و خسوف

خسوف يا ماه گرفتگي پديده اي است كه مانع رسيدن نور خورشيد به ماه مي شود. مواقع تقريبا زيادي در طول يك سال، زمين بين ماه و خورشيد قرار مي گيرد. زمين بسيار بزرگتر از ماه است پس مانع رسيدن نور خورشيد به آن مي شود.
در اين مواقع سايه ي زمين روي سطح ماه مي شود و اگر از زمين دنبال ماه بگرديم آن را پيدا نمي كنيم چون به دليل نرسيدن نور خورشيد و سايه ي زمين، كاملا سياه به نظر مي رسد.
مدت خسوف طولاني است و ممكن است به دو ساعت برسد.
كسوف يا خورشيد گرفتگي پديده اي است كه مانع رسيدن نور كامل خورشيد به زمين مي شود. ماه در مداري به دور زمين مي گردد و زمين هم در مداري به دور خورشيد مي گردد. بعضي اوقات زمين، خورشيد و ماه در يك خط راست قرار مي گيرند يعني ماه بين خورشيد و زمين است.
ماه جلوي خورشيد را گرفته پس افرادي كه در زمين هستند خورشيد را يا كاملا سياه مي بينند و هيچ نوري به آن ها نمي رسد و يا فقط بخشي از خورشيد را نمي بينند.
كسوف به صورت جزئي، كامل و حلقه اي ديده مي شود.


قوس و قزح

بعضي وقت ها بعد از بارش يا در هنگام بارش نم نم باران رنگين كمان ديده مي شود. اين پديده ي شگفت انگيز و زيبا اين طور اتفاق مي افتد:
نوري كه از قطرات باران عبور مي كند شكسته مي شود. قطرات مثل منشور نور را تجزيه و بازتاب مي كنند.
نور سفيد خورشيد به وسيله ي منشور تجزيه مي شود و هفت رنگ زيبا را پديد مي آورد:
بنفش، نيلی، آبي، سبز، زرد، نارنجی و قرمز.
اين رنگ ها طول موج و انرژي هاي متفاوتي دارند.
رنگين كمان وقتي تشكيل مي شود كه هم باران ببارد و هم خورشيد بتابد. عصر و صبح زود زمان هايي هستند كه خورشيد خيلي بالاي آسمان نيست پس رنگين كمان در اين زمان ها ديده مي شود.


هنوز در همين نزديكي شايد منتظر ماست
يك جاده ي جديد يا كه دروازه اي مخفي؛
و اگرچه


Re: كلاس نجوم و اختر فيزيك
پیام زده شده در: ۱۶:۰۵ یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۵

پروفسور پي ير برنا كورد


مخفی کردن اطلاعات کاربر
عضو شده از:
۱۶:۵۱ سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۸۵
آخرین ورود:
۹:۴۶ شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲
گروه:
کاربران عضو
پیام: 141
آفلاین
سلام پروفسور

جزر و مد دريا
ماه تنها قمر زمين و در مداري نسبتاً نزديك به زمين در حال گردش به دور سياره زيباي ما مي‌باشد.
كرة ماه داراي جاذبه سطحي يك دهم جاذبه سطحي زمين است، اما به دليل جرم نستاً قابل ملاحظه‌اي كه دارد به كره خاكي ما نيرو وارد مي‌كند و اصطلاحاً جاذبه دارد.
در مواقعي كه كره ماه از فراز درياها عبور مي‌كند به علت جاذبه‌اي كه دارد آب دريا را در آن قسمت از زمين به سمت خود كشيده و در اصطلاح ايجاد جزر مي‌نمايد. در همين موقع و در سمت ديگر دريا كه فاصله بيشتري از ماه دارد و جاذبه ماه در آنجا كمتر است به دليل برآمدن آب در قسمت ديگري از دريا، در آن قسمت آب فروكش مي‌كند و به سمت دريا برمي‌گردد و در اصطلاح در آن قسمت ايجاد مد مي‌كند.
در واقع موج‌هايي كه در درياها و اقيانوس‌ها بوجود مي‌آيند حاصل از همين جاذبه ماه و جزر و مد است.
جزر و مد موجب مي‌شود كه آب درياها مدام در حال حركت باشند و همين امر از فاسد شدن آب جلوگيري مي‌كند.

كسوف و خسوف
كسوف (خورشيد گرفتگي)
كره زمين در گردش به دور خودش در مداري نسبتاً بزرگ كه طي كردن آن 365 روز و 6 ساعت به طول مي‌انجامد به دور خورشيد نيز مي‌چرخد و همين امر پديد آمدن فصول را موجب مي‌شود.
كره ماه نيز علاوه بر چرخش به دور خودش در مدارش به درو زمين هم مي‌چرخد كه هر بار گردش ماه به دور زمين يك ماه به طول مي‌انجامد.
در بعضي مواقع و بعضاً چندين مرتبه در طول سال پيش مي‌آيد كه در گردش ماه به دور زمين، ماه در بين زمين و خورشيد قرار مي‌گيرد و در واقع ايجاد خورشيد گرفتگي مي‌كند به گونه‌اي كه يك قسمت و يا تمام خورشيد را مي‌پوشاند و مانع رسيدن نور خورشيد به زمين مي‌شود.
به اين اتفاق در اصطلاح كسوف مي‌گويند.

خسوف (ماه گرفتگي)
در گردش ماه به دور زمين و همينطور زمين به دور خورشيد، گاهي مواقع و نسبتاً فراوان در طول سال پيش مي‌آيد كه زمين بين خورشيد و ماه قرار مي‌گيرد و مانع از رسيدن نور خورشيد به ماه مي‌شود. اين اتفاق نيز ممكن است به صورت نسبي و يا به صورت كامل انجام گيرد.
اين عمل در اصطلاح به ماه‌گرفتگي يا خسوف معروف است.








شما می ‌توانید مطالب را بخوانید
شما نمی توانید عنوان جدید باز کنید
شما نمی توانید به عنوان‌ها پاسخ دهید
شما نمی توانید پیام‌های خودتان را ویرایش کنید
شما نمی توانید پیام‌های خودتان را حذف کنید
شما نمی توانید نظر سنجی اضافه کنید
شما نمی توانید در نظر سنجی ها شرکت کنید
شما نمی توانید فایل‌ها را به پیام خود پیوست کنید
شما نمی توانید پیام بدون نیاز به تایید بزنید
شما نمی توانید از نوع تاپیک استفاده کنید.
شما نمی توانید از HTML در نوشته های خود استفاده کنید
شما نمی توانید امضای خود را فعال/غیر فعال کنید
شما نمی توانید صفحه pdf بسازید.
شما نمی توانید پرینت بگیرید.

[جستجوی پیشرفته]


هرگونه نسخه برداری از محتوای این سایت تنها با ذکر نام «جادوگران» مجاز است. ۱۴۰۳-۱۳۸۲
جادوگران اولین وبسایت فارسی زبان هواداران داستان های شگفت انگیز هری پاتر است. به عنوان نخستین خاستگاه ایرانی ایفای نقش مبتنی بر نمایشنامه نویسی با محوریت یک اثر داستانی در فضای مجازی، پرورش و به ارمغان آوردن آمیزه ای از هنر و ادبیات برجسته ترین دستاورد ما می باشد.